15x marmeren badkamers die direct jouw aandacht trekken

Een marmeren badkamer is het paradepaardje binnen de klassieke badkamerstijl. Maar wist je dat je een marmeren badkamer ook prima kunt combineren met industriële items voor een wat stoerdere look? In deze blog laten we je graag zien welke kanten je op kunt met marmer in de badkamer.

Marmer badkamer

Wat zijn de mogelijkheden in een marmeren badkamer?

Wil je écht de ultieme marmerlook? Dan kun je natuurlijk helemaal losgaan en alle muren betegelen met marmeren tegels. Kies voor grote badkamertegels om het patroon op de tegels zo natuurlijk mogelijk door te laten lopen. Zo creëer je jouw ultieme marmeren badkamer! Vind je je hele badkamer met marmer wat heftig? Denk dan eens aan het betegelen van een accentwand, achter het toilet, het badmeubel of in de doucheruimte bijvoorbeeld. Zo kun je toch genieten van marmer in je badkamer, maar is het marmer niet te overheersend.

Marmeren badkamer

Tof is deze marmer badkamer met hexagon tegels, vind je niet? Onze klant Sander vulde z'n hele badkamer met producten van ons. Trots!

Marmeren badkamer inspiratie

Genoeg gepraat, tijd voor inspiratie! We hebben de mooiste voorbeelden van marmeren badkamers voor jou op een rijtje gezet.

De marmeren badkamer met klassieke invloeden

Een badkamer met marmer geeft natuurlijk al snel een luxe en klassieke look, zo ook in bovenstaande badkamers. Combineer je marmeren badkamer met gouden kranen, voeg extra sfeerlicht toe en kies voor een grote spiegel om de ruimte optisch te vergroten! Een spiegel reflecteert namelijk licht en laat de ruimte, zeker met grote lichte tegels, groter lijken. Marmeren vloeren en muren passen ook perfect binnen de design badkamer en zijn een échte eyecatcher.

Marmeren badkamers met een moderne twist

Helemaal fan van een moderne badkamer? Deze marmeren badkamers zijn elk voorzien van leuke moderne invloeden! Marmer combineren met kleur of lekker minimalistisch? It's all up to you!

Goud in de marmeren badkamer? Een gouden match!

Een grote trend van dit moment: gouden en koperen kranen. Combineer ze met donker of licht marmer en creëer je eigen luxe badkamer!

Badkamer marmer

Je zou 't misschien niet snel verwachten, maar door zwarte accenten toe te voegen aan je marmer badkamer geef je het marmer een stoere look! Met een zwarte kraan & douchewand kom je al heel ver. Wil je een extra industriële touch geven aan je badkamer? Combineer marmeren tegels met betonlook tegels!

Handige tips voor jouw marmeren badkamer

  1. Leg voordat je de tegels plaatst, de tegels uit zodat je patronen kunt maken en het marmer mooi in elkaar overloopt.
  2. Werk bij marmeren tegels altijd met een matchende voegkleur, zo lijkt het nog meer een geheel!
  3. Hoe groter de tegel, hoe rustiger het geheel. Ga je voor kleinere tegels (bijvoorbeeld visgraat tegels) met een marmerlook? Houd de voeg dezelfde kleur en kies voor een accentmuur die de show mag stelen.
  4. Niet elke tegel kun je op de vloer én wand plaatsen. Sommige tegels worden spekglad, safety first! Informeer daarom bij je tegelverkoper of de tegel als badkamer wandtegel én badkamer vloertegel geplaatst kan worden.
  5. Koop niet te veel tegels, sommige tegelzaken nemen de tegels niet meer terug i.v.m. kleurverschillen met de voorraad (tegels worden in kleurbatches gemaakt en per batch kan de kleur iets afwijken) maar koop om diezelfde reden ook zeker niet te weinig tegels. Benieuwd hoeveel tegels je moet kopen? Kijk onze video over tegels kopen.
  6. Combineer marmeren tegels met een houten badkamermeubel voor een warme, landelijke look, met gouden kranen voor een klassieke look en zwarte accenten voor een industriële look!

Marmer tegels badkamer

Hoe ga jij jouw marmeren badkamer inrichten?

Heb je wat kunnen vinden tussen deze voorbeelden van marmeren badkamers? Natuurlijk kun je marmer ook in het toilet plaatsen. Gebruik marmeren tegels als wc-tegel op je toiletombouw en/of op de wand om de marmerlook. In een marmeren badkamer of toilet is natuurlijk veel mogelijk, maar vergeet niet de ruimte eigen te maken. Kun je wel wat hulp gebruiken met je badkamer inrichten of kom je er nou helemaal niet uit? Natuurlijk denken we graag even met je mee!

---

Naast deze badkamertrends nóg meer inspiratie opdoen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!