Prints in de Badkamer

De laatste tijd zien we dat prints steeds meer terug komen in de badkamer. Helaas is dit minder makkelijk te introduceren dan in de rest van het huis. Met een goedkoop rolletje behang kan men immers niet zo veel in de badruimte. Toch zijn er veel verschillende opties om (tijdelijk) een trendy print door te voeren in deze ruimte.


 

Veel mensen willen minimaal tien jaar met de huidige inrichting van hun badkamer doen. Een badkamer verbouwen kost natuurlijk veel geld en tijd. Patronen kunnen na een tijdje gaan vervelen en daarom is het handig om een printje te kiezen wat ook weer makkelijk weggehaald kan worden.

De makkelijkste manier om een tijdelijk patroontje aan een badkamer toe te voegen is door een onderstaande artikelen te kopen met het specifieke patroon:

- Badhanddoeken
- Douchegordijn
- Douchemat
- Tandenborstelhouders en andere bekers
- Plantenbakken
- Muursticker (wel even checken of de sticker tegen vochtigheid kan)

Door bovenstaande onderdelen aan te passen wordt een badruimte al snel uniek en eigen.

Modieuze patronen en trends op dit moment


Op het gebied van prints zijn we een paar grote trends.

Prints 1

Botanische prints
Planten zijn niet meer weg te denken uit het interieur. Ook in de badkamer vinden we planten! Voor badkamers waar geen natuurlijk daglicht is, kan de keuze voor een planten print in plaats van een echte plant makkelijk worden gemaakt. Het geeft de ruimte een trendy look en het haalt de natuur binnen in een ruimte. Daarnaast is het door de groentinten ook een kalme print waarvan ’s ochtends niet wakker schrikt als u uw badkamerverlichting aandoet.

Prints in de badkamer - pastelPastel kleuren
Bij pastel denken veel mensen aan babyroze en babyblauw. Dit zijn prachtige kleuren maar misschien niet voor iedereen geschikt. Maar wat prachtig om mintgroen of pastel grijs toe te voegen aan een badruimte.

Pastel is rustig wat fijn is in de ochtend en na een intensieve werkdag. Hierdoor ontwaakt u rustig in plaats van dat u gelijk met knalrood wordt geconfronteerd. Ook kunt u makkelijk een muur in dit kleurenpalet schilderen. Een keer met wit eroverheen en de kleur is weg.

Prints in de badkamer - grafischGrafische prints
Dit is een trend die u in kleine mate toe kunt voegen aan ruimtes. Als u teveel of te grote oppervlaktes met grafische patronen bedekt voelt de badruimte al snel druk. Ook kan het een ruimte kleiner maken dan dat deze werkelijk is. Gebruik grafische prints dan ook met mate. Het zijn speelse elementen die uw badkamer opfleuren.

Heeft u moeite met uw badkamer eigen te maken? Of bent u op zoek naar een speciaal item. Laat het ons weten! 

 

---

Meer inspiratie opdoen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!