Douchecabine kwartrond

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Populair in kleine badkamers: de kwartronde douchecabine

Ah, je bent geïnteresseerd in een kwartronde douchecabine? We geven je groot gelijk, een kwartronde douchecabine is samen met de vierkante douchecabine een van onze populairste douchecabines. Waar dat door komt? We vertellen je er alles over!

Voordelen van een kwartronde douchecabine

Heb je een kleine badkamer? Dan is een kwartronde douchecabine een uitkomst. Dit type douchecabine past namelijk perfect in een hoek (doei loze ruimte!) en neemt samen met de vijfhoekige douchecabine minder ruimte in beslag dan andere douchecabines of dan een inloopdouche. Het voordeel van een douchecabine is dat deze dankzij de douchewand spatwater tegenhoudt waardoor de rest van de badkamer droog blijft. De kwartronde douchecabine plaats je op de vloer of op een douchebak en is ook te bestellen met een trendy zwart frame voor de industriële look. Combineer deze douchecabine dan met zwarte kranen voor een extra industrieel tintje. Wil je liever een douche die al helemaal ingericht is? Denk dan eens aan een complete douchecabine!

Populairste maten

Een van de populairste maten is de douchecabine kwartrond 90x90 cm. Maar natuurlijk kunnen we jouw nieuwe kwartronde douchecabine in veel meer maten aanbieden. Zo kun je bij ons ook terecht voor een kwartronde douchecabine in de ook veelvoorkomende maten 80x80 cm en 100x100 cm. Nét hoeveel ruimte jij wenst en welke maten passen in jouw badkamer. Staat jouw ideale maat er niet tussen? Ga voor een douchecabine op maat die je zelf helemaal kunt samenstellen, ideaal!

Verschillende type deuren

Naast de afmeting van de douchecabine kan het handig zijn om rekening te houden met de type douchedeur. De kwartronde douchecabine bestel je met een welbekende openslaande deur of schuifdeur. Vooral de laatste optie is handig wanneer je te maken hebt met een kleine ruimte en je toch heerlijk wil douchen.


Veelgestelde vragen over kwartronde douchecabines

Wat zijn de voordelen van een kwartronde douchecabine?

Heb je een kleine badkamer? Een kwartronde douchecabine is perfect voor jouw kleine badkamer en neemt veel minder ruimte in dan een inloopdouche of een douchecabine in een andere vorm. De kwartronde douchecabine is namelijk minder diep (waar je overigens niks van merkt) en is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen in kleur, afmeting en type deur.

 

Waar moet je op letten bij het kopen en installeren van een kwartronde douchecabine?

Bij het kopen van je kwartronde douchecabine kun je kiezen voor verschillende uitvoeringen (bijvoorbeeld in een stoer zwart frame of helemaal van glas) en maak je een keuze tussen een draai- of schuifdeur. Let op: draaideuren hebben ruimte nodig om de draai te kunnen maken. Voor het installeren van je kwartronde douchecabine raden we altijd aan dit door een specialist te laten doen.

Welke opties zijn er op het gebied van kwartronde douchecabines?

Maak je keuze tussen een industriële kwartronde douchecabine met een zwart frame, de welbekende kwartronde variant met een aluminiumlook of wit frame of juist een douchecabine zonder frame en veel glas. Ga voor een met of zonder douchebak of baseer je keuze op type deur: ga je voor een draaideur of schuifdeur?

 

Wat zijn de trends onder kwartronde douchecabines?

De populairste badkamerstijlen zijn natuurlijk de moderne of de industriële badkamer. Voor een ultramoderne look ga je bij jouw kwartronde douchecabine voor een douchecabine met zoveel mogelijk glas. En mag het van jou wel wat stoerder? Dan is een kwartronde douchecabine met een zwart frame een mooie toevoeging aan jouw industriële badkamer!