• Gratis verzending vanaf €100,-

    Bestel je voor meer dan €100,- aan sanitair & tegels? Dan bezorgen we jouw bestelling gratis bij je thuis. Benieuwd hoe we jouw favoriete items verzenden? Dit doen we op de volgende manieren:

    • - Via pakketdienst;
    • - Via onze eigen chauffeurs;
    • - Afhalen in ons centrale magazijn in Harderwijk (altijd gratis);
    • - Direct via de leverancier.

    Na het plaatsen van de bestelling krijg je van ons een bevestiging en gaan we jouw bestelling verzamelen of geven we onze leverancier(s) een seintje dat jouw bestelling verzonden mag worden. Komen we jouw bestelling zelf leveren? Dan verzamelen we je bestelling, nemen we contact met je op voor het maken van een leverafspraak en komen we je bestelling op de gewenste tijd bezorgen.

  • 8.9 op feedbackcompany
    Trots, onze klanten beoordelen ons namelijk met een 8.9! Samen met al onze medewerkers streven we naar een zo hoog mogelijke klanttevredenheid en gaan we voor de beste service. En dát zie je terug in ons assortiment, prijzen, ons personeel en natuurlijk onze beoordelingen.
  • 30 dagen retourneren
    Blijkt jouw favoriete product toch niet helemaal naar wens te zijn? Jammer! Gelukkig kun je de meeste producten binnen 30 dagen retour sturen. Vul het retouraanvraagformulier in zodat we op de hoogte zijn van je retouraanvraag en wacht even met terugsturen tot we je aanvraag hebben behandeld. Zo weten we dat je retour eraan komt en kunnen we je retour sneller afhandelen.
  • 7 showrooms
    Onze producten even in ’t echt bekijken, een bakje versgemalen koffie drinken en tegelijkertijd lekker wat inspiratie opdoen? Dat doe je natuurlijk het allerbest in onze showrooms in Den Bosch, Grootebroek, Harderwijk, Nieuwegein, Zaandam, Zevenaar en Zoeterwoude. Met meer dan 6000m² aan ingerichte badkamers bekijk jij jouw favoriete items van top tot teen en denken we vrijblijvend met je mee over de per-fecte badkameropstelling. Het is natuurlijk niet mogelijk om al onze producten te laten zien in elke showroom. Kom je specifiek voor een product, bel dan even het desbetreffende filiaal om teleurstelling te voorkomen. Zien we je binnenkort in een van onze showrooms?

De 11 meest gemaakte fouten in je badkamer indeling

Laten we even de tijd nemen om het over de per-fecte badkamer indeling te hebben. Een nieuwe badkamer koop je natuurlijk niet elke week en dus wil je het direct helemaal goed doen. Van jouw nieuwe badkamer wil je natuurlijk jarenlang plezier hebben. Daarom hebben we de meest gemaakte fouten voor je badkamer indeling op een rijtje gezet!



Dit zijn de meest gemaakte fouten in badkamerindelingen:

  1. Een veel te volle badkamer;
  2. Een te krappe bad- of doucheruimte;
  3. Te weinig opbergruimte;
  4. Te weinig stopcontacten;
  5. Te weinig of te felle lichtpunten;
  6. Te weinig tegels kopen of je tegels in delen kopen;
  7. Slechte ventilatie;
  8. Vergeten dat accessoires ook ruimte in beslag nemen;
  9. Alles zelf willen doen;
  10. Zonder na te meten je badkamer kopen;
  11. Je badkamer en montage in 1 kopen.

              

1. Een te volle badkamer

Ai, na de installatie van je badkamer denk je: dit is wel érg krap. Een te volle badkamer zorgt voor minder loop- en bewegingsruimte, wat voor kleine irritatiemomentjes kan zorgen. Zéker wanneer je met meerdere in je toch wel wat kleine badkamer staat óf als je aan het schoonmaken bent. Zorg er daarom voor dat je overal gemakkelijk bij kunt en dat je de badkamer indeling eerder te ruim neemt dan te krap. Tip: wist je dat keramiek na productie iets kan uitzetten en douchecabines in verband met de verstelbaarheid marge nodig hebben? Handig om te voorkomen!

2. Een te krappe bad- of doucheruimte

Naast een te volle badkamer is een te krappe bad- of doucheruimte ook vervelend. De douche en het bad hebben namelijk naast het reinigen van je lichaam ook de functie van ontspanning gekregen. Deze verdient zeker ruimte! Zorg er daarom voor dat je doucheruimte minimaal 90cm breed is. En ga je voor een inloopdouche? Om zoveel mogelijk spatwater tegen te houden is een diepte van minimaal 110cm aan te raden.

