Wandkraan

Met een wandkraan maak je jouw badkamer helemaal af. Laten we eerlijk zijn, zonder kraan heb je niets aan een bad, douche of wastafel. Veel mensen kiezen voor een wandkraan omdat het een minimalistische uitstraling geeft én minder ruimte in beslag neemt. Tussen het reusachtige aanbod ben je op zoek naar jouw perfecte wandkraan, ook wel muurkraan genoemd. Een lastige taak maar zeker niet onmogelijk. Wij gaan jou erbij helpen!

Neem een kijkje in het assortiment wandkranen

 
 

Wandkraan in de badkamer

De zoektocht is geopend naar jouw perfecte badkamerkranen. We beginnen bij de wastafelkraan. Bekijk eens de optie voor een inbouwkraan. Dit staat geweldig doordat het inbouwdeel in de muur is verwerkt. Dit zorgt ervoor dat alleen de kraan uit de muur komt. Zo krijg je binnen no time een moderne en vooral strakke uitstraling.

kraan uit muur

Om een eenheid te creëren in de badkamer, raden wij aan om alle kranen in dezelfde kleur aan te schaffen. Zo matcht alles zonder twijfel goed bij elkaar. Heb je bijvoorbeeld een zwarte kraan bij de wastafel? Neem dan ook een zwarte douche- en/of badkraan. Om het helemaal af te maken, kun je ook jouw accessoires in dezelfde kleur aanschaffen. Kies dan wel een contrasterende tegel, anders wordt het een beetje te veel van het goede.

wandkraan badkamer

Als je de badkamer inloopt, valt de douche waarschijnlijk gelijk op. Kies daarom een gave douchekraan. Hier krijg je geen spijt van. Een inbouw douchekraan is ingebouwd in de muur waardoor je alleen een plaatje met daarop de bedieningsknoppen ziet. Zo'n inbouw wandkraan wordt meestal verkocht in een set als inbouw regendouche. Dan krijg je een totaal pakket van alles wat je nodig hebt, zoals een handdouche, hoofddouche, doucheslang, douchekraan en douchearm. Ook zijn inbouw douchekranen los verkrijgbaar.

wandkraan douche

Heb je al eens de optie bekeken voor een koperen kraan of gouden kraan? Erg stijlvol en supertrendy!

muurkraan

Vergeet niet ook de badkraan te matchen met de andere kranen als je een ligbad hebt. Een badkraan heb je in verschillende vormen. Je kunt kiezen voor een inbouw badkraan maar ook een opbouwkraan misstaat niet. Wij zijn fan van een zwarte kraan bij een wit bad maar een chromen kraan is ook altijd goed.

wandkraan bad

Ook in het toilet is er meestal een mogelijkheid om je handen te wassen. Daar hoort natuurlijk een toffe kraan bij. Een inbouw fonteinkraan zal jouw toilet een upgrade geven. Dit staat namelijk prachtig!

wandkraan zwart

Last but not least: de keuken. In de keuken wordt de hele dag gebruik gemaakt van de kraan. Bij het koken, bij het handen wassen voor het eten maar ook om een glas water te scoren. De meeste keukens hebben een opbouw keukenkraan. Wist je dat een wandkraan in de keuken hygiënischer is? Het vuil van het aanrechtblad kan dan niet in het kraangat terechtkomen omdat deze in de wand zit. Bovendien staat een wandkraan in de keuken ook fantastisch. Win-win!

Nog iets meer inspiratie nodig om de perfecte wandkraan te scoren? Geen probleem, neem een kijkje op onze Pinterest of kom langs in een van de showrooms. Hier zijn alle soorten, vormen en kleuren wandkranen te vinden. Benieuwd naar de populairste keuzes van onze klanten in de zoektocht naar een wandkraan?

Populaire wandkranen