• Gratis verzending vanaf €100,-

    Bestel je voor meer dan €100,- aan sanitair & tegels? Dan bezorgen we jouw bestelling gratis bij je thuis. Benieuwd hoe we jouw favoriete items verzenden? Dit doen we op de volgende manieren:

    • - Via pakketdienst;
    • - Via onze eigen chauffeurs;
    • - Afhalen in ons centrale magazijn in Harderwijk (altijd gratis);
    • - Direct via de leverancier.

    Na het plaatsen van de bestelling krijg je van ons een bevestiging en gaan we jouw bestelling verzamelen of geven we onze leverancier(s) een seintje dat jouw bestelling verzonden mag worden. Komen we jouw bestelling zelf leveren? Dan verzamelen we je bestelling, nemen we contact met je op voor het maken van een leverafspraak en komen we je bestelling op de gewenste tijd bezorgen.

  • 8.9 op feedbackcompany
    Trots, onze klanten beoordelen ons namelijk met een 8.9! Samen met al onze medewerkers streven we naar een zo hoog mogelijke klanttevredenheid en gaan we voor de beste service. En dát zie je terug in ons assortiment, prijzen, ons personeel en natuurlijk onze beoordelingen.
  • 30 dagen retourneren
    Blijkt jouw favoriete product toch niet helemaal naar wens te zijn? Jammer! Gelukkig kun je de meeste producten binnen 30 dagen retour sturen. Vul het retouraanvraagformulier in zodat we op de hoogte zijn van je retouraanvraag en wacht even met terugsturen tot we je aanvraag hebben behandeld. Zo weten we dat je retour eraan komt en kunnen we je retour sneller afhandelen.
  • 7 showrooms
    Onze producten even in ’t echt bekijken, een bakje versgemalen koffie drinken en tegelijkertijd lekker wat inspiratie opdoen? Dat doe je natuurlijk het allerbest in onze showrooms in Den Bosch, Grootebroek, Harderwijk, Nieuwegein, Zaandam, Zevenaar en Zoeterwoude. Met meer dan 6000m² aan ingerichte badkamers bekijk jij jouw favoriete items van top tot teen en denken we vrijblijvend met je mee over de per-fecte badkameropstelling. Het is natuurlijk niet mogelijk om al onze producten te laten zien in elke showroom. Kom je specifiek voor een product, bel dan even het desbetreffende filiaal om teleurstelling te voorkomen. Zien we je binnenkort in een van onze showrooms?

Je badkamer renoveren? Volg deze 7 stappen tot je droombadkamer!

Een badkamer renoveren is toch wel een van de klussen in huis die je goed wilt aanpakken. Niemand heeft er wat aan als jouw badkamerrenovatie vertraging oploopt. We helpen je in deze blog met de handigste tips en geven je een stappenplan zodat jouw badkamer renovatie soepeltjes zal verlopen!

Badkamer renovatie

Stappenplan voor je badkamer renovatie

  1. Onderzoek wat de gemiddelde kosten zijn en bepaal je budget
  2. Maak een wensenlijstje
  3. Bekijk welke badkamerindelingen mogelijk zijn
  4. Regel een aannemer en plan de badkamerrenovatie alvast in
  5. Doe inspiratie op (de leukste fase! Al zeggen we het zelf.)
  6. Op tijd bestellen!
  7. Slopen, verbouwen en weer opbouwen
  8. (Genieten van je nieuwe badkamer!)

Deze handige tips worden onder deze foto uitgelegd

Renovatie badkamer

Stap 1: De kosten van je badkamer renovatie vaststellen

Niets verschilt zo van prijs als een nieuwe badkamer in huis, er zijn zoveel factoren die de prijs van je badkamer bepalen. Gemiddeld wordt er vaak gerekend met €475,- per m2 en kost een nieuwe badkamer tussen de €5.000,- & 17.000,- inclusief installatie. Groot verschil hè? We snappen dat je je afvraagt waar dit grote verschil ik zit. Dat gaan we je uitleggen.

Dit bepaalt of jouw badkamer renovatie duurder uitpakt

Je badkamer verbouwen voor €5.000,-? Dan moet je in deze goedkope badkamer rekening houden met weinig verbouwen, het houden van dezelfde indeling en meubels en sanitair en tegels uit een basiscollectie. Bij een badkamer van €17.000,- ga je helemaal los en moet je denken aan een geheel nieuwe indeling, een badkamer aanleggen in een andere ruimte en sanitair, meubels en tegels uit het duurste assortiment.

Door deze keuzes te maken houd jij de controle op je budget:

  • Dezelfde indeling aanhouden of een geheel nieuwe indeling (luxe);
  • Keramische tegels of natuursteen tegels (luxe);
  • Tegels door de hele badkamer (luxe) of afgewisseld met stucwerk (mits dat kan i.v.m. de kwaliteit van de ventilatie);
  • A-merk meubels en sanitair (luxe) of B-merk meubels en sanitair;
  • Opbouw- of inbouwwerk van je wc, kranen, douche, etc. (luxe)
  • Een radiator of vloerverwarming (luxe);
  • Bad én een douche (luxe) of een bad of een douche;
  • Bestelling en installatie bij hetzelfde bedrijf (luxe) of zelf je aannemer en sanitair uitzoeken;
  • Sloopwerk zelf uitvoeren of laten doen (luxe).

