• Gratis verzending vanaf €100,-

  Bestel je voor meer dan €100,- aan sanitair & tegels? Dan bezorgen we jouw bestelling gratis bij je thuis. Benieuwd hoe we jouw favoriete items verzenden? Dit doen we op de volgende manieren:

  • - Via pakketdienst;
  • - Via onze eigen chauffeurs;
  • - Afhalen in ons centrale magazijn in Harderwijk (altijd gratis);
  • - Direct via de leverancier.

  Na het plaatsen van de bestelling krijg je van ons een bevestiging en gaan we jouw bestelling verzamelen of geven we onze leverancier(s) een seintje dat jouw bestelling verzonden mag worden. Komen we jouw bestelling zelf leveren? Dan verzamelen we je bestelling, nemen we contact met je op voor het maken van een leverafspraak en komen we je bestelling op de gewenste tijd bezorgen.

 • 8.9 op feedbackcompany
  Trots, onze klanten beoordelen ons namelijk met een 8.9! Samen met al onze medewerkers streven we naar een zo hoog mogelijke klanttevredenheid en gaan we voor de beste service. En dát zie je terug in ons assortiment, prijzen, ons personeel en natuurlijk onze beoordelingen.
 • 30 dagen retourneren
  Blijkt jouw favoriete product toch niet helemaal naar wens te zijn? Jammer! Gelukkig kun je de meeste producten binnen 30 dagen retour sturen. Vul het retouraanvraagformulier in zodat we op de hoogte zijn van je retouraanvraag en wacht even met terugsturen tot we je aanvraag hebben behandeld. Zo weten we dat je retour eraan komt en kunnen we je retour sneller afhandelen.
 • 7 showrooms
  Onze producten even in ’t echt bekijken, een bakje versgemalen koffie drinken en tegelijkertijd lekker wat inspiratie opdoen? Dat doe je natuurlijk het allerbest in onze showrooms in Den Bosch, Grootebroek, Harderwijk, Nieuwegein, Zaandam, Zevenaar en Zoeterwoude. Met meer dan 6000m² aan ingerichte badkamers bekijk jij jouw favoriete items van top tot teen en denken we vrijblijvend met je mee over de per-fecte badkameropstelling. Het is natuurlijk niet mogelijk om al onze producten te laten zien in elke showroom. Kom je specifiek voor een product, bel dan even het desbetreffende filiaal om teleurstelling te voorkomen. Zien we je binnenkort in een van onze showrooms?

Vragen of advies nodig?
Bel: +31(0) 341 410 156

Aan de klus! | Je eigen buitendouche maken in 4 stappen

Je eigen buitendouche maken om op de zomerse dagen heerlijk te kunnen afkoelen in je tuin of juist om schoon je jacuzzi of zwembad in te stappen? Door een buitendouche te maken in je tuin koel je heerlijk af op de hete dagen en geef je jouw tuin een luxe upgrade. Benieuwd of een buitendouche maken moeilijk is en op zoek naar inspiratie? Blijf hangen, we leggen je alles uit!


              

Klik hier om alle buitendouche inspiratie te bekijken

Een buitendouche maken, dit zijn je opties

Heb je al helemaal in gedachten hoe je buitendouche moet worden of liggen alle opties nog open?

Voor het maken van je buitendouche moet je over een aantal dingen nadenken:

 • Ga ik voor een simpele buitendouche of mag ’t lekker luxe?
 • Waarvoor ga ik m’n buitendouche gebruiken, om mezelf te wassen of af te spoelen?
 • Wil ik een buitendouche met koud of warm water?
 • In welke stijl wil ik m’n buitendouche?

Van simpel tot lekker luxe

Een buitendouche maken hoeft niet moeilijk te zijn. De meest simpele manier voor het maken van je buitendouche is door een tuinslang met sproeikop op te hangen. Werk de tuinslang bijvoorbeeld netjes weg aan de achterkant van een boom of bouw een koof om te slang heen. De luxe manier is natuurlijk het plaatsen van een speciale buitendouche met koud en/of warm water, met of zonder een afdakje en in een prachtig design. Net of je op Bali aan ’t douchen bent! Tenzij het 10 graden is…

Je lichaam wassen of enkel afspoelen?

Een belangrijke beslissing, want waar ga je jouw douche buiten voor gebruiken? Een buitendouche maken waarin je je wast heeft namelijk meer voeten in de aarde dan wanneer je jouw lichaam enkel afspoelt voor verkoeling of voor of na je in je jacuzzi of infraroodsauna stapt. Water dat zeepresten bevat valt onder ‘grijs water’ en moet in de meeste gemeenten netjes afgevoerd worden. Je buitendouche moet dan dus een afvoer krijgen die aangesloten is op het rioleringssysteem. En in sommige gemeenten mag je helemaal geen buitendouche plaatsen. Informeer daarom eerst bij je gemeente wat er wel en niet mogelijk is.

Buitendouche met koud of warm water?

Ga je ’t liefst voor een simpele buitendouche dan kom je uit op een buitendouche met koud water. Bij een buitendouche met enkel koud water hoef je alleen een koudwaterleiding te trekken of je douchekop aan te sluiten op een tuinslang. Wil je liever een buitendouche met warm water, dan moet er een warmwaterleiding naar je douche getrokken worden. Komt je warme water van de cv? Dan zal het een tijd duren voordat het water warm wordt omdat het langer onderweg is. Een andere oplossing is het plaatsen van een geiser, boiler of een warmtepomp op zonne-energie om je douche voor buiten te voorzien van warm water.

              


Wat heb je nodig voor een buitendouche?

Benieuwd wat je nodig hebt voor het maken van je buitendouche? Dit zijn alle items die je nodig gaat hebben:

 • Een luxe RVS of inox regendouche - Dit kan een doucheset zijn of een douchekraan met inbouw douche;
 • Een achterwand waar je jouw stortdouche op kunt bevestigen;
 • Een ondergrond van antislipmateriaal – een douchevloer, steen of hout;
 • Bevestigingsmateriaal en leidingen om je douche te bevestigen op de douchewand.

Buitendouche inspiratie

Ben je helemaal toe aan inspiratie voor je buitendouche? Yes! Met een buitendouche maken kun je ontzettend veel kanten op. Mag ’t van jou lekker strak & modern of juist een beetje Bali-stijl met hout en bamboe. We hebben de mooiste buitendouche inspiratie voor je verzameld!

              
               
              
              
              


Meer informatie & tips over je buitendouche maken?

Heb je na het lezen van deze blog nog prangende vragen over het maken van je buitendouche? Of benieuwd welke items perfect zijn om buiten neer te hangen? Kom even langs in een van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. We helpen je graag bij het uitkiezen van jouw nieuwe buitendouche!

29 maart 2022