Vrijstaand bad

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Lekker luxe met een vrijstaand bad

Het ultieme luxegevoel in huis? Dat bereik je toch wel met een vrijstaand bad! Zo kun je een vrijstaand bad in je slaapkamer plaatsen voor een en suite badkamer of natuurlijk gewoon in je badkamer als je er de ruimte voor hebt. Benieuwd naar de voordelen van een vrijstaand bad? Blijf nog even hangen!

Alle voordelen van een vrijstaand bad

Een vrijstaand bad ziet er natuurlijk ontzettend luxe uit en heeft het grote voordeel dat je dit bad niet zoals een inbouwbad hoeft af te werken. Dat zou bij dit type bad wel erg zonde zijn! Het vrijstaande bad is namelijk supermodern en een echte eyecatcher op zichzelf. Benieuwd of je 'm overal kan plaatsen? Dat ligt eraan. Het belangrijkste: kan de vloer het ligbad dragen en lopen de leidingen op de juiste plek (en is dit mogelijk?). Tip: de leidingen moeten in een vrijstaand bad via de vloer aangesloten worden op het bad. 

Iets minder ruimte? Denk eens aan een half-vrijstaand bad

Een half-vrijstaand bad plaats je tegen de muur of in een hoek en neemt minder ruimte in beslag dan een vrijstaand bad. Een vrijstaand bad heeft namelijk ruimte om het bad nodig waar je bij een half-vrijstaand bad een kant van het bad tegen de wand plaatst. Zo houd je meer loop- en bewegingsruimte in je badkamer, wat in een kleinere badkamer veel gemak oplevert.

Extra luxe: een vrijstaand bubbelbad

Kan het jou niet luxe genoeg en houd je van bubbels in je bad? Dan is een vrijstaand bubbelbad misschien wel een mooie match voor in jouw badkamer! Een bubbelbad zorgt voor extra ontspanning, een massage van de huid & spieren en een stimulatie van de doorbloeding van het lichaam. Extra opspanning dus in jouw vrijstaand bad!


Veelgestelde vragen over vrijstaande baden

Welke verschillende vrijstaande baden zijn er?

Vrijstaande baden scoor je in een moderne vrijstaande variant, klassieke baden op pootjes, als luxe bubbelbad of als hoekbad of half-vrijstaand bad voor een kleine badkamer. Naast de vorm zijn er natuurlijk ook verschillen in looks. Ga je voor een rond of juist een hoekig bad en wat vind je van een leuk kleurtje? Zo hebben we zwarte baden in ons assortiment, maar ook in leuke pastelkleurtjes voor jouw Scandinavische of retro badkamer!

 

Is een vrijstaand bad ook geschikt voor een kleine badkamer?

Zeker! Maar vaak kom je dan wel uit bij een hoekbad/half-vrijstaand bad zodat de loopruimte in de kleine badkamer vrij blijft. Bij een vrijstaand bad is het namelijk het handigst om wat ruimte rondom het bad vrij te kunnen houden. Bij een hoekbad of een half-vrijstaand bad staat het bad deels tegen de wand en het andere deel staat vrij. Zo heb je toch de looks van een vrijstaand bad, maar is het in een kleine badkamer net wat praktischer.

Welk materiaal is het beste voor mijn vrijstaande bad?

Je vrijstaande bad kun je in verschillende materialen kopen. Het meest gekozen materiaal voor een bad is acryl, het meest duurzame en hygiënische materiaal is solid surface. Acryl is goedkoper, onderhoudsvriendelijk en wordt bij aanraking met water stroef. Acryl kan tegen krasjes en vlekken maar hardnekkige varianten daarvan zijn moeilijk te herstellen. Solid surface is porie- en naadvrij waardoor dit materiaal superhygiënisch is. Solid surface blijft jarenlang mooi omdat krasjes en vlekken gemakkelijk weg te schuren zijn.

 

Wat zijn de trends onder vrijstaande baden?

Een vrijstaand bad is natuurlijk al een eyecatcher op zich, maar ook onder deze al prachtige exemplaren bestaan trends. Zo zijn pastelkleurige baden i.c.m. een gouden kraan een prachtige match, past een stoer zwart bad perfect in een industrieel interieur en een transparant bad perfect in de trendy retro badkamer. Opvallend? Dat wel, maar wel ontzettend gaaf!