WC nodig? Wij helpen je verder

De wc, een ruimte in het huis die wij allemaal dagelijks een paar keer gebruiken. Daarom moeten er goede keuzes over gemaakt worden. Een wc bestaat uit veel meer dan alleen de wc pot, het meeste zit verborgen of valt niet gelijk op. Bij het kopen van een wc gaat er veel aan vooraf. Wij gaan jou door het selectieproces heen slepen, zodat jij de perfecte wc koopt die bij jou past!

 

WC

 

Bekijk ons assortiment wc's

 

 

Voor welke wc ga jij? Tijd om keuzes te maken

Bij de wc pot moeten de meeste keuzes worden gemaakt. Je hebt een keuze tussen een staande wc of hangende wc, urinoir of douche wc. Meestal wordt er gekozen voor een staande of hangende wc en wordt een urinoir een bijzaak. De douche wc is zijn intocht aan het maken maar zal voor veel mensen nog wat ongewoon zijn.

 

Staande of hangende wc

Een staande wc is bevestigd aan de grond en een hangende wc aan de muur. Beide zijn natuurlijk goed, maar toch heeft een hangende wc meer voordelen. Als de wc pot hangt, is de vloer eronder super makkelijk schoon te maken. Even een dweiltje eronderdoor en klaar is kees. Ook oogt het strakker en werkt het ruimtebesparend. Ideaal dus in een kleine badkamer of toilet.

 

Diep- of vlakspoel

De keuze voor de wc pot is nu gedeeltelijk gevormd. Je kunt in ieder geval al wat wegstrepen. Nu komt de keuze tussen vlak- en diepspel aan de orde. Bij een diepspoel wc valt jouw boodschap rechtstreeks in het water en bij vlakspoel zal dit eerst zichtbaar in de pot blijven liggen. Een diepspoel wc heeft als voordeel dat de geurtjes snel verdwenen zijn en wat compacter is. Een vlakspoel wc heeft dit niet maar daarbij heb je geen last van mogelijk opspattend water. Ook kun je dus zien wat je wegspoelt.

 

Met of zonder spoelrand

Dit snufje is relatief nieuw maar heeft veel voordelen. Een wc zonder spoelrand is veel hygiënischer. Het zorgt er namelijk voor dat er geen vuil en kalk onder de spoelrand blijft zitten. Ze zijn eenvoudiger schoon te maken en in onderhoud. Sommige wc's zonder spoelrand zijn ook nog waterbesparend! Er is dan minder water nodig om de juiste waterkracht te genereren.

met of zonder spoelrand

De kleur

Na al deze keuzes ben je er bijna (qua wc pot dan). Nu moet er nog worden nagedacht over de kleur. De meeste wc's zijn wit van kleur maar de kleur zwart komt ook steeds meer voor. Benieuwd hoe een zwarte wc eruitziet? Neem een kijkje op onze blog over zwarte wc's.

 

Next one... De wc bril

De wc pot is samengesteld, maar daar moet natuurlijk ook nog een wc bril op. De wc bril is belangrijk omdat dit zorgt voor het comfort. Wc brillen kunnen standaard zijn of is uitgerust met verschillende snufjes. Zo heb je bijvoorbeeld een wc bril met soft-close. Deze wc bril is uitgerust met een remmend mechanisme waardoor de bril niet met een luide knal naar beneden klapt. Ook kan de wc bril voorzien zijn van quick release. Dat betekent dat de bril eenvoudig los te klikken is, waardoor het schoonmaken heel eenvoudig wordt. Zo mis je geen plekje! Wil je een strakke wc? Kies dan een voor een slim zitting, deze zijn aanzienlijk dunner dan een standaard wc zitting. Als laatste moet worden nagedacht over de vorm van de wc bril. Meestal is dat de keuze tussen een D-vorm of Ei-vorm.

 

Ook niet onbelangrijk: het inbouwreservoir

Het inbouwreservoir hangt samen met de bedieningsplaat van de wc. Daarom is het handig om eerst te bekijken welke bedieningsplaat je wilt, en daarbij het bijbehorende inbouwreservoir te kiezen. Bedieningsplaten zijn er in verschillende designs. Het mooiste is om de bedieningsplaat met de wc-pot te laten matchen. Bij een bedieningsplaat kun je kiezen uit één of twee knoppen. Met een knop zal de waterhoeveelheid bij elke spoelbeurt hetzelfde zijn. Bij twee knoppen kan er gekozen worden tussen een kleine of grote spoelhoeveelheid; klein voor de kleine boodschap en groot voor de grote boodschap. De optie met twee knoppen is natuurlijk waterbesparend.

 

Last but nog least... De accessoires

Bij het kopen van een wc horen natuurlijk ook wc accessoires! Denk hierbij aan een rolhouder, wc borstel en wc rolhouder. Ook kun je een complete toiletset in één keer aanschaffen. Dan ben je gelijk klaar en is alles afgestemd op elkaar. Ideaal dus! Vergeet natuurlijk ook niet het fonteintje als daar de ruimte voor is. Niets is zo fris als na het wc bezoek even de handen te wassen.

 

Inspiratie: Welke wc is jouw favoriet?

 

|     |     |

 

Liever de wc in het echt bekijken? Geen probleem! Onze showrooms zijn 6 dagen per week geopend en onze collega's staan klaar om je te adviseren en helpen. Onze showrooms zijn gevestigd in Harderwijk, Nieuwegein en Grootebroek.