Ontdek de finesse van Hotbath kranen...

Italiaans vakmanschap

Gaat je hart sneller kloppen van verfijnde ontwerpen met pure lijnen en een afwerking waarbij aan elk detail is gedacht? Hotbath it is!

Op Nederlandse bodem gevestigd, bestaande uit een internationaal team van specialisten op het gebied van kraanontwerp, kraantechnologie en kraanproductie... Hotbath. Hotbath staat voor kwaliteit, finesse en oog voor detail.

En wie hebben er meer oog voor detail dan Italianen?! De beste specialisten vind je in Piedmont, gelegen aan het prachtige Lago d’Orta. Producenten die deel uitmaken van Hotbath behoren tot de allerbeste fabrikanten op het gebied van fijn metaal bewerking, verchromen, thermostaat technologie en assemblage. Elke serie is voorzien van de juiste aandacht en precisie. Professioneel Italiaans vakmanschap gebundeld in één product.

Hotbath specialisten vind je in Piedmont, gelegen aan het prachtige Lago d’Orta. Piedmont, where the magic happens.

Hotbath Cobber serie

Onlangs toegevoegd aan ons assortiment: Hotbath Cobber. De liefhebber van kwaliteit en design wordt hier heel blij van! Er is gebruik gemaakt van veel ronde vormen, waardoor de producten zacht en subtiel overkomen in een ruimte. Naast de minimalistische vormgeving is er ook aan de kleur gedacht. Je hebt de keuze uit maar liefst 15 trendy kleuren!

Hotbath kranen Cobber serie

Zwarte kranen in de badkamer

Een kleur die niet meer is weg te denken uit het sanitair: zwart. Zwarte kranen, zwart douchegarnituur, alles mag zwart. De Cobber serie van Hotbath sluit perfect aan bij deze woontrend. Je hebt de keuze uit twee tinten zwart: mat zwart en zwart chroom. Mat zwarte kranen geven een robuuste uitstraling aan de badkamer, waar zwart chroom een moderne touch geeft aan het geheel. Beide een stoere keuze!

Hotbath zwarte kranen

Gouden kranen voor een royalty look

Koninklijk genieten van je badkamer? Gouden kranen en marmer zijn the royal combi! Bij de Hotbath Cobber serie heb je de keuze uit drie verschillende goudtinten: gepolijst messing, geborsteld messing en verouderd messing. Ga je voor de echte royalty look? Dan is gepolijst messing de perfecte keuze! De glanzende afwerking zorgt voor een luxe blingbling effect. Toch liever iets stoerder? Geborsteld- en verouderd messing hebben een matte, robuuste afwerking. Dit staat prachtig in combinatie met donkere tegels en een betonnen wastafel bijvoorbeeld.

Hotbath gouden kranen Hotbath gouden kranen

De energiebesparende technologie van Hotbath

Niet alleen aan het design is gedacht bij Hotbath, ook de functionaliteit is een belangrijk onderdeel in het ontwerpproces. Hiervoor hebben zij een aantal unieke systemen ontwikkeld die tijd en geld besparen tijdens het inbouwen en monteren van de producten. We zetten ze voor je op een rijtje:

 SPS Shower Power System

De hoofddouche M100 werkt comfortabel met een CW3 ketel systeem. In combinatie met het SPS Shower Power Systeem werkt dit waterbesparend.

 Ecoair System

Geldig voor alle opbouw hoofddouches van Hotbath: Ecoair systeem. In het kniegewricht is een vernauwing aangebracht. Daardoor ondergaat het passerende water een snelheidsverhoging en ontstaat er op die plek een drukverlaging. Hierdoor wordt lucht aangezogen en vermengd met het water. Resultaat? Een forse besparing van het waterverbruik.

Enkele producten met het Ecoair System: M100, CB450.

Hotbath kranen met EcoAir System

 Flower Power System

Een willekeurige éénhendel kraan geeft vanuit de ‘’neutrale hendel positie’’ gemengd water. De hendel wordt dan pas naar koud gedraaid als het water lauw begint te worden. Zonde! Het Flower Power System zorgt dat de hendel in eerste instantie vanuit neutrale positie slechts koud water geeft en enkel pas na verdraaien warm water. De simpelste en meest effectieve energiebesparing denkbaar.

Aantal producten met het Flower Power System: CB003MS, CB004.

Hotbath kranen met Flower Power System

3+3 inbouwsysteem

Met dit systeem is de kraan op 3 manieren te monteren en op 3 manieren eenvoudig te plaatsen.

Enkele producten met 3+3 systeem: CB006-18, CB005-25.

Flühs inside

De unieke, gepatenteerde productie van Flühs binnenwerken, cartridges en omstellingen bestaan uit een volledig messing cartridge met keramische schijven (wit en bruin). Deze zijn vervaardigd uit aluminiumoxide, een combinatie die zorgt voor een opvallende soepelheid voor zowel het sluiten, regelen en omstellen van de waterstroom.

Ook prettig: Hotbath verleent 10 jaar garantie op de Flühs keramische binnenwerken en omstellen!

Hoe houd je je kranen kalkvrij?

De producten van Hotbath zijn een investering, en een investering heb je graag zo lang mogelijk plezier van. Wij helpen daar graag een handje bij met een aantal schoonmaaktips:

Algemeen schoonmaakadvies

 • Dagelijks na gebruik reinigen met een zachte doek en water
 • Bij kalkaanslag reinigen met Hotbath sanitair reiniger
 • Bij kraanarmatuur de spray eerst aanbrengen op een doek en de hoofd- en handdouches direct in sprayen.
 • Laat de Hotbath reiniger niet langer dan 5 minuten inwerken
 • Het product na reinigen zorgvuldig afspoelen met water
 • Na afspoelen goed afdrogen

Hotbath raadt af

 • Schoonmaakmiddel dat agressief zuur of chloor bevat;
 • het gebruik van fosforzuurhoudende reinigingsmiddelen;
 • het mengen van verschillende schoonmaakmiddelen;
 • het gebruik van schuurmiddelen, schuursponsjes en microvezeldoek;
 • het gebruik van middelen met fluoride of waterstofperoxide

Maak je gebruik van een waterontharder?

Belangrijk! De waterontharder mag niet lager ingesteld zijn dan 4 Dh. De reden hiervoor is dat lager of op 0 Dh ingestelde waterontharders onherstelbare schade veroorzaken aan metaaloppervlaktes.

Hotbath sanitair reiniger voor het verwijderen van kalkaanslag

Hotbath kraan kopen

Benieuwd naar het Italiaanse vakmanschap? De gehele selectie is op onze website te vinden. Vind je het lastig om te bepalen welke Hotbath kraan het beste bij jouw badkamer past? Wij denken met je mee! In onze showroom Harderwijk en showroom Nieuwegein kun je een greep uit de collectie komen bewonderen en bekijken we samen wat het beste bij jouw wensen past.

Neem gelijk even een kijkje in onze webshop en wie weet tot snel in één van onze showrooms!

---

Meer inspiratie opdoen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!