Een buitendouche: alles wat jij hierover moet weten!

Droom jij altijd al van een buitendouche? Ben jij ook altijd aan het wegdromen bij foto's van buitendouches met een fantastisch uitzicht? Wij snappen je! Gelukkig is een buitendouche in Nederland gewoon mogelijk, doordat de zomers steeds warmer en langer zijn. Maar wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig om de droom van een buitendouche te verwezenlijken? Dat gaan wij jou nú vertellen!
 
 
Redenen om een buitendouche aan te schaffen
Een buitendouche biedt veel voordelen. In de hete zomers is een buitendouche heerlijk om af te koelen, vooral tussen het zonnen door. Als je een zwembad, sauna of jacuzzi in de tuin hebt, biedt een buitendouche al helemaal voordelen. Voordat je in het zwembad, de sauna of jacuzzi springt, kun je het vuil van je lichaam spoelen. Hierdoor blijven deze faciliteiten een stuk schoner, doordat het filter minder hard hoeft te werken. Natuurlijk geeft buiten douchen ook een heerlijk ontspannen moment in de buitenlucht.
 

GREEPJE UIT HET ASSORTIMENT BUITENDOUCHES

 
 

Wat heb je nodig voor een buitendouche?

Je bent helemaal om en besluit om een buitendouche aan te schaffen. Wat heb je dan eigenlijk nodig? Hierbij geven wij jou een checklist:
 
Checklist buitendouche
 
 
  • Een tuin of balkon: Natuurlijk heb je wel een buitenruimte nodig om een buitendouche te kunnen plaatsen.
  • Een buitendouche: Zonder douche kan er natuurlijk niet worden gedoucht, daarom is een buitendouche wel erg belangrijk. Een buitendouche is alleen nog niet makkelijk uitgezocht. Om een douche buiten te kunnen plaatsen, is een opbouw regendouche een geschikte douche hiervoor. Deze regendouche bestaat meestal uit een douchekop, een handdouche en een thermostatische mengkraan. Ook bestaan er buitendouches met alleen koud water. De keuze tussen warm en koud water of alleen koud water, zal jij moeten maken. Ook de kleur van de douche is een knoop die moet worden doorgehakt: wordt het bijvoorbeeld een zwarte, zilveren, gouden of koperen douche? Kies voor een buitendouche, die geschikt is voor meerdere weersomstandigheden zoals regen en vorst.
  • Leidingen: Om een douche buiten te kunnen installeren, moet er wel waterleidingen worden gelegd naar buiten. Zo kun jij water uit jouw douche krijgen, wel zo handig!
  • Tegels: De ondervloer waar je op staat tijdens het douchen, kan bestaan uit tegels of hout. Dit is het makkelijkst in onderhoud. Je kunt kiezen uit keramische tegels, maar ook hexagontegels, marmeren tegels of Portugese tegels.
  • Douchegoot: Om er geen waterballet van te maken, is een douchegoot ook noodzakelijk. Het water zal netjes wegspoelen. Over een waterballet gesproken, kies een plekje waar je buren geen last zullen hebben van jouw gespetter.
  • Muurtje: Wil je wat extra privacy tijdens het douchen? Bouw dan een muurtje of muren om de douche heen. Hierdoor kun jij comfortabel genieten en ontspannen onder de buitendouche. Je kunt de muur of muren pimpen met leuke tegels!
  • Plafond: Wil jij jouw mooie buitendouche graag schoon houden (ook tijdens mindere dagen)? Kies er dan voor om een plafond te nemen voor jouw buitendouche. Hierdoor zullen bladeren geen kans krijgen om jouw douche te vervuilen.
  • Accessoires: Maak jouw buitendouche helemaal af met leuke accessoires! Kies bijvoorbeeld voor een leuke mand voor handdoeken, handdoekhaakjes of een shampoorekje.
 
Met een afgevinkt lijstje ben jij helemaal klaar om jouw buitendouche te realiseren. Kom je er nog niet uit? Kom dan langs in de showroom, waar onze collega's jou graag adviseren.