De 4 grootste badkamerstijlen voor jou op een rijtje gezet

Je gaat jouw badkamer inrichten, heel leuk maar waar begin je? Om je een beetje op weg te helpen en je keuzestress te verminderen hebben we de 4 grootste badkamerstijlen voor je op een rijtje gezet. Geen dank… ;-)

1. Luxe badkamer

Luxe badkamer

Links: Polysan Zoom Line douchedeur, douchepaneel. Rechts: Muebles Compakt badkamermeubel, ronde spiegel

Verbeeld je even alsof je op vakantie bent (pijnlijk, we weten het). Je komt aan op je hotelkamer en een van de eerste dingen die je doet is het checken van de badkamer. Op vakantie helpt zo’n heerlijke luxe badkamer je eindelijk helemaal ontspannen én zo’n design badkamer ziet er ook nog eens uit alsof het zo uit een interieurmagazine komt.

Geld mag rollen, maar ’t hoeft echt niet zó hard te gaan

Zo’n luxe badkamer herken je bijvoorbeeld aan een vrijstaand bad (of een heerlijk bubbelbad…), regendouche met massagefunctie, design radiator, luxe marmeren tegels en gouden kranen.

Geld mag rollen in deze stijl, maar het hoeft natuurlijk écht niet allemaal het duurste van het duurste te zijn. Wist je dat we voor alle budgetten passende collecties hebben? Zo kun je met een klein budget ook genieten van je luxe badkamer en hoef je helemaal niet meer op vakantie.

2. Moderne badkamer

Hippe badkamer

Links: Zaro Alan badkamermeubel, inbouw kraan, ronde spiegel. Rechts: Saniclear Redro douchewand

Heb je het over een strakke en minimalistische badkamer? Dan heb je de term ‘de moderne badkamer’ wel te pakken. Alle accessoires mogen de deur uit en alleen een paar uitverkoren items mogen blijven. In een moderne badkamer houd je het zo strak mogelijk, vooral heel rustig en vind je populaire trends terug.

Je badkamer modern maken

En dan vraag je je af, hoe maak je dan jouw nieuwe badkamer modern? Denk allereerst aan: grote tegels, populaire visgraattegels of hexagontegels, greeploze dichte badkamermeubels (om de rommel te verstoppen…), waskommen en donkere tegels zoals in een grijze badkamer (of voor de lefgozers: een zwarte badkamer)!

3. Landelijke badkamer

Badkamer landelijk

Links: Muebles Compakt badkamermeubelronde spiegel

Waar het in de moderne badkamerstijl allemaal lekker strak mag, spannen accessoires en tierlantijnen in de landelijke badkamer de kroon. Een houten wastafelmeubel, open kastjes & plankjes, een krukje hier, houtlook tegels, nostalgische binnenluiken daar en vooral veel accessoires. Alles mag gezien worden.

Sierlijk sfeervol, de klassieke badkamer

Wat eigenlijk wel in hetzelfde rijtje past als de landelijke badkamer is de klassieke badkamer. In deze badkamerstijl horen items als: sierlijke kranen, metrotegels, badkamermeubels met gouden greepjes, gouden doucheset en een vrijstaand bad op poten. Gezelligheid ten top!

4. Industriële badkamer

Badkamer zwart

Links: Sapho handdoekenrek. Rechts: Sapho handdoekenrek, Sapho badkamermeubel, Sapho handdoekenrek

Waar de vorige badkamerstijlen al eeuwig in the picture zijn, is de industriële stijl wel echt van de laatste jaren. In een industriële badkamer mag het allemaal wat stoerder. Een robuust houten badkamermeubel, stoere betonlook tegels en bijvoorbeeld matzwarte metaal(look) kranen, douche en stalen douchedeur.

De zwarte badkamer: tof of niks voor jou?

Dat het allemaal niet meer zo wit hoeft te zijn is te zien aan de populariteit van de zwarte badkamer. Een stoere badkamerstijl waarin het lekker donker mag! De zwarte badkamer hoeft natuurlijk niet zó donker te worden dat je zelfs overdag geen hand voor ogen ziet. Dus ook in deze stijl is balans belangrijk, anders verliest het natuurlijk z’n kracht. Kies er bijvoorbeeld voor om één wand te betegelen met zwarte tegels, ga voor een zwart badkamermeubel en voor zwarte kranen. Stijlvol en stoer tegelijk!

Hulp nodig bij het maken van jouw badkamer design?

Heb je inmiddels al te maken met keuzestress? Helemaal niet nodig hoor, we gaan je helpen! Maak een moodboard en kom erachter wat jij (en/of je partner) mooi vindt, bezoek een van onze showrooms, laat je eerlijk adviseren of als je ’t al helemaal weet: bestellen maar!

---

Meer inspiratie opdoen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!