Infraroodverwarming

Filteren
  1. 1
  2. 2
Filteren
  1. 1
  2. 2

Infraroodverwarming, de verwarming van de toekomst

Ken je het begrip infraroodverwarming al? Met infraroodverwarming in je badkamer geniet je van een heerlijk verwarmde ruimte. Voor dit type elektrische verwarming wordt gebruik gemaakt van infraroodstraling en heb je voor je badkamerverwarming geen gas meer nodig. Benieuwd hoe infraroodverwarming werkt én wat de voordelen zijn? Dat gaan we eens even voor je toelichten!

Hoe werkt infraroodverwarming?

Het verschil tussen een standaard radiator én infraroodverwarming is dat infraroodverwarming op elektriciteit werkt en de standaard radiator aangesloten is op de cv-installatie (en dus op gas). Aan infraroodverwarming komt dus geen gas te pas en is daarom de verwarming van de toekomst. Bij infraroodverwarming plaats je een infrarood paneel op de wand, in de vloer of op het plafond die door middel van stralingswarmte warmte afgeeft. Deze stralingswarmte kun je vergelijken met de warmte die je voelt als de zon op je huid schijnt (daar komt ook infraroodstraling aan te pas). Bij infraroodverwarming wordt de omgeving verwarmd in plaats van de lucht, hierdoor heb je minder luchtcirculatie (en dus minder stofverplaatsing) én heb je geen last van een droge lucht. En nog een voordeel: zo'n infraroodpaneel is spatwaterdicht en daardoor ook perfect voor in de badkamer!

Alle voordelen van infraroodverwarming in de badkamer

Het plaatsen van een infrarood paneel in je badkamer is een slimme keuze. Waarom? Infraroodverwarming:

  • is volledig gasloos en daardoor de verwarming van de toekomst;
  • verwarmt de omgeving in plaats van de lucht;
  • is daardoor efficiënter en tot 20% goedkoper dan verwarmen via gas;
  • zorgt voor minimale luchtcirculatie (een plus voor mensen met een stofallergie);
  • geeft een heerlijke warmte af, net alsof de zon op je huid schijnt.

Maak je infraroodpaneel compleet

Een mooi infrarood paneel uitgekozen? Vergeet deze dan niet compleet te maken met de OCD4-thermostaat en een handige handdoekbeugel. Met de thermostaat kun je gemakkelijk de infraroodverwarming bedienen en met de handdoekbeugel worden je handdoeken heerlijk verwarmd! Helemaal enthousiast geworden van infraroodverwarming? Dat begrijpen we! Mocht je toch nog vragen hebben, bel onze klantenservice of kom langs in onze showroom. Dan beantwoorden we al je vragen over infraroodverwarming!