Douchecabine kwartrond

Informatie

Een vraag die klanten klanten vaak stellen gaat over de vorm van de douchecabine. Douchecabines zijn in veel verschillende vormen en maten leverbaar. Hierdoor is voor elke badkamer een passende cabine te vinden. Denk goed na over wat u belangrijk vindt en wat het beste bij uw badkamer past. Om u te helpen bij deze keuze geeft Sanitairkamer.nl extra uitleg over de verschillende mogelijkheden.

Locatie van uw douchecabine kwartrond

De eerste vraag luidt, betreft het een renovatie of nieuwbouw badkamer? Indien het renovatie is, kan het zo zijn dat het erg veel moeite kost om het leidingwerk of afvoerwerk om te leggen. Hierdoor zit u eigenlijk al vast aan dezelfde locatie als waar de oude douche zich bevond. Betreft het nieuwbouw, dan heeft u vaak de mogelijkheid om aan te geven waar u de afvoer en leidingen wilt laten uitkomen. Denk dus goed na over de opstelling en ga alle praktische mogelijkheden af. Sanitairkamer.nl wilt u hier graag bij helpen!

Vorm

Zodra u weet waar het douchegedeelte komt, gaat u nadenken over de vorm. Als de badkamer klein is, kunt u kiezen voor een douchecabine kwartrond. Deze neemt minder ruimte in beslag dan een vierkant model. Overigens kan de reden ook zijn, omdat u het simpelweg beter bij het geheel vindt staan. Wilt u liever een andere vorm van uw douchecabine, neem dan een kijkje bij in de rest van ons assortiment, zoals onze halfronde douchecabines.

Maten van onze douchecabines kwartrond

Elke badkamer is anders van indeling en formaat. Om voor elke vraag een oplossing te kunnen bieden, voeren wij vrijwel alle afmetingen. Standaard afmetingen zijn:

• 80x80cm 
• 90x90cm 
• 100x100cm 
• 120x90cm

Stel dat voor u 85x85cm net wat beter uit komt, is dit uiteraard mogelijk. Houdt er wel rekening mee dat dit een wat exclusievere maat is. De standaard afmetingen worden grootschalig gemaakt en groot ingekocht, waardoor deze prijzen aanzienlijk lager liggen.

Deuren voor uw douchecabine kwartrond

Stel u gaat voor de douchecabine kwartrond 90x90cm. Dan zijn we er nog niet. Denk nu na over wat voor douchedeur er in de cabine moet. U kunt gaan voor één openslaande deur. Het voordeel hiervan is dat er over het algemeen weinig profielen op zitten, dus weinig onderhoud. Het nadeel van één deur is weer dat het een grote draai heeft naar buiten. Dus stel dat u meubel of toilet ernaast hangt, bestaat er een kans dat het daar tegen aan stoot. Wellicht is hiervoor een goede oplossing om te werken met 2 openslaande deurtjes. De zwenk wordt minder groot, maar u heeft wel weer een extra profiel. Nu zijn er namelijk twee scharnierpunten. Als u helemaal geen zwenk kunt gebruiken, kies dan voor schuifdeuren. De deuren rollen vaak door een profiel boven en onder. Deze profielen zijn voorzien van randen en naadjes, wat het onderhoud wat lastiger maakt.

Merken

• Saniclear • Mueller • Novellini • Lambini Designs • Aqualux • SaniGoods • Kermi

Service

Sanitairkamer.nl biedt tal van mogelijkheden. Mocht u hulp nodig hebben en advies willen, neem gerust contact op met de klantenservice.