Moderne badkamer

De moderne badkamer komt vandaag de dag nog steeds het meeste voor. Deze badkamers zijn te herkennen aan bijvoorbeeld grote wandtegels die scherpe randjes hebben. Hierdoor ontstaat er een dunne voeg. Grote vloertegels van 60x60cm en een strak gestuukt plafond met inbouw spotjes. Een hangend badkamermeubel in combinatie met een spiegel met geïntegreerde LED verlichting. De doucheruimte wordt gecreëerd door een inloopdouche. Zo min mogelijk profielen maakt het rustig en onderhoudsvriendelijk.

Waar bestaat een moderne badkamer uit?

Modern is te omschrijven als strak, modieus, flitsend en hip. Dit kunt u herkennen aan bijvoorbeeld strakke lijnen die terug te vinden zijn in een badkamermeubel. Denk hierbij aan een greeploze onderkast voorzien van een wastafel met scherpe randen. Boven het meubel hangt een spiegel met LED-verlichting. Een vierkant afgewerkte wastafelkraan houdt de strakke lijnen vast, indien mogelijk het liefst inbouw.


 

Moderne badkamer voorbeeld 10 Moderne badkamer voorbeeld 7 Moderne badkamer voorbeeld 4


 

Het bad heeft een rechthoekige binnenzijde. Dit maakt het ruim en modern. Bouw het bad in en trek de vloertegel door tegen de ombouw. Werk met een inbouw badkraan die voorzien is van een waterval uitloop. Een standaard uitloop is ook goed maar kies voor vierkant en behoudt eenheid in uw badkamer.


 

Moderne badkamer voorbeeld 9 Moderne badkamer voorbeeld 8 Moderne badkamer voorbeeld 3


 

In het douchegedeelte wordt de vloertegel doorgetrokken. Een douchebak is not done. Werk met een douchegoot in combinatie met tegelrooster. Slechts een dun randje wat voldoende is voor de water afvoer. Een simpele glijstang met een kleine handdouche is niet van nu. Dit moet absoluut een regendouche worden. Om het zo modieus mogelijk te maken kiest u weer voor inbouw. De doucheruimte wordt afgescheiden door een inloopdouche of profiel loze douchedeur.


 

Moderne badkamer voorbeeld 2 tegelrooster-ipv-het-rooster-van-uw-douchegoot-50 Moderne badkamer voorbeeld 6


 

Door een inbouwreservoir te plaatsen, kunt u een hangend toilet installeren. De nieuwste technieken worden hiervoor ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een randloos toilet, 95% hygiënischer.
  • Bedekte bevestigingen, zorgen voor makkelijk schoonmaken.
  • Toiletblokhouder, zolang het toiletblokje in het reservoir drijft, wordt bij elke spoelbeurt het toilet gereinigd. Groen of blauw water zorgt hiervoor.

 

randloos toilet ideal standard randloos toilet voorbeeld werking


 

Een verticale radiator die een dichte voorzijde heeft. Geen randen of richels die zichtbaar zijn en eenvoudig schoon te houden. Combineer de verwarming met een RVS handdoekbeugel zodat de handdoeken snel drogen. Aangezien veel chromen onderdelen zoals kranen, scharnieren en accessoires gebruikt worden, adviseren wij ook een verchroomde radiator aansluitset.


 

vlakke design radiator antraciet voor moderne badkamer vlakke design radiator voor moderne badkamer


 

Strakke vloertegels

Uiteraard is het sanitair zeer belangrijk, maar wat uiteindelijk de badkamer maakt zijn de vloer- en wandtegels. Strakke lijnen moeten doorgezet worden, ook in de tegels. Dit wordt gerectificeerd genoemd. Dit houdt in dat de tegels gezaagd zijn en dus scherpe randjes hebben. Hierdoor worden de tegels dichter tegen elkaar aan geplaatst met als eindresultaat een zeer kleine voeg. Voor de vloer en wand adviseren wij gerectificeerde tegels gebruiken. De voegen zijn de kwetsbare gedeeltes, als dit geminimaliseerd wordt betekent dat minder onderhoud!

Een moderne badkamer is niet voorzien van kleine tegels. Nee, die moeten groot van stuk zijn. 60x60cm is een prima formaat vloertegel. Voor de wand is 30x60cm een mooi formaat. De wandtegels worden in de breedte weg getegeld zodat de badkamer breder lijkt. Stel dat u ze omhoog plaatst, wordt de badkamer visueel hoger.

---

Meer inspiratie opdoen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!