Wastafelkraan

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tips voor het kopen van je badkamerkraan

Een badkamerkraan nodig of zelfs al op het oog? Bij een kraan kopen komt iets meer kijken dan alleen de looks. We nemen je mee in dit proces en geven je de handigste tips voor het kopen van je badkamerkraan!

Alle type wastafelkranen

Opbouw of inbouw badkamerkraan?

Allereerst, ga je de hele badkamer op de schop nemen of ga je voor een kleine upgrade? Een toffe gouden of zwarte kraan kan je badkamer al snel een hele andere look geven. Maar ga je je badkamer renoveren? Dan kun je ook kiezen voor een moderne wandkraan. Bij een inbouw badkamerkraan komt de kraan uit de wand en dat vergt wat meer aanpassing dan bij een opbouw kraan.

Bediening van je badkamerkraan

De meeste badkamerkranen plaats je op de wastafel en hebben een hendel waarmee je de wastafelmengkraan bedient. Ga je voor een inbouwkraan? Dan kun je kiezen uit een tweegatsbediening of driegatsbediening. Je bediening zit dan naast de kraan(uitloop) en bedien je los van de kraan. Bij een driegatsbediening bedien je warm en koud water los van elkaar. Meer fan van een elektrische kraan? Dan werkt deze kraan via een sensor en gaat aan en uit als je jouw handen voor de sensor houdt.

Stijl van je badkamerkraan

Wist je dat een badkamerkraan jouw badkamerstijl helemaal af kan maken? Het is de final touch op je ontwerp en kán een leuke speelse toevoeging geven. Zo heb je bijvoorbeeld hoekige kranen voor het versterken van jouw moderne badkamer, koperen kranen voor in een landelijke badkamer, gouden kranen voor een warm gevoel en zwarte kranen die de industriële sfeer versterken! En wil je jouw badkamer nou een extra luxe uitstraling geven? Kijk dan eens naar een watervalkraan. Dit type wastafelkraan is een echte eyecatcher in je badkamer!