Houtlook tegels

Filteren
Filteren

Houtlook tegels badkamer

De fabrikanten blijven zich ontwikkelen. Nieuwe technologieën zorgen ervoor dat de houtlook tegels niet van echt te onderscheiden zijn. Bepaalde merken maken gebruik van unieke printen voor elke tegel. Andere merken gebruiken een 10tal verschillende printen voor alle tegels van die desbetreffende serie. Door deze andersom te leggen, kunt u alsnog een uniek patroon creëren. Hiermee schept u de warme uitstraling van hout maar niet de nadelen. Houten vloeren vereisen veel onderhoud in tegenstelling tot houtlook tegels. Deze tegels slijten nauwelijks en nemen geen vocht op. Hierdoor is het reinigen zeer eenvoudig.

Afmeting

Aangezien houten vloeren vaak uit lange planken bestaan, zijn de houtlook tegels ook in bijzonder grote maten verkrijgbaar. Een veel gewilde afmeting is bijvoorbeeld 180x20cm. Keramische tegels worden gebakken. Als de tegels dit formaat zijn, zijn de tegels nooit precies recht. Heel overdreven gezegd, loopt er in de tegel een kleine boog. Dit is minimalistisch maar als er niet op de juiste manier getegeld wordt, kan het eindresultaat nogal tegen vallen. Tegels zullen uitsteken. Hoe mooi de tegels ook zijn, het resultaat laat te wensen over. Hiervoor is het levelling systeem in het leven geroepen. De vloer zal overal netjes op elkaar aansluiten en gelijk zijn.

Levelling systeem

Zodra de lijm gesmeerd is, plaatst u de eerste tegel. De levelling clips schuift u onder de tegels in de lijm. De clips zien eruit als een omgedraaid T-stuk. Zodra de clips geplaatst zijn, plaatst u de volgende tegel. De clips zorgen voor de juiste afstand tussen de tegels. In de clips zitten kleine uitsparingen waar de zogenaamde keggen in gedrukt worden. Deze keggen worden strak getrokken door een klemtang. Die zorgt er dus voor dat de tegels precies op gelijke hoogte liggen. Dit systeem wordt toegepast op de gehele tegelvloer. Laat de lijm volledig uitharden 24 uur lang. Verwijder hierna de clips en keggen door ze van de zijkanten weg te slaan / schoppen. Let op, van de zijkant!

Vloerverwarming

Nog een heel groot voordeel is dat met de houtlook tegels vloerverwarming te combineren is. U hoeft zich niet zorgen te maken over een vloer die gaat werken. U kunt kiezen tussen elektrische vloerverwarming, tegenwoordig heel populair, of conventionele vloerverwarming (op basis van water). Het grote voordeel van vloerverwarming is dat het hele huis gelijkmatig verwarmd wordt. Ook is het kostenbesparend en comfortabel. U kunt heerlijk door het huis lopen op uw blote voeten.

Merken

De houttegels waar wij voornamelijk mee werken zijn van het merk Grandeur en Briljant. Deze tegels zijn van goede kwaliteit en scherp geprijsd. Overigens voeren zij ook de meest commerciële afmetingen. Uiteraard is er nog veel meer verkrijgbaar in houtlook tegels.