• Gratis verzending vanaf €100,-

    Bestel je voor meer dan €100,- aan sanitair & tegels? Dan bezorgen we jouw bestelling gratis bij je thuis. Benieuwd hoe we jouw favoriete items verzenden? Dit doen we op de volgende manieren:

    • - Via pakketdienst;
    • - Via onze eigen chauffeurs;
    • - Afhalen in ons centrale magazijn in Harderwijk (altijd gratis);
    • - Direct via de leverancier.

    Na het plaatsen van de bestelling krijg je van ons een bevestiging en gaan we jouw bestelling verzamelen of geven we onze leverancier(s) een seintje dat jouw bestelling verzonden mag worden. Komen we jouw bestelling zelf leveren? Dan verzamelen we je bestelling, nemen we contact met je op voor het maken van een leverafspraak en komen we je bestelling op de gewenste tijd bezorgen.

  • 8.9 op feedbackcompany
    Trots, onze klanten beoordelen ons namelijk met een 8.9! Samen met al onze medewerkers streven we naar een zo hoog mogelijke klanttevredenheid en gaan we voor de beste service. En dát zie je terug in ons assortiment, prijzen, ons personeel en natuurlijk onze beoordelingen.
  • 30 dagen retourneren
    Blijkt jouw favoriete product toch niet helemaal naar wens te zijn? Jammer! Gelukkig kun je de meeste producten binnen 30 dagen retour sturen. Vul het retouraanvraagformulier in zodat we op de hoogte zijn van je retouraanvraag en wacht even met terugsturen tot we je aanvraag hebben behandeld. Zo weten we dat je retour eraan komt en kunnen we je retour sneller afhandelen.
  • 7 showrooms
    Onze producten even in ’t echt bekijken, een bakje versgemalen koffie drinken en tegelijkertijd lekker wat inspiratie opdoen? Dat doe je natuurlijk het allerbest in onze showrooms in Den Bosch, Grootebroek, Harderwijk, Nieuwegein, Zaandam, Zevenaar en Zoeterwoude. Met meer dan 6000m² aan ingerichte badkamers bekijk jij jouw favoriete items van top tot teen en denken we vrijblijvend met je mee over de per-fecte badkameropstelling. Het is natuurlijk niet mogelijk om al onze producten te laten zien in elke showroom. Kom je specifiek voor een product, bel dan even het desbetreffende filiaal om teleurstelling te voorkomen. Zien we je binnenkort in een van onze showrooms?

Alternatief voor het douchegordijn? Dit zijn de beste ideeën

Twijfel je nog een beetje of je jouw douchegordijn moet weggooien en vervangen voor een inloopdouche of een douchedeur? Wij zetten speciaal voor jou alle voordelen van de douchegordijn alternatieven op een rijtje. Geen geplak meer tegen je lichaam tijdens het douchen van dat glibberige gordijn, dat zou nog eens fijn zijn hé? Scroll snel verder en ontdek welke alternatieven er allemaal zijn. En nee het hoeft niet eens veel duurder te zijn (het bespaart je zelfs geld)!

Alternatief douchegordijn

Douchegordijn van Sealskin

 

Hoe maak je een douchegordijn schoon?

Een douchegordijn kan je makkelijk in de wasmachine stoppen. Ga voor een fijn wasprogramma, voeg een scheutje (witte) keukenazijn toe en je gordijn komt er weer heerlijk fris uit. Was je liever op de hand? Laat 'm een nacht weken in een emmer met warm water en azijn, de ochtend erna nat ophangen en hij is weer schoon. Maar net zoals met alles wat je vaak wast, het wordt er niet mooier op. Dat heb je ook met een douchegordijn. Ben je klaar met het douchegordijn? Vervang het doek en bekijk onze alternatieven.

Wat is beter: een douchegordijn of een glazen douchedeur?

Het een hoeft natuurlijk het ander niet uit te sluiten. Voor de een is een douchegordijn fijn en de ander zweert bij een douchedeur. Maar als we alles op een rijtje zetten, welke van de twee is beter?

Douchegordijn

Groot fan van een douchegordijn? Het leuke is dat je ze met een toffe of grappige print kan shoppen. Naast de leuke prints is een douchegordijn een goede optie voor als je badkamer krap is. Een douchegordijn is soepel en neemt minder ruimte in dan een douchewand. Ben je het design zat of is er een aan vervanging toe? Voor een paar tientjes bestel je zo een nieuwe. Goedkoop, verkrijgbaar in veel designs en afmetingen én neemt weinig ruimte in. Dat zijn de voordelen van een douche gordijn. Nadelen van een douchegordijn? Het plakt aan je als je bukt of je omdraait, na een paar keer wassen worden ze er niet mooier en het is nou niet echt duurzaam. Er wordt aangeraden om elk halfjaar een nieuw douchegordijn te shoppen, dat is best vaak hé? En dan niet te vergeten dat zo'n gordijn aan de douchestang nog weleens los raakt.

Glazen douchedeur of wand

Met een glazen deur of douchewand zit je altijd goed. Het is tijdloos, eenvoudig in onderhoud en makkelijk te matchen met jouw badkamerstijl. Douchedeuren en wanden heb je in veel verschillende afmetingen, voor elke badkamer is er wel een. Een glazen wand is natuurlijk wat prijziger dan een douchegordijn, maar hier doe je wel tientallen jaren mee. Dus eigenlijk is een douchegordijn op den duur duurder en is een glazen douche een betere optie.

 

Wat zijn de alternatieven voor een douchegordijn?

Het douchegordijn ligt in de prullenbak, maar wat komt er nu om alle douchespetters tegen te houden? Wij vertellen je de opties:

  • Heb je twee vaste wanden met het gordijn in de opening? Ga voor een douchedeur.
  • Bij een losse douchebak zonder wanden kan je kiezen voor twee douchewanden met een douchedeur. Aan jou de keuze!
  • Met een inloopdouche haal je niet alleen dat gordijn weg, je gaat meteen mee met de badkamertrends. Je hebt alleen een douchewand en een stabilisatiestang nodig en je bent klaar. Een inloopdouche is een goed alternatief voor een douchegordijn.
  • Een complete douchecabine is perfect voor als je meteen alles wil vervangen en je snel klaar wil zijn.
  •  

    Inspiratie voor je nieuwe douche zonder douchegordijn, mooi hé?

                  

     

    Douchegordijn recyclen

    Het zou zonde zijn om je douchegordijn zo in de kliko te gooien. Recycle 'm en je kan er hele leuke dingen meedoen. Gebruik het oude gordijn bijvoorbeeld als tafelzeil voor de kids, of maak er in een creatieve bui een regenponcho van.

    Meer badkamertips weten?

    Dag plakkerige douchegordijn! Wil je meer tips voor je badkamer én toilet? Regelmatig delen we hele handige badkamer schoonmaaktips, tips over de beste badkamerinrichting en nog veel meer. Houd onze website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we laten je alle tips weten. We zien je snel weer bij één van onze andere badkamertips blogs.

     


    6 maart 2023