RVS Regendouche

Een RVS regendouche is de beste keuze die u kunt maken! Deze stortdouche komt natuurlijk in de doucheruimte te hangen. In de doucheruimte wordt vaak meerdere keren per dag gebruik gemaakt van water. Chromen kranen die continu nat worden en opdrogen, worden aangetast. Het chroom wordt lelijk en moet goed onderhouden worden. Dit voorkomt u simpelweg door gebruik te maken van een RVS regendouche!

Onderhoud

Ook een RVS regendouche moet één keer in de zoveel tijd schoon gemaakt worden, uiteraard afhankelijk van hoe intensief u deze gebruikt. Bij de lokale supermarkt worden al rvs-reinigers verkocht. Een rvs-reiniger heeft de juiste samenstelling zodat het niet het rvs aantast. Agressieve middelen kunnen namelijk voor vlekken zorgen. Met de reiniger spuit u de kraan in. Vervolgens gebruikt u een micro vezel doek om het schoonmaak middel goed en gelijk te verspreiden over de kraan. Hierdoor brengt u als het ware een soort van beschermlaag aan.


 

RVS look regendouche haceka kosmos RVS regendouche ronde afwerking sproeiend rvs regendouche met rechte afwerking stang


RVS regendouche of RVS Look regendouche?

Wat is nou precies het verschil tussen RVS en RVS Look? RVS Look is een totaal ander materiaal. Uw chromen kranen zijn eigenlijk altijd gemaakt van het materiaal messing. Messing kan verschillende afwerkingen hebben. De meest voorkomende afwerking is chroom. Steeds vaker komt de afwerking ‘RVS look’ voor. Het stoere en prachtige uiterlijk van RVS voor de prijs van messing. Inderdaad een aantrekkelijke combinatie, maar ook de nadelen van messing. De chroom of rvs kleur is een namelijk een laag wat aangebracht is op de kranen. Hierdoor is het ook gevoelig voor krassen in tegenstelling tot echt RVS. Ook bevat messing een loodgehalte. Water wat uit messing kranen komt, is minder hygiënisch dan RVS kranen.


 

RVS regendouche close up staaf handdouche RVS regendouche close up thermostaat kraan rvs kraan close up


Inbouw en opbouw

Sanitairkamer.nl heeft een rvs regendouche voor inbouw en opbouw situaties. Inbouw wordt steeds populairder. Echter moet u daar wel de ruimte voor hebben. De thermostaatkraan wordt weg gewerkt in de muur en dat heeft een bepaalde diepte nodig. Deze diepte verschilt per kraan, maar vaak is dat rond de 7cm. Tussenmuren zijn veelal gemaakt van gasbetonblokken van 7cm dik. Buitenmuren daarentegen weer van 10cm. Ga dit na alvorens u een kraan aanschaft. De opbouw regendouches zijn in elke situatie toe te passen. Deze zijn tevens eenvoudiger te plaatsen en voordeliger in de aanschafprijs.


 

rvs inbouw regendouche compleet met handdouche RVS regendouche inbouw met waterval functie rvs regendouche onderaanzicht


RVS douchedrain en accessoires

U heeft besloten om een roestvrij stalen stortdouche aan te schaffen. Zorg er dan ook voor dat u eenheid houdt. Een douchegoot wordt standaard al met een RVS rooster geleverd, dus daar hoeft u niet op te letten. Integendeel tot accessoires die vaak een chromen afwerking hebben. Sanitairkamer.nl biedt talloze RVS look accessoires aan die ideaal zijn voor in de douche.

---

Meer inspiratie opdoen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!