Douchecabine kwartrond

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Douchecabine kwartrond

Een vraag die klanten vaak stellen gaat over de vorm van de douchecabine. Douchecabines zijn in veel verschillende vormen en maten leverbaar. Hierdoor is er voor elke badkamer een passende cabine te vinden. Een veel verkochte variant is de douchecabine kwartrond. Om je te helpen met de keuze voor een geschikte douchecabine, geven wij hieronder uitleg over de keuze voor een type douchecabine.

Locatie van de douchecabine kwartrond

De eerste vraag luidt, betreft het een renovatie of nieuwbouw badkamer? Indien het renovatie is, kan het zo zijn dat het erg veel moeite kost om het leidingwerk of afvoerwerk om te leggen. Hierdoor zit je eigenlijk al vast aan dezelfde locatie als waar de oude douche zich bevindt. Betreft het nieuwbouw, dan heb je vaak de mogelijkheid om aan te geven waar je de afvoer en leidingen wilt laten uitkomen. Denk dus goed na over de opstelling en ga alle praktische mogelijkheden af. Sanitairkamer.nl kan je hierbij helpen!

Vorm

Zodra je weet waar het douchegedeelte komt, ga je nadenken over de vorm. Bij kleine badkamers wordt vaak gekozen voor een douchecabine kwartrond. Deze neemt minder ruimte in beslag dan een vierkant model. Overigens kan de reden ook zijn dat je de kwartronde douchecabine simpelweg beter bij het geheel vindt staan. Een mooi voorbeeld van een douchecabine kwartrond is de cabine van Badstuber. Deze heeft een anti-kalk coating waardoor de wanden en deuren beschermd zijn tegen kalkaanslag en eenvoudig schoon te maken zijn.

Maten van onze douchecabines kwartrond

Elke badkamer is anders van indeling en formaat. Om voor elke vraag een oplossing te kunnen bieden, voeren wij vrijwel alle afmetingen. Standaard afmetingen zijn:

• 80x80 cm

• 90x90 cm

• 100x100 cm

• 120x90 cm

Stel dat voor jou 85x85 cm net wat beter uit komt, is dit uiteraard mogelijk. Houdt er wel rekening mee dat dit een wat exclusievere maat is. De standaard afmetingen worden grootschalig gemaakt en groot ingekocht, waardoor deze prijzen aanzienlijk lager liggen.

Douchecabine kwartrond deuren

Stel, je gaat voor de douchecabine kwartrond 90x90cm. Dan zijn we er nog niet. Hierna moet er namelijk een keuze voor een douchedeur in de cabine gemaakt worden. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor één openslaande deur. Het voordeel hiervan is dat er over het algemeen weinig profielen op zitten, dus weinig onderhoud. Het nadeel van één deur is weer dat het een grote draai heeft naar buiten. Dus stel dat je badkamermeubel of toilet ernaast hangt, bestaat er een kans dat het daar tegenaan stoot. Wellicht is hiervoor een goede oplossing om te werken met 2 openslaande deurtjes. De zwenk wordt minder groot, maar je hebt wel weer te maken met een extra profiel. Met deze deur zijn er namelijk twee scharnierpunten. Als je helemaal geen zwenk kunt gebruiken, kies dan voor schuifdeuren. De deuren rollen vaak door een profiel boven en onder de deur. Deze profielen zijn voorzien van randen en naadjes, wat het onderhoud iets intensiever maakt.

Douchecabine

Ga je een douchecabine kopen dan krijg je te maken met de keuze voor vorm, maar daarna ook de doucheaccessoires, zoals de douchekop. Bij een douchecabine koop je een cabine met douchewanden en een douchedeur, maar de verdere accessoires koop je apart. Zo kun je zelf kiezen of je liever een regendouche, handdouche of doucheset in je douchecabine hebt hangen. Bij ons is het assortiment aan douchecabines erg groot, waardoor je altijd een douchecabine naar wens kunt vinden.

Complete douchecabine

Het voordeel van complete douchecabines kwartrond is dat dit volledig gesloten douchecabines zijn. Er kan hierdoor geen water uit de cabine lopen en de badkamer blijft dus droog. Wat ook een voordeel aan de complete douchecabine is, is dat de cabine geleverd wordt met alles erop en eraan. De deuren en douchekraan zitten er al in. De complete douchecabine kwartrond is beschikbaar in verschillende maten, zoals 80x80 cm, 90x90 cm en 100x100 cm.

Merken

Wil je een douchecabine kwartrond kopen? Bij ons ben je aan het juiste adres voor de kwartronde douchecabines van Saniclear, Mueller, Novellini, Lambini Designs, Aqualux, SaniGoods en Kermi.

Service

Heb je vragen over een kwartronde douchecabine of één van onze andere producten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij bieden tal van mogelijkheden en geven je graag advies. Je bent ook van harte welkom in een van onze showrooms. Hier kun je onze hele assortiment zien, waaronder stoomcabines. We vragen je wel om even te bellen om van tevoren een afspraak te maken.