De grootste badkamertrends van 2021, dit zijn ze!

Tijd om 2020 (wát een jaar) achter ons te laten en ons te richten op de badkamertrends van 2021! Welke badkamertrends blijven en nemen we mee naar volgend jaar en welke nieuwe trends gaan we zien? De badkamertrends van 2021 hebben we voor je verzameld en volgen in 3, 2, 1… Daar komen ze!

Badkamertrends

 

Badkamertrend 1 – Groen is dé trendkleur van 2021

Net als in 2020 blijft groen ook in 2021 de show stelen. Door het hele huis staan planten, deze planten worden steeds groter en de meubels en muren krijgen ook vaak een groene kleur. Men krijgt een goed gevoel bij groen, dit staat namelijk voor nieuw leven, rust, veiligheid en gezondheid.

          

Als grootste badkamertrend is deze kleur vooral terug te vinden als groene tegels op de muur. In een speelse visgraattegel, de moderne hexagontegel of denk out of the box en kies voor een toffe legergroene waskom.

 

Badkamertrend 2 – Weg met wit, verwelkom de donkere badkamer!

Dacht je in 2020 al genoeg donkere dagen te hebben gehad, krijgen we in 2021 met deze badkamertrend te maken. Waar de meeste mensen in hun badkamer graag gaan voor wit (of een mix), komt de donkere badkamer om het hoekje kijken. Deze badkamer is voor de durfal, degene die risico’s durft te nemen. Wist je trouwens dat donkere kleuren je het gevoel van geborgenheid geven?

          

 

Badkamertrend 3 – De retrolook is back in business

Terug van weggeweest: de retro badkamer! In tegenstelling tot de vorige badkamertrend, mag kleur er ook zeker zijn. Terrazzo tegels zie je in 2021 terugkomen als badkamertrend, samen met lila- en paarstinten! Stijlvol & met een design touch, we houden ervan. Terrazzo tegels kun je combineren met kleur voor een speels effect, maar zeker ook met wit, zwart of grijstinten voor een moderne look.

         

 

Badkamertrend 4 – Extra gezelligheid door hout(look)

In deze trend mag het allemaal wel wat gezelliger. Denk aan houtlook tegels die bijvoorbeeld in een visgraatpatroon zijn gelegd, een eiken(look) badkamermeubel of van die leuke houten wandpanelen. Of 't nou een heel goed idee is om zo'n wandpaneel in een badkamer te plaatsen, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar heb je een badkamer met een sterke mechanische ventilatie en heb je het hout behandeld met een krachtige waterbestendige coating, dan zou je een gokje kunnen wagen. Natuurlijk niet in de douche- of badruimte ;-).

          

Badkamertrends 2021

 

Badkamertrend 5 – De badkamer van de toekomst

Wil jij je badkamer slim inrichten? Denk bijvoorbeeld aan slimme sensorlampen zodat de lamp gelijk aanspringt als je de badkamer binnenstapt en waarvan je de sterkte in kunt stellen op tijdstip (’s nachts op 10% bijvoorbeeld en overdag op 100%). Maar denk ook aan een smart douche waarbij bediening via touchscreen gaat, slimme kranen, slimme spiegels met radio, etc. Deze mogen zeker niet ontbreken in je luxe design badkamer.

Maar, in deze badkamertrend gaat het zeker ook om de andere kant van de badkamer van de toekomst. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid worden steeds belangrijker waardoor er steeds meer vraag is naar waterbesparende kranen en douches. Natuurlijk kun je daar ook bij ons voor terecht!

Badkamertrends

 

Badkamertrend 6 – En wat we terug blijven zien…

Natuurlijk zie je toppers zoals de betonlook badkamer en industriële badkamer terugkomen en zijn gouden en zwarte kranen ook nog ontzettend populair. Verder hoorden we dat witte en koperen kranen weer helemaal terug gaan komen. Zou jij een witte kraan in jouw badkamer plaatsen? We zijn benieuwd! Heb je nog lang niet genoeg en meer badkamer inspiratie nodig? Bekijk ons blogoverzicht voor inspiratie, talloze badkamer ideeën & de handigste tips!

Badkamertremds

 

---

Naast deze badkamertrends nóg meer inspiratie opdoen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!