Afvoeren

Afvoeren

Afvoeren zijn het belangrijkste wat er is in de badkamer. Niets is zo vervelend als lekkage. Vaak komt men er laat achter, te laat. De muur of het plafond een verdieping eronder is al gaan schimmelen. Het badmeubel is gaan rotten, enz. Al deze akelige zaken kunnen simpel voorkomen worden door te werken met een goede afvoer. Uiteraard heeft het ook te maken met wie het monteert, maar indien het een erkend installateur is zijn problemen te vermijden met kwalitatief goede materialen. Er zijn vele afvoeren, om het voor u zo overzichtelijk mogelijk te maken hebben wij ze gesorteerd in de volgende categorieën:

• Sifon
Bad afvoer
Douchebak afvoer
• Wastafel afvoer

Sifon

Een sifon is een kokervormige constructie wat voorzien is van een verlaagd midden gedeelte. Dit verlaagde gedeelte is gevuld met water en verbindt de twee waterlopen. Doordat het water blijft staan, zorgt het ervoor dat twee gassen niet met elkaar kunnen mengen. Hierdoor kan de rioollucht niet doordringen in de badkamer.

Bad afvoer

Één van de afvoeren is ook de badafvoer. Deze is in vele varianten te verkrijgen. De meeste setjes zijn een combinatie van afvoer met waste en een overloop. Een overloop betekent dat zodra het water de hoogte bereikt van de draaiknop (de overloop), het water hierdoor wordt afgevoerd. Zo kan het nooit gebeuren dat het water overstroomt. Ideaal voor met kleine kinderen. Deze setjes zijn tevens verkrijgbaar met badvulcombinatie. Hierdoor is de badkraan overbodig en vult de overloopset het bad.

Douchebak afvoer

De meeste gaten in de douchebakken zijn een standaard afmeting. Toch zijn er ook uitzonderlijke gevallen die werken met een andere afmeting. Controleer goed welke afmeting uw douchebak heeft en combineer het met de juiste afvoer. De diepte van de sifons kan ook nog weleens verschillen. Houdt hier rekening mee, want het zou zonde zijn als u opeens 5 cm extra de vloer in moet.

Wastafel afvoer

Afvoeren voor de wastafel. Hier bedoelen wij mee de afvoer pluggen. Deze zijn in veel variaties te krijgen. De meest ouderwetse is de standaard plug die door middel van een pinnetje achter de kraan open en dicht te doen is. Tegenwoordig ziet u heel vaak de klik waste. Door middel van een klik zet u hem open en doet u hem dicht. Een klikwaste is weer in vele designs te verkrijgen.

Merken

• Lambini Design
• Dornbracht
• Geberit
• Hansgrohe
• Viega
• Villeroy & Boch
• Duravit

Prijzen

Het huismerk van SanitairKamer.nl is Lambini design. Lambini design staat voor kwaliteit en scherp geprijsd. De afvoeren die verkrijgbaar zijn verschillen nogal in prijs. Indien u een afvoer besteld van Lambini design weet u zeker dat het kwaliteit is en heeft u een voordelig product. Afvoeren koopt u bij SanitairKamer.nl !