Badkamer zonder Tegels

Bijna iedere badkamer bezit één of meerdere muren die voorzien zijn van wandtegels. Daarnaast is ook vaak de vloer nog voorzien van vloertegels. Tegels zijn niet de enige optie om een badkamer mee te bedekken. Het voordeel van tegels is dat ze makkelijk schoon te maken zijn. Alleen de voegen schoon houden zorgt bij veel huishoudens voor problemen.


 

Voegen zijn plekken waar bacteriën zich makkelijk kunnen ophopen als er niet regelmatig schoongemaakt wordt. Men ziet dan ook vaak in studentenhuizen dat de voegen donker zijn omdat er niet goed wordt schoongemaakt. Vooral in huizen met mensen die allergieën hebben, die ouder zijn of immuun aandoeningen hebben wil men geen risico lopen. Voor deze huishoudens zijn vloeren zonder naden de uitkomst.

De voordelen van een badkamer met naadloze vloeren en wanden zijn:
- Gemakkelijk schoon te maken
- Door toevoeging van een topcoat geen gladde vloer
- Maakt een badkamer optisch groter lijken
- Montage gaat snel
- Minimale kans op schimmels
- Minimale kans op vochtproblemen

Badkamer zonder Tegels

Veel mensen kiezen bij een vloer zonder tegels voor polierd beton. Dit is een standaard beton dat op een speciale manier wordt geïnstalleerd met daaroverheen een afwerkingslaag. Hierdoor is de kans op uitglijden en slijtage heel klein. Ook onbewerkt beton kan gebruikt worden in de badkamer.

Het installatieproces kan op twee manier. De tegels worden weggehaald en dan wordt het materiaal door professionals op de vloer en wanden gespoten. Daarnaast kan het beton ook over een bestaande tegelmuur of tegelvloer worden gestort. Deze laatste manier zorgt voor een grote kostenbesparing aangezien er geen manuren hoeven worden betaald aan sloopwerkzaamheden.

Badkamer zonder Tegels

Mocht u geen grote fan zijn van de betonlook dan is dat geen probleem. U kunt beton makkelijk verven met een verfsoort speciaal gemaakt voor de badkamer. Zo heeft u alle voordelen van een badkamer zonder naden in de kleur die u voor ogen had.

Bent u wel een fan van betonlook tegels maar heeft u toch liever vloertegels? Dat is natuurlijk mogelijk. In ons assortiment vindt u verschillende tegels met een mooie betonlook of een natuursteenlook. Bent u op zoek naar iets specifieks, neem dan contact met ons op!

---

Meer inspiratie opdoen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!