Trend alert: de betonlook badkamer is ’t helemaal!

Fan van een betonlook badkamer? We geven je groot gelijk! Een betonlook badkamer is tegenwoordig een hele populaire optie en gaat perfect samen met de industriële badkamerstijl. Ga je ’t liefst all-in met een betonlook muur, betonlook vloer & zwart sanitair? Of wil je graag je eigen variatie van de betonlook badkamer maken? Alles is goed! Scroll even verder en we geven je volop inspiratie!

Betonlook badkamer

 

Waar combineer je betonlook mee?

Een betonlook badkamer kent verschillende gradaties. In gradatie 3, waarin je voor de maximale betonlook gaat, houd je het allemaal zo strak mogelijk. Strakke vormen, zwart sanitair & met vooral neutrale kleuren. In gradatie 1 en 2 maak je meer een mix met een andere badkamerstijl of jouw favoriete items. Hieronder nog even een samenvatting van veelgemaakte combinaties:

Betonlook wordt vaak gecombineerd met:

  • Witte muren & wit plafond;
  • Strakke & hoekige vormen. Denk aan een rechthoekige spiegel, bad & wastafel;
  • Zwart sanitair zoals zwarte kranen, zwart toilet & zwarte douchecabine of juist in de kleur van verouderd ijzer (gunmetal);
  • Eikenhouten of houtlook badkamermeubel;
  • Toffe grote planten. Gezellig!

Betonlook badkamer

 

Gradatie 1: Badkamers met een betonlook vloer of betonlook accessoires

Spannend zo'n volledige betonlook badkamer. Jij gaat liever voor een iets veiligere optie omdat je niet weet of je dit over een paar jaar ook nog mooi vindt. Badkamers gaan nou eenmaal lang mee. Niemand zegt dat je gelijk all-in moet en maar 1 badkamerstijl hoeft te gebruiken! Combineer je favoriete items, ga voor een stoere betonlook tegels op de vloer en misschien leuk om de betonlook vloer te combineren met een eiken(look) badkamermeubel? Ook mooi: trek de betonlook door in bijvoorbeeld een lamp en/of een plantenpot!

|    |    |

 

Gradatie 2: Badkamers met een betonlook muur, vloer & witte wanden

Toch iets meer betonlook laten terugkomen in je badkamer? Dan is het gaaf om de vloertegels door te trekken op de muur. Wist je dat de meeste vloertegels ook geschikt zijn voor op de muur? Zo creëer je automatisch een geheel in de ruimte én is de badkamer direct betonlook proof! Tip: tegel de vloer- en wandtegels dicht tegen elkaar aan (met kleine voeg én een mega goede primer onder de tegels) voor een extra betonlook effect!

Badkamer betonlook

We kunnen het begrijpen als je de betonlook badkamer op standje maximaal misschien wat te heftig of te grauw vindt. Wat we vaak zien is dat de vloertegels doorgetrokken worden op een accentmuur. Dit kan zijn achter het badkamermeubel, in de inloopdouche of bijvoorbeeld de wc. Houd de andere muren dan rustig en bedenk alvast of je meer richting de industriële stijl wil gaan of meer warme (eikentinten) toe wil voegen aan de ruimte.

|    |    |

Met of zonder tegels? Tegenwoordig zie je steeds vaker badkamer zonder tegels voorbijkomen, de wanden zijn dan afgewerkt met stucwerk of in het geval van een betonlook badkamer met beton ciré. Supergaaf! Maar check goed of dit geen vocht doorlaat, je wilt geen rotte wanden. Vooral als de ruimte niet voldoende te ventileren is dan raden we je liever aan om safe te zitten en te gaan voor betonlook tegels. Een paar voordelen: je ziet wat je koopt (qua kleur & structuur), ze zijn voorzien wat een waterdichte coating, zijn gemakkelijk afneembaar en badkamer tegels beschermen de wanden tegen vocht!

Badkamer betonlook

 

Gradatie 3: betonlook badkamer all the way

Een betonlook badkamer heeft vaak een strakke, stoere en minimalistische stijl en komt het meest overeen met een industriële badkamer. Wil je helemaal in de stijl blijven dan is kleur niet echt welkom. De kleuren die je in een betonlook badkamer terugziet zijn vooral grijs, zwart & wit. Grijze tegels, zwarte kranen en wit van de wastafel & het bad is het kleurenpalet die passen bij de betonlook badkamer.

|    |    |

Wat vind jij van een betonlook badkamer en stel je gaat je badkamer verbouwen, welke gradatie trekt jou ’t meest?

 

Zelf je betonlook badkamer samenstellen?

Welke van de betonlook badkamers hierboven is jouw favoriet? Stel je eigen badkamer samen met items uit onze webshop of kom eerst even een kijkje nemen in een van onze showrooms. Onze showroomtoppers helpen je graag!


Populaire keuzes voor jouw betonlook badkamer?

 

---

Meer inspiratie opdoen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!