15 Schoonmaaktips voor de Badkamer

In de badkamer ontstaan vaak ergernissen rondom het schoonmaken. U maakt liever niet schoon als de badkamer vochtig is, omdat de kans op uitglijden groter is. Het is lastig om met een druk gezin een moment in de week uit te zoeken waarop u veilig de badkamer kunt schoonmaken. Daarom zijn er een aantal dingen die u kunt doen terwijl u zelf in de badkamer bent om te douchen.

 • Spoel dagelijks de zeepresten van uw douchewanden en/of bad af.
 • Gebruik dagelijks een raamwisser of raamtrekker om het vocht van uw douchewanden af te halen.
 • Voor schone spiegels maakt u een vochtige spiegel droog met een microvezeldoekje en een raamtrekker.

Badkamerschoonmaaktrips

Daarnaast hebben we wat schoonmaaktips om de maandelijkse schoonmaak van de badruimte te vergemakkelijken.

 • Gooi de tandenborstelhouder maandelijks in de vaatwasser. Tandenborstels zijn na verloop van tijd goede kweekbronnen voor bacteriën. Als een van uw gezinsleden koorts heeft of griep dan is dit via tandenborstels makkelijk door te geven.

 •  Gooi maandelijks je douchegordijn in de wasmachine. Veel douchegordijnen worden niet goed gelucht waardoor ze altijd vochtig zijn. Dit is een ideale plek voor schimmels om te groeien. Naast de schimmelgroei komt het ook de geur van uw douchegordijn ten goede. Door het vocht van de badkamer kan het gordijn muf gaan ruiken, waardoor uw badkamer ook muf gaat ruiken.

 • Gooi een keer in de maand een minimale hoeveelheid bleekmiddel in het toilet. Laat het een uurtje inwerken, even schrobben met de wc borstel en het toilet kan weer een maandje mee. Gaat u liever voor een milieuvriendelijkere optie om uw toilet schoon te maken? Gebruik dan een fles cola of azijn, beide laat u overnacht weken voor een glinsterende wc pot.

 • Tegels in topconditie houden zonder verkleurende tegelranden, dat kan! Mix een bleekoplossing waarbij u gelijke delen bleek en water gebruikt. Giet deze bleekoplossing in een plantenspuit. Een keer per maand spuit u deze mix op uw tegelvoegen. Voor hardnekkige plekken kunt u hier nog overheen met een oude tandenborstel. Na een uurtje intrekken kunt u dit met koud water afspoelen. Spoel de bleekmix nooit weg met heet water. Hierdoor ontstaan giftige chloordampen.

 • Verkleuringen in een bad haalt u makkelijk weg door uw bad te soppen met citroen/grapefruit, azijn en water. Even goed boenen met dit goedje en de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 • Afhankelijk van de vochtigheidsgraad in uw badkamer kunt u kiezen om uw badmat wekelijks of maandelijks te verschonen. Een badmat kan in principe op 30 graden gewassen worden, maar mocht u last hebben van schimmelvorming was de mat dan iets warmer. Dan weet u zeker dat de bacteriën in uw badmat grotendeels weg zijn.

 • Glansspoelmiddel uit de vaatwasser geeft een mooie beschermend en glanzend laagje af aan wand- en vloertegels. Door dit maandelijks te herhalen kunt u elke week weer genieten van uw schone, glanzende tegels.

 • Strepen in bad, als gevolg van schuren met sieraden of kinderspeelgoed verwijdert u makkelijk met tandpasta. Smeer wat tandpasta op een doekje en veeg met die doekje over de groeven heen. Hierna is uw bad weer als nieuw.

 • Aanslag op een glazen douchewand verwijdert u makkelijk door middel van anti-roos shampoo. De speciale hardnekkige ingrediënten van deze shampoo zorgen dat aanslag en zeepresten zo van uw douchewand worden verwijderd.

 • Veel badkamers zijn vochtig. Als de ruimte goede ventilatie heeft is die vochtigheid snel weg na het nemen van een douche of bad. Mocht dit niet zo zijn, schaf dan een goede vochtvreter aan. Als vocht in een ruimte blijft hangen is het makkelijk om schimmels te kweken in uw huis. Een vochtvreter neemt het overtollige vocht op. Check wel maandelijks of het reservoir aan vervanging toe is.

 • Een douchekop ontkalkt u makkelijk door een plastic zakje water met azijn om de kop heen te hangen. Een nachtje laten hangen en u heeft weer een blinkende douchekop. Om te voorkomen dat u weer kalk krijgt op uw douchekop kunt u de douchekop na elke douchebeurt droog maken. Doe dit met een microvezeldoekje of uw handdoek.

 • Een blinkende spiegel krijgt u op de volgende bijzondere manier. Was een aardappel goed af, snijd deze doormidden. Met de kans die gesneden is gaat u over de spiegel heen. Daarna gebruikt u een raamtrekker om de spiegel droog me te trekken.

Met deze vijftien schoonmaaktips zorgt u voor een schone en hygiënische badkamer. Bedenk bij de schoonmaak ook of u alleen voor een schoon uiterlijk gaat of dat u ook echt zorgt dat uw badkamer schoon is. We wensen jullie allemaal heel veel succes met het schoonhouden van jullie mooie badruimte!