• Gratis verzending vanaf €100,-

    Bestel je voor meer dan €100,- aan sanitair & tegels? Dan bezorgen we jouw bestelling gratis bij je thuis. Benieuwd hoe we jouw favoriete items verzenden? Dit doen we op de volgende manieren:

    • - Via pakketdienst;
    • - Via onze eigen chauffeurs;
    • - Afhalen in ons centrale magazijn in Harderwijk (altijd gratis);
    • - Direct via de leverancier.

    Na het plaatsen van de bestelling krijg je van ons een bevestiging en gaan we jouw bestelling verzamelen of geven we onze leverancier(s) een seintje dat jouw bestelling verzonden mag worden. Komen we jouw bestelling zelf leveren? Dan verzamelen we je bestelling, nemen we contact met je op voor het maken van een leverafspraak en komen we je bestelling op de gewenste tijd bezorgen.

  • 8.9 op feedbackcompany
    Trots, onze klanten beoordelen ons namelijk met een 8.9! Samen met al onze medewerkers streven we naar een zo hoog mogelijke klanttevredenheid en gaan we voor de beste service. En dát zie je terug in ons assortiment, prijzen, ons personeel en natuurlijk onze beoordelingen.
  • 30 dagen retourneren
    Blijkt jouw favoriete product toch niet helemaal naar wens te zijn? Jammer! Gelukkig kun je de meeste producten binnen 30 dagen retour sturen. Vul het retouraanvraagformulier in zodat we op de hoogte zijn van je retouraanvraag en wacht even met terugsturen tot we je aanvraag hebben behandeld. Zo weten we dat je retour eraan komt en kunnen we je retour sneller afhandelen.
  • 7 showrooms
    Onze producten even in ’t echt bekijken, een bakje versgemalen koffie drinken en tegelijkertijd lekker wat inspiratie opdoen? Dat doe je natuurlijk het allerbest in onze showrooms in Den Bosch, Grootebroek, Harderwijk, Nieuwegein, Zaandam, Zevenaar en Zoeterwoude. Met meer dan 6000m² aan ingerichte badkamers bekijk jij jouw favoriete items van top tot teen en denken we vrijblijvend met je mee over de per-fecte badkameropstelling. Het is natuurlijk niet mogelijk om al onze producten te laten zien in elke showroom. Kom je specifiek voor een product, bel dan even het desbetreffende filiaal om teleurstelling te voorkomen. Zien we je binnenkort in een van onze showrooms?

12 tips die water besparen in je badkamer en de rest van je huis makkelijk maken

Water besparen is belangrijker dan ooit. Dag in dag uit stromen er liters schoon drinkwater als afvalwater het riool in en dat is niet alleen zonde voor onze portemonnee, maar ook enorm slecht voor ’t milieu. Al dat water moet namelijk ook weer gezuiverd worden, en dát kost veel energie. Conclusie: we verbruiken te veel water. Benieuwd wat jij kunt doen? Onder andere water besparen! We geven je 12 makkelijke tips om water te besparen en dus vriendelijker te zijn voor het milieu.

Water besparen, waarom?

Jaar na jaar bereiken we warmterecord na record, de aarde warmt in een razendsnel tempo op. En dat zal ons en de generaties na ons veel problemen opleveren. Een gezonder milieu begint bij ons energie- en watergebruik. Dagelijks spoelen we liters drinkwater door de gootsteen, het toilet en het doucheputje. Al dat schone drinkwater wordt vervolgens afvalwater en legt kilometers af om gezuiverd te worden. En dat kost energie. Veel energie.



Water besparen doe je zo

Wij zijn wij niet als we geen tips hebben voor de badkamer en het toilet. Want ook in jouw badkamer en toilet kun je gemakkelijk water besparen. We hebben de handigste tips voor je verzameld.

1. Laat de kraan niet openstaan

Een quick win die direct en gemakkelijk je waterverbruik vermindert is door de wastafelkraan dicht te draaien bij het tandenpoetsen en je douche dicht te draaien wanneer je je haar en lichaam inzeept, scrubt en scheert. Daar bespaar je gemakkelijk líters water mee. Wist je dat een grote regendouche zo’n 15 – 20 liter water per minuut verbruikt?

2. Voeg een perlator toe aan je kraan

Door een perlator in je kraan te draaien komt er meer lucht bij de waterstraal waardoor er minder water uit de kraan komt. En win-win, daar merk je weinig van! De waterdruk blijft verder hetzelfde. Met een perlator bespaar je tot wel 4 liter water per minuut. De moeite waard toch? Tip: niet op elke kraan kun je een perlator draaien. Check daarom of dit mogelijk is op jouw kraan of kranen.

