Haal het Wellness Gevoel in huis

Badkamers zijn niet alleen de plek waar we ons dagelijks reinigen het is ook een plek voor rust en bezinning. Of dat is tijdens een warme douche of een lekker lang bad hangt af van uw badkamer. In dit artikel geven we een paar tips voor het creëren van een spa-gevoel in de badkamer.


 

sanitair geurMaak gebruik van oliën en geur

Een geurvreter in de wc voorkomt dat vieze geurtjes verspreid zullen worden. Een nare geur in de badkamer is zo’n groot irritatie moment dat het lastig is voor veel mensen om echt te genieten van hun badmoment.

Essentiële oliën in uw badkamer zoals lavendel zorgen voor een relaxerend effect. Geur zorgt ervoor dat mensen zich ontspannen en zelfs loom worden. Heerlijk voordat u naar bed gaat. Naast lavendel kunt u ook limoen-, rozemarijn- of pepermuntolie gebruiken om een rustgevende geur in de badkamer te krijgen.


 

stoom cabineStoomcabine

Voor mensen met ruimte over in een garage, badkamer of schuur raden we een stoomcabine aan. Een sauna is voor veel mensen de keuze als ze voor een spa-gevoel thuis willen hebben. Toch heeft een stoomcabine veel meer voordelen dan een sauna. Het stomen opent poriën waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Tijdens lagere temperaturen als u verkouden bent is een stoomcabine fijn om de luchtwegen te openen. Leg een kommetje pepermunt olie neer om te zorgen dat u na uw stoomsessie weer helemaal vrij kunt ademen.


 

Unieke baden

Voor veel mensen lijkt een bad geen optie vanwege hun kleine badkamer, maar dit is zeker niet het geval. Voor kleine badkamers raden wij aan om een te kijken naar een hoekbad of een zitbad. Deze baden kunnen net als normale ligbaden worden omgebouwd tot heerlijke bubbelbaden. Weinig mensen kunnen thuis genieten van de fijne eigenschappen van massage jets, dit komt vooral doordat veel mensen denken dat een bubbelbad heel duur is.

Vanwege de duurzaamheid van het product en de aantal keer dat een gemiddelde bubbelbadbezitter gebruik maakt van het bad is een bubbelbad zeker niet duur.

Naast het bubbelbad kunt u ook een vrijstaand bad in uw badkamer introduceren. Losstaande baden geven een badkamer een upgrade aangezien het heel luxe staat. Let goed op het soort materiaal bij een losstaand bad. Sommige materialen warmen niet goed op en houden warmte niet goed vast, hierdoor wordt een heerlijk bad snel koud!


 

sanitair lichtVerlichting

Fijne badkamerverlichting kan het gevoel van ontspanning verhogen. Lekker na een lange dag werken of een heftige sportsessie in bad met het licht op dimfunctie. Dit kan natuurlijk ook met kaarsen, maar vanwege brandgevaar (handdoeken, toiletartikelen) raden wij u liever aan om lichten met een dimfunctie te laten installeren om dat wellness gevoel te creëren.


Wij wensen u een fijne en ontspannende badkamer toe! Heeft u vragen, aarzel dan niet om ons te contacten!

---

Meer inspiratie opdoen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!