Keramische tegels

Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Keramische tegels in badkamers zijn een gouden match

Keramische tegels plaatsen in je badkamer? Goed idee! Keramische tegels zijn gemaakt van keramiek (een combinatie van klei en zand) en zijn de meest gebruiksvriendelijke tegels om te plaatsen in je badkamer. Keramische tegels worden in grote partijen geproduceerd waardoor elke tegel hetzelfde is. Ze zijn perfect als badkamer vloertegels, wandtegels en hebben als voordeel dat ze onderhoudsvriendelijk zijn en een strakke look geven aan je badkamer!

De voordelen van keramische tegels

Een badkamer in combinatie met keramische tegels zijn een perfecte match! Keramische tegels zijn:

 • door de gelijke vorm eenvoudig te plaatsen;
 • gemakkelijk schoon te maken (en te houden);
 • duurzaam en heb je dus jarenlang plezier van!;
 • hittebestendig.

Afwerking van de keramische tegels

Een keramische tegel kan op verschillende manieren afgewerkt zijn. Met een glazuurlaagje, de zijkanten afgerond (niet gerectificeerd), ongeglazuurd of juist met strakke hoeken (gerectificeerd) en keramische tegels zijn zelfs te verkrijgen als houtlook tegels, marmer tegels en betonlook tegels

Geglazuurde tegels of ongeglazuurde tegels

Geglazuurde tegels krijgen een glanzende glazuurlaag die zorgt voor bescherming en extra schoonmaakgemak. Een nadeel is wel dat de keramische tegel daardoor iets krasgevoeliger is dan een ongeglazuurde tegel. Een ongeglazuurde tegel voelt ruw aan, heeft de uitstraling van natuursteen tegels maar is (onbehandeld) wel iets gevoeliger voor vlekken dan geglazuurde tegels. Welke stijl heeft jouw voorkeur?

Gerectificeerde tegels of niet-gerectificeerde tegels

Een gerectificeerde tegel is na het bakken nog gezaagd en heeft daardoor een strakke afwerking. Dit zorgt ervoor dat je de tegels dicht op elkaar kunt tegelen en dunne voegranden hebt. Een niet-gerectificeerde tegel heeft rond afgewerkte hoeken en heeft een iets bredere voegrand nodig tussen de keramische tegels. Echt een smaakkwestie dus! Wil je het verschil even zien? Kom naar een van onze showrooms waar we een uitgebreid assortiment keramische tegels uitgestald hebben!