Infrarood sauna

Filteren
Filteren

Haal het wellnessgevoel in huis met een infraroodsauna!

Het wellnessgevoel in huis halen doe je natuurlijk het allerbeste met een infraroodsauna. Wat is er nou luxer dan na een drukke werkweek even heerlijk te ontspannen in je eigen sauna. En dat is met ons assortiment infraroodsauna’s echt niet meer zo’n ver-van-je-bed-show als je misschien denkt. Bekijk ons assortiment en vergelijk je favorieten, welke sauna komt er op je wensenlijstje te staan?

Voordelen van een infraroodsauna

Naast dat het gebruik van een infraroodsauna natuurlijk al heerlijk is, zitten er ook lichamelijke voordelen aan. Regelmatig gebruik van de infraroodsauna:

  • reinigt de huid en laat afvalstoffen sneller afvoeren;
  • verbetert je afweersysteem en bloedcirculatie;
  • is prettig voor aandoeningen zoals psoriasis en fibromyalgie;
  • laat spieren en gewrichten ontspannen en herstellen;
  • helpt stress & spanning te verminderen.

Naast die voordelen zijn onze infraroodsauna’s snel opgewarmd voordelig in gebruik ten opzichte van andere type sauna’s.

Het verschil tussen een traditionele Finse sauna en een infraroodsauna

“Veeeeeel te benauwd zo’n sauna”. Ken je die uitspraak? Waar je in de traditionele sauna te maken hebt met het verwarmen van lucht kan zo’n sauna al snel benauwd aanvoelen. Het grootste verschil tussen de Finse sauna en onze infraroodsauna’s is de opwarmtijd. Bij infraroodsauna’s is de opwarmtijd tussen de 0 en 5 minuten, terwijl dit bij traditionele sauna’s veel langer is. Ook wordt er veel minder energie verbruikt bij infraroodsauna’s, slechts tussen de 15% & 30%. Dit komt omdat de lucht niet eerst verwarmd hoeft te worden.

Hoe werkt zo’n infraroodsauna?

Een infraroodsauna werkt met infraroodelementen die warmte overbrengen op de huid zonder dat er warmte lucht aan te pas komt. De warmte voelt daardoor veel prettiger aan en aanzienlijk minder benauwd. Vind je de warme lucht in een sauna juist wel heel prettig, denk dan eens aan een stoomcabine voor thuis.

Lekker luxe, zo’n infraroodsauna!

Wist je dat onze sauna’s vaak voorzien zijn van verlichting, ventilatie, USB-aansluiting en/of bluetooth, radio & speaker? Als dat niet voor extra ontspanning zorgt! En ben je van plan om jouw nieuwe infraroodsauna buiten neer te zetten? Dan is misschien een buitendouche een mooie aanvulling in jouw eigen wellnesscentrum. Dan stap je na je sessie in de sauna zo onder de douche!