Douchecabine 80x80

Douchecabines zijn er vele verschillende maten en vormen. Elke badkamer heeft zijn eigen indeling en grootte. Het is dus heel afhankelijk van uw badkamer, voor welk formaat cabine u gaat. Hier spreken we over de douchecabine 80x80

Douchecabine 80x80 inclusief douchebak

De douchecabines worden standaard zonder douchebak geleverd. Tegenwoordig wordt er namelijk veel gewerkt met een afvoerput of douchegoot. De vloertegels worden dan ook door de hele badkamer gelegd. De cementdekvloer wordt op afschot gestort, waardoor het water naar de put loopt. Een douchebak is nu niet meer nodig. 
Lang niet alle badkamers hebben een cementdekvloer en dus ruimte om een vloerput in de vloer weg te werken. Een grote ingreep kan voorkomen worden, door met een hoge douchebak (15cm) te werken. De douchebakken zijn namelijk hoog genoeg zodat het sifon boven de vloer zweeft. Met een flexibele pvc slang wordt het aangesloten op de afvoer. In de hoge douchebakken zit een belangrijk verschil. Ze zijn verkrijgbaar met een vast voorpaneel en los voorpaneel. Met een vast voorpaneel bestaat de douchebak uit één geheel. U dient deze dus eerst aan te sluiten voordat de bak op zijn plek gezet kan worden. Zodra de douchebak op de juiste plek ligt en de douchecabine wordt erop geplaatst, kunt u niet meer bij de afvoer. Daarom zijn wij voorstander van de douchebakken met los voorpaneel. Ten alle tijden kunt u het voorpaneel eraf halen. Makkelijk met aansluiten maar ook om een lekkage te verhelpen. 

Douchecabine 80x80 prijzen 

De prijzen lopen gigantisch uiteen. Bekende merken zoals Duscholux, Kermi, Huppe, Sealskin of HSK richten zich op het hoog segment. Een douchecabine 80x80 komt al snel boven de € 1000,- uit. Merken zoals Novellini, Aqualux, Tiger of Plieger richten zich op het midden / laag segment. Cabines van deze merken liggen qua prijs gemiddeld op € 500,-. Merken die zich echt op het laag segment richten zijn: Saniclear, Saniscape, Mueller, Lambini Designs en Best Designs. Deze prijzen beginnen vanaf € 199,-. 

Kwaliteit

Voordat u over gaat tot een aankoop willen wij graag aangeven waarop u moet letten. Het is verplicht om douchecabines te maken van veiligheidsglas. Al onze cabines werken daarmee. Er zit ook een verschil in de dikte van het glas: 

  • 3mm veiligheidsglas
  • 5mm veiligheidsglas
  • 6mm veiligheidsglas (meest voorkomend)
  • 8mm veiligheidsglas

Voor een inloopdouche wordt zelfs 10mm gebruikt. Voor douchecabines geldt maximaal 8mm glas. Daar het glas anders te zwaar wordt voor het draaimechanisme. Niet alleen de dikte van het glas is belangrijk, in de afwerking zit ook verschil. Standaard veiligheidsglas is namelijk niet helemaal recht afgewerkt. Hierdoor kan het water zich makkelijk hechten aan het glas. Dit resulteert tot kalkaanslag. Om kalkaanslag te voorkomen, kunt u gaan voor een douchecabine 80x80 met anti-kalk coating. Het zogenaamde NANO glas. De coating is er vanuit de fabriek in geperst. Dit maakt het glas recht, waardoor het water zich niet kan hechten.