Ligbad

Ligbad kopen bij Sanitairkamer

Een bad is tegenwoordig niet meer standaard in elke badkamer. Dat is jammer, want in een ligbad kan je totaal tot rust komen. Een ligbad is verkrijgbaar in verschillende materialen, vormen, maten en kleuren. Vroeger was een bad nog van hout, maar omdat hout en water niet samen gaan is dat vervangen door plaatstaal. Een ligbad van plaatstaal heeft een hygiënisch voordeel doordat het geëmailleerd is. Het nadeel van plaatstaal is dat het snel koud wordt. Tegenwoordig worden veel baden gemaakt van acryl. Het water blijft daardoor langer warm en het materiaal acryl is antislip. De nieuwe ontwikkeling op dit moment is quaryl en solid surface. Eigenschappen hiervan zijn extra antislip en geluiddempend. Daarnaast verkopen we ook kunststof ligbaden.

Soorten

Een ligbad kent veel verschillende soorten en maten. Bij Sanitairkamer verkopen we ligbaden in de onderstaande soorten. We leggen je hieronder uit wat de verschillen zijn van de soorten baden en bij welke badkamer dit bad het beste past.

Vrijstaand bad
• Duobad
Hoekbad
Zitbad
• Solobad
• Douchebad
Instapbad
Bubbelbad


Vrijstaand bad

Een vrijstaand ligbad kent twee soorten. De meeste vrijstaande baden zijn van acryl en zijn vrij licht in vergelijking met een massief vrijstaand bad. Een massief vrijstaand bad wordt gemaakt van mineraal marmer. Bij deze baden worden de overloopsetjes en potensetjes er standaard bijgeleverd. Een vrijstaand bad is echt een luxe bad. Als je binnenloopt in de badkamer valt dit onderdeel van je ruimte gelijk op. Met dit type ligbad creëer je gelijk een luxe look in je badkamer, maar je moet wel ruimte hebben om dit type bad neer te zetten.

Duobad

Sanitairkamer.nl heeft een uitgebreid assortiment wat betreft duobaden. Een duobad is herkenbaar aan de overloop in het midden. Dit maakt het mogelijk om met z'n tweeën tegelijk in bad te zitten. Nu heeft niemand de overloopknop in zijn rug en kun je optimaal gebruik maken van je ligbad. Dit type bad is over het algemeen groter dan onze standaard baden. Het past dan ook beter in een grote badkamer.

Hoekbad

Wil je graag lekker onderuit liggen in je badkuip maar heb je een te kleine badkamer? Dit is een veel voorkomend probleem. Met hoekbaden is dit probleem op te lossen. Een hoekbad is gemiddeld 1,40m x 1,40m. Het bad wordt in de hoek geplaatst en het lig gedeelte gaat van de ene hoek naar de ander. Hierdoor ontstaat er genoeg ruimte zodat je onderuit kan liggen. Hierdoor kun je genieten van een bad, maar hoef je niet een grote badruimte te hebben.

Zitbad

Voor mensen met een slechte of gevoelige rug bestaat nu ook een zitbad. In tegenstelling tot een ligbad zit je hier recht overeind. Hierdoor blijft uw rug recht en waardoor het voorkomt dat je verkeerd gaat zitten als je een zwakke rug hebt. Je kunt het uiteraard ook aanschaffen omdat je het heerlijk vindt baden. Kun je moeilijk opstaan? Plaats dan wandgrepen aan de zijkant van het bad, zo kun je makkelijk jezelf omhoog trekken.

Solobad

Een solo ligbad heeft de overloopset op zijn kopse kant zitten. Vaak loopt het gedeelte wat bedoeld is voor de rug wat schuiner af in verband met de comfortabelheid. Een standaard solobad is 170x75cm. Veel modellen zijn nog kleiner. Zodra ze groter worden, wordt het vaak een duobad. Dit type bad is het meest voorkomende bad in Nederlandse huishoudens.

Douchebad

Een douchebad wordt gecombineerd met een badwand. Een spatscherm komt op de zijkant van het bad. Hierdoor ontstaat er een doucheruimte in bad. Deze situatie wordt vaak gerealiseerd in kleine badkamers. Bij een douchebad is de doucheruimte vaak wat groter.

Instapbad

Speciaal voor mensen die slecht ter been zijn of al wat ouder worden verkopen we instapbaden. Bij dit type bad is er een deurtje ingebouwd waardoor je niet over de hoge rand van een bad heen hoeft te stappen. Dit vermindert de kans op uitglijden. Vaak zijn de instapbaden ook voorzien van een anti-slipcoating.

Bubbelbad

Wil je van je badkamer een wellness ruimte maken? Dan is er geen beter ligbad om te kopen dan een bubbelbad, ook wel whirlpool genoemd. Door middel van de jets in dit ligbad kom je heerlijk tot rust en worden je spieren langzaam warm. Perfect voor sporters, harde werkers en mensen die gewoon van loungen houden.

Merken baden

Bij Sanitairkamer verkopen we baden voor elk budget. Je kunt onder andere bij ons terecht voor baden van Lambini Design, Bette, Bruynzeel, Duravit, Plieger. Riho, Villeroy & Boch. We verkopen veel verschillende ligbaden, maar je kunt er altijd vanuit gaan dat de kwaliteit van de Sanitairkamer producten goed is. Zelfs onze budget baden zorgen voor jarenlang badplezier. Onze twee aanraders zijn het Lambini Design Cube Ligbad en de Plazan Ekoplus Badkuip met paneel

Scherpste prijzen bij Sanitairkamer

Bad kopen voor de laagste prijs? Dat kan bij Sanitairkamer! We verkopen baden in standaard maten, maar je kunt ook bij ons terecht voor productie in andere soorten en maten baden. Sanitairkamer.nl koopt op grote schaal direct in bij de fabrikanten. Hierdoor kunnen strakke, rustige modellen goedkoop aangeboden worden. De kwaliteit is gewaarborgd vanwege de strenge keuring waar alle producten van Sanitairkamer aan moeten voldoen. Een ligbad in de badkamer is een plek voor ultieme ontspanning, waar je aan het eind van de dag lekker tot rust kan komen.

Heb je vragen over één van onze baden of wil je meer weten over Sanitairkamer? Neem dan contact op met onze klantenservice, onze sanitair experts helpen je graag verder met al je vragen en opmerkingen over onze baden. Bij ons koop je ook alle bad toebehoren en ben je altijd verzekerd van de laagste prijsgarantie! Naast ligbaden koop je bij Sanitairkamer ook badkamermeubels, douches, badsets en complete badkamers. Wil je je eigen badkamer ontwerpen? Dat kan natuurlijk ook, neem dan contact op met onze klantenservice.