3. Vervang lekkende kranen en het oude toilet

Telkens als je het toilet of de badkamer inloopt springt die lekkende kraan weer in het oog. Hoe sneller je de lekkende kraan vervangt, hoe minder water natuurlijk ontsnapt. Dus, zie je een lekkende kraan? Vervang of repareer deze dan zo snel mogelijk. En heb je thuis nog een oude toiletpot staan? Nieuwe toiletten verbruiken minder water en zijn daardoor milieuvriendelijker dan oudere toiletten.

4. Verminder je warmwatergebruik

Om warm water te krijgen moet water natuurlijk verwarmd worden. Dit kost gas en dus energie en vaak laat je de kraan ook even lopen voordat de kraan op temperatuur is waardoor veel schoon water verloren gaat. Denk dus twee keer na of je écht warm water nodig hebt bij bepaalde handelingen.



5. Waterbesparende douche

Tegenwoordig zijn er meer merken die een waterbesparende douchekop of douchesystemen uitbrengen. De koploper van de waterbesparende douche is de Xenz Upfall shower. De Xenz Upfall shower is een regendouche, douchekraan, douchebak en filtersysteem in 1. De douchebak vangt het water op, filtert en verwarmt het water en pompt het terug. Zo is dit type regendouche 80% zuiniger dan een normale douche en geen zorgen, ook is ‘ie hartstikke hygiënisch!

6. Vang douchewater op

Een andere makkelijke manier om snel winst te behalen is om water te hergebruiken. Wil je dan tóch die kraan laten lopen tijdens het opwarmen van warm water? Schuif er dan een emmer of gieter onder en hergebruik dat water voor de planten.

7. Kleinere regendouche

Een andere oplossing voor water besparen in de douche is door een kleinere douche te nemen. De gemiddelde regendouche verbruikt namelijk dubbel zoveel water als de kleinere douchekop. Bedenk daarom of je het waard vindt om een regendouche toe te voegen aan je badkamer.

8. Een douchecabine in plaats van een inloopdouche

Op momenten dat je het koud hebt denk je misschien het allereerst aan een heerlijk warm bad of een stomende douche. Wist je dat de warmte in een douchecabine veel beter blijft hangen en je dus veel sneller opgewarmd bent? In een inloopdouche heeft de warmte meer ruimte om te ontsnappen.



Ook in de rest van je huis kun je natuurlijk je steentje bijdragen. Bekijk ook deze tips om water te besparen in de rest van je huis.

9. Doe een lek- en vervangcheck

Loop een rondje door het huis en check je huis op lekkende kranen. We zeiden ’t al, een lekkende kraan is gemakkelijk te repareren of te vervangen en bespaart je liters op de waterrekening. Een andere manier om je waterverbruik te checken is door je verbruik te monitoren. Schrijf bijvoorbeeld wekelijks op wat je verbruik is of check ’t in een handige app. Zie je door de tijd heen een gekke afwijking? Dan weet je dat er ergens een lek is.

10. Plaats een regenton in de tuin

Je tuin sproeien? Dat hoeft echt niet met schoon drinkwater. Zonde zelfs! Het regent in Nederland best vaak, tijd voor een regenton! Met een regenton kun je op droge momenten je tuin sproeien met regenwater. In de regentonnen van tegenwoordig zit er vaak zelfs een tap op om een gieter te kunnen vullen of om je tuinslang op aan te sluiten.

11. Was minder vaak en kouder

Zit er een eco-stand op je vaatwasser en wasmachine? De eco-stand is een stuk zuiniger dan de standaard programma’s op een vaatwasser of wasmachine. Heb je die stand niet? Dan helpt het al enorm om zoveel mogelijk koud te wassen of op 30 graden. Wist je trouwens dat een vaatwasser en wasmachine op deze manier veel zuiniger in gebruik is dan handmatig (af)wassen? Daar gaan we voor!

12. Koop planten die niet veel water nodig hebben

Sommige planten hebben enorm veel water nodig en kun je blijven bijgieten. Grote tropische planten bijvoorbeeld, maar ook bepaalde planten of bloemen in de tuin. Zoek daarom voor je huis en tuin naar planten die weinig water nodig hebben. Goed voor ’t milieu én voor de portemonnee, deze planten zijn vaak namelijk supersterk en gaan dus niet snel dood!



Genoeg tips over waterbesparing opgedaan?

Dat hopen we dan! Goed dat je in ieder geval jouw steentje wilt bijdragen, anders was je hier natuurlijk niet. Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad en heb jij nou nog een goede tip voor dit lijstje? Laat het ons vooral weten. Heel veel succes met jouw missie rondom waterbesparing!

31 mei 2022
Gepost in: TIPS & TRICKS