Opbergruimte in de Badkamer

Bij het inrichten van een badkamer verkijken veel mensen zich op de opbergruimte die ze nodig hebben. In dit artikel laten we verschillende manieren waarop we op een creatieve manier opbergruimte aan de badruimte toe kunnen voegen.

Bij een huishouden van vier personen heeft u meer opbergruimte nodig dan bij een huishouden van twee personen. Als de opbergruimte niet nodig hebt dan is het fijner om deze ruimte open te laten of te gebruiken voor een mooi ligbad. Een ruime badkamer geeft namelijk meer rust dan een krappe badkamer!

Slimme opbergruimte


Geen badkamer is compleet zonder een mooie grote spiegel. Kies bij een kleine badkamer voor een spiegelkast. Veel mensen vinden het ook fijn als de spiegel iets meer naar voren komt. Dit zorgt ervoor dat u ’s ochtends minder in uw spiegel hoeft te leunen om gezichtsharen te scheren of make-up aan te brengen. Het positieve gevolg hiervan is ook dat u minder snel wegglijdt!

Sanitairkamer - Opbergruimte

Naast de slimme opbergruimte achter de spiegel is er ook nog de opbergruimte bij een sifon. Zichtbare sifons onder bijvoorbeeld een wasbak zijn vaak niet de highlights van een badruimte. Vaak bij oudere badkamers zijn de sifons niet mooi. Door een kleine badkamerkast hieromheen te bouwen zorgt u ervoor dat u zich niet elke dag aan dat sifon ergert. Daarnaast kunnen in deze kast ook schoonmaakmiddelen voor de badruimte in worden opgeborgen.

Open opbergruimte


Kleine huishoudens hebben over het algemeen weinig opbergruimte nodig. Deze huishoudens kunnen ervoor kiezen om open opbergruimtes te gebruiken. Denk hierbij aan hangrekje in de douchecabine of een open kast om spullen neer te zetten. Als u weinig toiletartikelen heeft dan staan een paar flesjes en producten niet rommelig.

Sanitairkamer - Open opbergruimte

Daarnaast kan het restant van de toiletartikelen op een decoratief trapje worden neergezet, of op de wastafel. Daarnaast zijn er nog prachtige trays waarop alle toiletartikelen neergezet kunnen worden. Hierdoor hoeft u geen grote badkamermeubels aan te schaffen met ruimte voor toiletartikelen die u toch niet gebruikt.

Sanitairkamer - Opbergruimte

 

Bent u op zoek naar nieuwe badkamermeubels of een spiegel met opbergruimte, kijk dan eens naar ons brede assortiment!

---

Meer inspiratie opdoen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!