Keramische tegels

Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Keramische tegels kopen bij Sanitairkamer

Keramische tegels plaatsen in je badkamer? Goed idee! Keramische tegels zijn gemaakt van keramiek (een combinatie van klei en zand) en zijn de meest gebruiksvriendelijke tegels om te plaatsen in je badkamer. Keramische tegels worden in grote partijen geproduceerd waardoor elke tegel hetzelfde is. Perfect voor een strakke afwerking én wanneer je graag een onderhoudsvriendelijke & strakke badkamer wenst!

Voordelen van keramische tegels

Een badkamer in combinatie met keramische tegels zijn een perfecte match! Keramische tegels zijn:

 • door de gelijke vorm eenvoudig te plaatsen
 • gemakkelijk schoon te maken (en te houden)
 • duurzaam en heb je dus jarenlang plezier van!
 • hittebestendig

Afwerking van de keramische tegels

Een keramische tegel kan op verschillende manieren afgewerkt zijn. Met een glazuurlaagje, de zijkanten afgerond (niet gerectificeerd), ongeglazuurd of juist met strakke hoeken (gerectificeerd).

Geglazuurde tegels of ongeglazuurde tegels

Geglazuurde tegels krijgen een glanzende glazuurlaag die zorgt voor bescherming en extra schoonmaakgemak. Een nadeel is wel dat de tegel daardoor iets krasgevoeliger is dan een ongeglazuurde tegel. Een ongeglazuurde tegel voelt ruw aan, heeft een natuurlijke uitstraling maar is (onbehandeld) iets gevoeliger voor vlekken. Welke stijl heeft jouw voorkeur?

Gerectificeerde tegels of niet-gerectificeerde tegels

Een gerectificeerde tegel is na het bakken nog gezaagd en heeft daardoor een strakke afwerkrand. Dit zorgt ervoor dat je de tegels dicht op elkaar kunt tegelen en dunne voegranden hebt. Een niet-gerectificeerde tegel heeft rond afgewerkte hoeken en heeft een iets bredere voegrand nodig tussen de tegels. Echt een smaakkwestie dus! Wil je het verschil even zien? Kom naar een van onze showrooms waar we een uitgebreid assortiment tegels uitgestald hebben!

Uitgebreid assortiment tegels in onze showrooms. Zien we je daar?

Weet je nog niet helemaal wat voor tegels je wilt of wil je ons aanbod vloertegels (en alle kleuren) eerst even in het echt bewonderen? De keuze is reuze! Neem een kijkje binnen een van onze showrooms waarin ons assortiment vloertegels in het echt te bekijken is. Ben je nog in twijfel en kun je wel wat advies gebruiken? Ook daar zijn we voor! Onze toppers in de showrooms of telefonische toppers zijn gedreven om je te helpen bij het maken van een juiste keuze. Wees welkom!