Indeling badkamer

3. Te weinig opbergruimte

Een grote frustratie in de badkamer: te weinig opbergruimte. Vergeet daarom niet in je badkamer indeling opbergruimte mee te nemen. Een inbouwnis in je douche, een extra kolomkast naast je badkamermeubel, doucherekje en handdoekstangen aan de muur en een plankje onder je spiegel kunnen je in de toekomst veel gemak geven!

4. Te weinig stopcontacten

Aangezien je hoogstwaarschijnlijk je badkamerrenovatie al gepland hebt staan, geven we je graag als tip om stopcontacten niet te vergeten. Toch fijn als je gemakkelijk je scheerapparaat, elektrische tandenborstel en föhn kunt opladen. Let op: een stopcontact kan natuurlijk in verband met het hoge vochtgehalte niet overal in de badkamer geplaatst worden. Wil je letterlijk safe zitten? Verwerk je stopcontact dan in je spiegelkast, kolomkast of in een lade van je badkamermeubel voor een veilige badkamer.

Kleine badkamer indeling

5. Te weinig of te felle lichtpunten

Te weinig licht in de badkamer is niet prettig maar te fel licht creëert harde schaduwen. Dat kan beide onhandig zijn wanneer je jouw make-up doet of als je je aan het scheren bent. Creëer daarom op meerdere plekken in de badkamer lichtpunten. Bijvoorbeeld via dimbare spotjes, of een plafondlamp en een spiegel met verlichting.

6. Te weinig tegels kopen of je tegels in delen kopen

Onze grootste tip rondom het bestellen van tegels is: bestel niet te weinig. Keramische tegels worden in batches geproduceerd en kunnen per batch ietwat kleurverschil hebben. Daarnaast is het heel vervelend als je tijdens de badkamerverbouwing moet wachten op een nieuwe lading tegels. Benieuwd hoe je berekent hoeveel tegels je precies nodig hebt? Bekijk onze video over het berekenen van snijverlies.



7. Slechte ventilatie

Wist je dat schimmel in je badkamer naast onhygiënisch ook gevaarlijk kan zijn? Zorg er daarom voor dat je badkamer goed geventileerd kan worden. Een raam openzetten is niet altijd even effectief als sterke mechanische ventilatie. Goede ventilatie zorgt voor gezonde lucht, een lager vochtgehalte van de ruimte én behoud van je materialen.

8. Vergeten dat accessoires ook ruimte nodig hebben

Meestal wanneer iemand een badkamer indeling maakt wordt er alleen gefocust op de grote dingen. Logisch! Maar vergeet in je badkamer indeling ook zeker de accessoires niet. Je handdoekhouders, toiletaccessoires zoals je reserverolhouder en toiletborstelhouder hebben ook hun ruimte nodig. Bedenk wat de handigste plek in de ruimte moet zijn en neem ze mee in je badkamer indeling.

Badkamer indeling

9. Alles zelf willen doen

Een grote klus zoals het verbouwen van de badkamer doe je 1 keer in de zoveel jaar, dat moet goed gebeuren. Schakel daarom bij specialistisch werk (glazen douchewand plaatsen, leidingen verleggen, etc.) vakmensen in zodat je lekker lang van je badkamer kunt genieten.

10. Zonder na te meten je badkamer kopen

Meet altijd voordat je je badkamer koopt alles nog even goed na. Houd hierbij ook rekening met lades en (douche)deuren die gemakkelijk open moeten kunnen en weet dat je met douchecabines te maken hebt met de verstelbaarheid.

11. Je badkamer en montage in 1 kopen

Veel mensen denken dat het kopen van je badkamer en het installeren van je badkamer door eenzelfde partij moet gebeuren. Maar wist je dat het goedkoper is om het los van elkaar te regelen? Ga daarom zelf je badkamer inrichten en laat het plaatsen over aan een installateur. Vaak wordt er bij grote badkamerzaken samengewerkt met externe badkamerinstallateurs en niet met eigen installateurs. Dan kun je het net zo goed zelf regelen en hoeft je badkamer echt niet boven de €15.000 te kosten! En vraag je jezelf nou af: 'Wat kost een badkamer?'. Wij maakten een video waarin je jouw goedkope badkamer al voor €2000,- shopt.



En helemaal klaar om je badkamer indeling af te maken?

We zijn benieuwd of deze meest gemaakte fouten in badkamer indelingen je hebben geholpen bij het maken van jouw badkamer indeling! Ben je er inmiddels helemaal over uit óf kun je nog wel wat hulp gebruiken? Schakel onze hulp in via de adviseurs in de showrooms, we helpen je natuurlijk graag! Kun je nog wel wat inspiratie en badkamer ideeën gebruiken? Bekijk ook onze andere blogs over de laatste badkamertrends en populairste badkamerstijlen!


 

Meer inspiratie opdoen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!

 


21 maart 2021
Gepost in: TIPS & TRICKS