Elektrische radiatoren

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Elektrische radiator

Om je huis te verwarmen is het gebruik van een radiator aan te raden. Zeker indien je bijvoorbeeld geen vloerverwarming hebt. Een elektrische radiator heeft het voordeel dat je deze binnen een aantal minuten kan installeren, indien er een stopcontact aanwezig is. Het voordeel van een elektrische radiator is dat deze gemakkelijk apart van de centrale verwarming aangezet kan worden om de ruimte extra te verwarmen. Een ideale plek voor een elektrische radiator is daarom dan ook vaak een badkamer.

Wat is een elektrische radiator?

Bij een elektrische radiator wordt stroom omgezet in warmte. Er is dus helemaal geen sprake van gas. Hierdoor kan je makkelijker ruimtes verwarmen zonder leidingen. Ruimtes die weinig worden gebruikt, worden nu ook niet meer onnodig verwarmt. Alle ruimtes kunnen door middel van een elektrische radiator worden verwarmt. Er hoeft alleen een stopcontact in de buurt te zijn. Je kan het natuurlijk ook rechtstreeks aan het elektriciteitsnet aansluiten. Een elektrische radiator geeft dezelfde warmte af alleen veel sneller dan een radiator op gas.

Voordelen van een elektrische radiator

Je huis verwarmen met elektriciteit heeft een aantal voordelen. Een elektrische radiator is milieuvriendelijk, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van gas. Er is geen water meer in het spel. Dus zijn er ook geen buizen meer nodig. Hierdoor kan de radiator ook niet meer lekken. Het is heel eenvoudig te installeren, want je hebt alleen een stopcontact nodig. Je kan er voor kiezen om ruimtes individueel te verwarmen. Dit zorgt ervoor dat ruimtes die weinig tot nooit gebruikt worden, niet worden opgewarmd door de centrale verwarming.

Nadelen van een elektrische radiator

Het grootste nadeel van elektrische radiatoren is dat het meer verbruikt. Het verbruik van een elektrische radiator ligt hoger dan de traditionele manieren van verwarmen. Maar dit is ook op te lossen met zonnepanelen. Het opwarmen met gas of mazout blijft goedkoper. Grote ruimtes kunnen ook verwarmd worden, maar dit kost heel veel stroom. Elektrisch verwarmen wordt nu vooral in bijruimtes gedaan. Denk hierbij aan caravans, chalets, toiletten, badkamers of de camper.

Ruimtes verwarmen

Schuren, zolders, tuinhuisjes en bergingen zijn ruimtes waar meestal geen verwarming in zit. Hierdoor heb je het heel snel koud in deze ruimtes. Meestal ben je er ook heel kort. Hierdoor heeft het geen nut om de gasverwarming aan te zetten. Deze heeft meer tijd nodig om een ruimte te verwarmen. Omdat deze ruimtes kort verwarmd moeten worden zijn ze perfect voor een elektrische radiator. Een elektrische radiator verwarmd de ruimte sneller dan een gasverwarming.

Kleuren en mogelijkheden

Ook op het gebied van elektrische radiatoren zijn er tal van kleuren en vormen beschikbaar. Zo weten we zeker dat je een elektrische radiator vindt. Een die past in jouw interieur. Of je nu kiest voor een elektrische designradiator van Zehnder, een horizontale designradiator van Plieger of een radiator convector. Sanitairkamer heeft meer dan genoeg keuze in elektrische designradiatoren. Elektrische designradiatoren zijn vaak voorzien van een eigen thermostaat. Die kunnen makkelijk bij betreden van de ruimte bediend worden. Tevens zijn er modellen beschikbaar die bedienbaar zijn met een afstandsbediening. Met behulp van een menu kan je de radiator zo instellen dat deze aan gaat op het door jou gekozen moment. Zo kan je het jezelf nog makkelijker maken.

Afmetingen

De afmetingen van een radiator zijn natuurlijk heel belangrijk. Dit is ook zo bij een elektrische radiator. Hoe groter de ruimte, die verwarmd moet worden, is. Hoe groter de verwarming moet zijn. Het formaat van de elektrische radiator beïnvloedt ook het aantal Watt. Ga van te voren goed na hoeveel vermogen je nodig hebt om een temperatuur te behalen. Je wilt natuurlijk niet in de kou zitten of met een te kleine radiator in een grote ruimte. Hulp nodig of heb je vragen over elektrische radiatoren? Neem gerust contact op met ons. Onze medewerkers staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden.

Merken

Sanitairkamer heeft een ruime keuze aan verschillende merken. Dit doen we omdat we geen nee willen verkopen. Zo kan iedereen een mooie elektrische radiator bij ons kopen. In ons assortiment hebben we de merken Badstuber, Jaga, Plieger en Zehnder. Dit zijn topkwaliteit radiator merken. Met dit ruim assortiment zorgen wij ervoor dat je zo lang mogelijk van je elektrische radiator kan genieten.

Prijsklasse

Doordat wij de radiatoren groot inkopen en rechtstreeks bij de fabrikant kunnen wij je de scherpste prijs aanbieden aan onze klanten. Sanitairkamer.nl biedt op de meeste elektrische radiatoren 10 jaar garantie en staat dus garant voor de kwaliteit. Als het apparaat niet goed werkt lossen wij het op. Wees dus niet bang en maak gebruik van onze messcherpe aanbiedingen. Een elektrische radiator koop je natuurlijk bij Sanitairkamer.nl!

Service van Sanitairkamer.nl

Bij de Sanitairkamer ben je verzekerd van het beste advies. Sanitairkamer is al ruim 10 jaar een actieve speler in de sanitairmarkt. onze experts kunnen je voorzien van het beste advies voor je elektrische radiator, design radiator en meer. Heb je advies nodig of wil je meer weten over elektrisch verwarmen? Vul dan snel het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Kom ook eens langs in onze showroom in Harderwijk. Een afspraak met een van onze adviseurs is zo gepland. Zij kunnen je optimaal ondersteunen bij het maken van jouw complete badkamer. Ze weten natuurlijk ook alles over elektrische radiatoren. Bekijk dus snel onze openingstijden en maak een afspraak!

Bij Sanitairkamer vind je alles op het gebied van sanitair. Of je nu op zoek bent naar elektrische kachels, of een meubel wastafel. Wij kunnen je helpen met het vinden van de beste sanitair artikelen. In onze webshop staan al onze producten en kan je gemakkelijk zoeken naar een nieuw ligbad, douche, hoek wastafels, wastafel accessoires en meer. Sanitairkamer heeft natuurlijk de laagste prijs.