Zwart sanitair schoonmaken, hoe doet je dat?

Je bent helemaal klaar om jouw badkamer een make-over te geven en daarbij kies je voor zwart sanitair, supermooi natuurlijk! Maar dan resteert de vraag: Hoe maak je het zwarte sanitair schoon zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten? Op deze zenuwslopende vraag gaan wij jou antwoord geven!
 
tips
 

Droog na het douchen de zwarte kraan en douche af met een handdoek
Door de kraan en douche af te drogen met een zachte handdoek is jouw kraan lang beschermd tegen kalk. Dat willen we natuurlijk allemaal! Doe dit wel met een zachte handdoek want met een harde handdoek kunnen er krassen ontstaan. Vermijd ook microvezeldoekjes en schuursponsjes want krassen willen we natuurlijk vermijden.
 
Werk krasjes weg met een zwarte stift
Zijn er toch wel krasjes ontstaan op jouw sanitair? Super balen, maar dan zal een zwarte stift de uitkomst bieden. Werk de krasjes eenvoudig weg door deze in te kleuren met een zwarte permanent marker. Deze stiften zijn waterdicht waardoor de krassen niet direct weer zichtbaar zijn na het douchen.
 
Geef bij de grote schoonmaak jouw zwarte sanitair extra aandacht
Met een druk werkleven schiet een extra goede schoonmaakbeurt er wel eens bij in. Probeer eens per jaar, het liefst vaker, jouw zwarte sanitair wat extra aandacht te geven. Door het sanitair met een speciaal reinigingsmiddel het sanitair te behandelen, kan het sanitair er weer even tegenaan! Het zou toch zonde zijn om het sanitair waar je zo van geniet te laten verslonzen...
 
Maak schoon met mild schoonmaakmiddel
Bij de wekelijkse schoonmaak adviseren wij om een mild schoonmaakmiddel te gebruiken, zoals groene zeep. Zorg ervoor dat er geen schoonmaakmiddel achterblijft, dus spoel het sanitair erna goed af en droog het daarna. Zo voorkom je kalkaanslag.
 
Toch kalkaanslag op het sanitair? Reinig dan met een middel op basis van citroen.
Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen op basis van bijvoorbeeld azijnzuur, zoutzuur of chloor. Citroen is ook nog eens beter voor het milieu dus je vang 2 vliegen in 1 klap, ideaal!
 
Go go go en verzorg jouw zwarte sanitair met deze sterrentips. Wedden dat jij lang kunt genieten van jouw zwarte kranen, douche en/of toilet?