Badkamer vernieuwen

Stap 2: Bedenk wat je nieuwe badkamer juist wel of niet moet krijgen

Jij weet natuurlijk als geen ander waarom je een nieuwe badkamer wil, maar weet je ook wat je precies terug wil laten komen in je nieuwe badkamer? Kijk naar je huidige badkamer. Wat wil je absoluut anders of juist terug laten komen in je nieuwe badkamer? En wat mis je aan je huidige badkamer? Maak een wensenlijstje en verdeel deze in drie thema’s: musthaves, nice-to-haves en don’ts. Denk hierin ook na over de details. Moet er een stopcontact in een kastje komen? Hoeveel opbergruimte denk je nodig te hebben? En denk ook na over de toekomst. Verwacht je binnen een korte tijd gezinsuitbreiding? Of juist dat de kinderen uit huis gaan? Dat kan sommige keuzes misschien beïnvloeden.

Stap 3: Onderzoek de mogelijkheden  

Heb je al helemaal uitgedacht hoe jouw nieuwe badkamer eruit komt te zien? Laat dit nog wel even controleren door je aannemer. Het is bijvoorbeeld niet altijd mogelijk om het toilet te verplaatsen of om gemakkelijk leidingen in de muur te verwerken zonder een voorzetwandje te gebruiken. Het zou zonde zijn als je last minute de plannen moet wijzigen.

Stap 4: Regel je aannemer op tijd en plan alvast je badkamer renovatie

Aannemers, loodgieters en elektriciens zijn ontzettend druk. Zorg ervoor dat je op tijd de specialisten inschakelt en plan alvast je badkamerrenovatie in. Zo kom je qua planning niet voor verrassingen te staan.

Badkamer renovatie kosten

Stap 5: Tijd om inspiratie op te doen en een indeling te (laten) maken

Nu het leukste gedeelte: het opdoen van inspiratie en je sanitair en tegels uitzoeken! Welke badkamerstijl vind jij het allertofst? Je kunt beginnen met het opdoen van badkamerinspiratie in onze blogs over de:

Naast inspiratie opdoen kun je ook alvast een badkamer indeling laten maken. Heb je een kleine badkamer en weet je niet wat de handigste indeling is? Kom bijvoorbeeld naar een van onze showrooms en we helpen je graag aan de perfecte indeling. Wil je eerst zelf aan de slag? We hebben hieronder handige tips voor je verzameld!

Handige tips voor je badkamerindeling:

  • Houd rekening met de plaats van het toilet, deze kan niet altijd (gemakkelijk) verplaatst worden in verband met de afvoer.
  • Ga je voor een douchewand? Het prettigste is om een lengte aan de houden van 100 – 120 cm. Zo blijft de rest van de ruimte zoveel mogelijk droog.
  • Plaats een of twee stopcontact(en) in je badkamerkast of de lade van je badkamermeubel. Zo kun je jouw föhn gemakkelijk aansluiten en ligt de oplader van je tandenborstel uit het zicht.
  • Houd bij je indeling rekening met de draaicirkels van kastjes, badkamerdeur en de douchedeur. Deze moeten gemakkelijk open kunnen.
  • Zorg ervoor dat je looppad vrij blijft. Niets is straks zo vervelend als je badkamer te vol staat en je via een hindernisbaan de douche moet bereiken.
  • Plaats je toilet zo ver mogelijk van de deur, zo kom je niet in de knoei wanneer je de badkamerdeur opent en sluit.
  • Vergeet de accessoires niet ook alvast in te plannen. Handdoekhaakjes, toiletrolhouders en een reserverolhouder zijn natuurlijk onmisbaar.

Badkamer renoveren

Stap 6: Bestel op tijd!

Heb je genoeg badkamerinspiratie opgedaan en heb je al een aantal mooie items op ‘t oog? Zorg dat je op tijd je spullen bestelt. Bij een badkamerwinkel heb je vaak te maken met een levertijd. Voor het ene product kan dit een korte periode zijn en een ander product moet misschien uit het buitenland gehaald worden (zo kan de prijs zo laag mogelijk gehouden worden). Zorg er daarom voor dat je niet voor verrassingen komt te staan en je jouw producten op tijd bestelt. Tip: bestel je tegels in 1 keer. Tegels die op verschillende momenten gekocht worden kunnen uit een andere batch komen, wat voor een klein kleurverschil kan zorgen. In deze video vertellen we je hoe je berekent hoeveel tegels je moet kopen.

Stap 7: Slopen, verbouwen en weer opbouwen

Je hebt je spullen op tijd besteld en de badkamer renovatie kan beginnen! Even afzien misschien, maar dan kun je ook echt jarenlang genieten van je nieuwe badkamer. Ervoor gekozen om zelf het sloopwerk te doen? Spreek goed af met de aannemer wat je wel of niet kunt slopen, het zou zonde zijn als ze daarna tijd kwijt zijn aan het opnieuw opbouwen ervan.

Badkamerrenovatie

En, kun je nu met veel vertrouwen aan de slag?

We hopen dat je wat aan deze tips hebt gehad en zijn benieuwd of je zelf nog handige tips hebt om toe te voegen aan dat rijtje. Laat het ons weten via info@sanitairkamer.nl, verwijs in de mail naar de blog en we voegen je handige tip(s) toe aan dit artikel. Veel succes met je badkamer renovatie!


 

Meer inspiratie opdoen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!

 


 

3 maart 2021
Gepost in: TIPS & TRICKS