Badkamers in Brocante Stijl

Brocante is een stijl die veel voorkomt maar mensen weten niet precies wat de stijl inhoudt. Het woord “brocante” komt uit het Frans en betekent tweedehands of curiosa. Dit roept bij veel mensen negatieve reacties op maar brocante is juist een hele mooi rustieke en landelijke stijl. Brocante badkameraccessoires zijn vaak tweedehands of vintage. Ze hebben een verweerde look door de jaren gebruik door vorige eigenaars en vaak ook aan tentoonstelling aan de elementen.

Brocante 2


Dankzij de populariteit van de brocante stijl zijn er ook merken die juist alleen maar producten maken die eruit zien alsof ze oud zijn. Speciaal bedoeld voor mensen die geen tijd hebben om uren te zoeken op marktjes. Deze stijl wordt ook wel “nieuwe brocante” genoemd. Bij nieuw brocante producten heb je wel de mooie buitenkant maar heb je niet te maken met gebreken door ouderdom. Zeker voor mensen die niet zulke doe het zelvers zijn een uitkomst!

Het gevoel van brocante wordt makkelijk gecreëerd door het gebruik van mooie wat donkerdere hout soorten. Gebruik bijvoorbeeld houten plankjes om toiletartikelen op te zetten of kies voor een badkamermeubel dat gemaakt is van donker hout.


De Brocante stijl in de badkamer brengen is ook een kwestie van innovatief gebruik maken van oude voorwerken. Zo kunnen kunnen oude emaille wasteilen gebruikt worden als waskommen. Installeer de wasteilen op een prachtig stenen of houten wastafelblad.

Nummer 1

Vrijstaande baden zijn weer helemaal in. Als u de ruimte heeft is er niets dat meer luxe uitstraalt dan een mooi vrijstaand bad. Voor een bad in de brocante stijl kiest u een bad met mooie poten. Decoratieve badpoten geven uw bad net dat beetje meer uitstraling.

Veel brocante voorwerpen gemaakt van hout of die een mooie afgebladderde verf look hebben moeten behandeld worden voordat ze in de badkamer geplaatst kunnen worden. Houten voorwerpen kunt u opschuren en voorzien van hardhout olie of waxolie. Een paar lagen van deze olie zorgen voor een dichte laklaag die ervoor zorgen dat vocht het hout niet aantast. Om badkamermeubels in top conditie te houden raden we aan om elk jaar of elke twee jaar de behandeling met olie te herhalen.

Daarnaast zorgt een vernis laag op meubels met afbladderende verf voor het verder afbladderen van de verf. Vocht kan onder de verf gaan zitten waardoor het afbladderingsproces sneller gaat. Brocante badkamerartikelen zijn prachtig, maar elke dag verf stukjes tegenkomen op uw badmat is onhandig!

We hopen dat u wat inspiratie heeft opgedaan over de brocante stijl in badkamers. Heel veel plezier met het inrichten van uw badkamers. Vragen over Sanitairkamer of over onze producten? Onze klantenservice helpt u graag!

 

---

Meer inspiratie opdoen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!