Inspiratie voor een industriële badkamer

De industriële badkamer is toch wel de stoerste badkamerstijl die er bestaat. En populair ook! Tegenwoordig is de industriële interieurstijl of invloeden ervan niet meer weg te denken in de Nederlandse woningen. Benieuwd hoe de industriële interieurstijl eruitziet in een badkamer? We geven je even lekker wat badkamerinspiratie zodat jij daarna met je industriële badkamer aan de slag kan!

Industriële badkamer

Kenmerken van een industriële badkamer

Een industriële badkamer kent verschillende vormen. Zo zie je vaak dat de combinatie met de moderne en minimalistische stijl gemaakt wordt. Maar, de basis van een industriële badkamer bestaat toch wel uit:

  • ruwe, onafgewerkte materialen zoals staal, beton, bakstenen, verweerd hout;
  • donkere neutrale kleuren zoals zwart, grijs & robuuste houtkleuren;
  • invloeden vanuit fabrieken en industrieterreinen.

Industriële badkamer

Voorbeelden van een industriële badkamer

Geen industriële badkamer is hetzelfde. Zo kun je de industriële badkamer look creëren met betonlook tegels op de muren, zwart sanitair (of de kleur verouderd ijzer!) en door bijvoorbeeld fabriekslampen te gebruiken als verlichting. Houd bij dit laatste punt altijd de veiligheidsregels rondom elektriciteit in de badkamer in je achterhoofd.

Bring in the brick wall baby

Badkamer industrieel

Een bakstenen muur geeft toch ook wel echt het onbewerkte industriële gevoel in je badkamer. Tegenwoordig kun je een bakstenen muur nabootsen door strips bakstenen te kopen die je op de muur plakt. Nét echt & perfect voor de industriele badkamer! Combineer je bakstenen muur met zwart sanitair zoals zwarte kranen, open metalen kasten, zwarte accessoires, een industriële spiegel én een zwart toilet mag natuurlijk ook niet ontbreken ;-).

Industriële badkamer

De stoere betonlook

|       |       |

Kom je een badkamer binnen dan geven tegels direct de stijl van de badkamer weg. Zo ook in deze betonlook badkamer! Plaats betonlook tegels op de vloer en muren voor een maximaal industrieel effect en combineer deze met zwarte kranen of koop je kranen in een stoere metaalkleur (de kleuren gunmetal of verouderd ijzer staan hier perfect bij!). Vind je deze grijze badkamer iets te koeltjes? Ga voor een badkamermeubel met een houtkleur en voeg planten toe aan je industriele badkamer!

Industriële badkamer

Modern & minimalistische industriële badkamer

Industriele badkamer

Een moderne en minimalistische badkamer kan nog wel eens de match maken met de industriële badkamer. Zo ook in de foto's hierboven en -onder. Super strakke witte muren en wit sanitair met een contract van zwarte kranen en een zwarte inloopdouche.

Industriële badkamer

Zelf je badkamer samenstellen?

Welke van de industriele badkamers hierboven is jouw favoriet? Stel je eigen badkamer samen met items uit onze webshop of kom eerst even een kijkje nemen in een van onze showrooms. Onze showroomtoppers helpen je graag!

Populaire keuzes voor jouw industriële badkamer

 

---

Meer inspiratie opdoen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!