Toiletinspiratie opdoen? 15x wc ideeën!

Ga je jouw toilet inrichten en kun je wel wat toiletinspiratie gebruiken? We snappen je! De keuzes zijn natuurlijk eindeloos en een beetje toiletinspiratie kan je in ieder geval verder op weg helpen. Benieuwd naar wat voorbeelden en benieuwd hoe je begint? Scrollen maar!

Toiletinspiratie

Wc inspiratie opdoen, waar begin je?

Ga je jouw hele toilet aanpakken? Dan is het goed om te beginnen met te inventariseren van: wat vind je prettig aan je toilet nu en wat mis je aan je toilet nu? Stel een wishlist samen zodat je precies weet wat er in jouw nieuwe toilet moet (terug)komen.

Bepaal je stijl door toilet ideeën op te doen

Ga je ’t allerliefst voor een modern toilet, industrieel toilet of bijvoorbeeld voor een kleurrijk toilet? Bepaal welke stijl je voorkeur heeft en zoek daar vervolgens jouw nieuwe toiletpot, toilettegels, bedieningsplaat en toiletaccessoires op uit.

     

Helemaal fan van de botanische interieurstijl met vooral veel planten? Dan is deze stijl enorm populair! Mix 'm met toffe metrotegels, met betonlook tegels of creëer deze stijl door een toffe groene kleur op de muur aan te brengen!

     

Iets anders met je toilet doen? Ga voor een leuk printje! Door het toevoegen van een leuk behangetje wordt jouw toilet een echte eyecatcher. Betegel de vloer en de wand voor de helft met dezelfde tegel en trek dan de aandacht met een toffe print op de muur!

     

Wist je dat een zwart toilet echt enorm populair is? Deze mag dus zeker niet ontbreken in dit rijtje toiletinspiratie. En zeg nou zelf, zo'n zwart toilet is toch ontzettend stijlvol? Of je nou de muren donker maakt of het toilet zelf, dat is aan jou. Maar tof is 't zeker! Zou jij 't aandurven?

Verschillende type toilettegels

Toilettegels spelen een belangrijke rol in de stijl van je toilet. Vooral als je voor een opvallende tegel of een leuk kleurtje gaat! Trek bijvoorbeeld de aandacht met kleurrijke Marokkaanse tegels, trendy terrazzo tegels of stoere betonlook tegels die je doortrekt op de vloer én muur.

          

In dit setje toiletinspiratie zie je drie voorbeelden van toiletten met opvallende tegels. Gave vierkante tegels met contrasterende voeg, grote marmer tegels en hippe Portugese tegels op de vloer (of wand).

Toilet inrichten? Vergeet opbergruimte niet

Van te weinig opbergruimte wordt niemand blij. Zorg daarom dat je bij je toiletrenovatie nadenkt over waar je jouw handdoekjes, wc papier en hygiëneartikelen kunt opbergen.

          

In deze voorbeelden zie je wc inspiratie met handige opbergruimte. Denk dus bijvoorbeeld aan deze oplossingen voor opbergruimte in het toilet! En mocht je toch iets minder opbergruimte nodig hebben, dan kan een leuk plankje boven de voorzetwand van het toilet ook al heel handig zijn!

TIP: Gemakkelijk je toilet schoonmaken, ga voor inbouw!

Je sanitair en accessoires inbouwen heeft vaak een moderne look, maar wist je dat dit ook het voordeel heeft dat je gemakkelijker je toilet schoonmaakt? Kies daarom voor een hangtoilet en voor toiletaccessoires die je aan de wand kunt monteren. Even snel met de stofzuiger zo overal onderdoor, een dweiltje erover en de vloer is in no time weer lekker schoon! Na al deze wc ideeen ook tips ontvangen over hoe je jouw toilet en badkamer het beste kunt schoonmaken? Lees onze blog met over de badkamer schoonmaken!

Genoeg wc ideeën opgedaan?

We hopen dat je na dit artikel lekker wat wc inspiratie hebt opgedaan en alvast helemaal klaar bent voor de renovatie. Laat een toilettekening maken, overleg met de aannemer of de tekening gerealiseerd kan worden en het shoppen kan beginnen! Ben je toevallig ook bezig met je badkamer (her)inrichten? Bekijk dan onze blog vól met badkamerinspiratie. En als we ergens bij kunnen helpen, je weet ons te vinden hè? ?

---

Naast deze badkamertrends nóg meer inspiratie opdoen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!