Infrarood sauna

Filteren
Filteren

Infrarood sauna

Wil je een infrarood sauna kopen? Een infrarood sauna is de ideale plaats om tot rust te komen. Uiteraard is een douche ook een heerlijke plek om te ontspannen, maar bij regelmatig gebruik van de sauna ga je je snel fit, actief en gezond voelen. Een sauna zorgt ervoor dat het algemene afweersysteem verbeterd wordt. Het heeft een positieve invloed op de hartactiviteiten en de bloeddruk. Als er ruimte en budget voor is, is een infrarood cabine kopen dus zeker aan te raden.

Hoe werkt infrarood in een infrarood cabine?

In tegenstelling tot een traditionele sauna is het een stuk minder warm in een infrarood sauna. De cabine is daarom een stuk aangenamer voor een grotere groep mensen. Maar hoe kan het dat een sauna effect heeft zonder dat het heel warm wordt? De werking van infrarood cabines komt voort uit de speciaal hiervoor gemaakte infrarood elementen. Bij infrarood warmte wordt de warmte naar de huid overgebracht, zonder dat er warme lucht aan te pas komt. Het is echter wel zo dat wanneer de deur opengelaten wordt, de infrarood cabine minder effectief zal zijn. De infrarode straling kan het lichaam bijna niet indringen, het verwarmt het lichaam enkel. Het is daarom geen magnetron waarbij de straling direct op de spieren en gewrichten komt.

De verschillen tussen een traditionele Finse sauna en een infrarood sauna

Een groot verschil tussen de traditionele Finse sauna en een infrarood cabine is de opwarmtijd. Bij infrarood sauna’s is de opwarmtijd tussen de 0 en 5 minuten, terwijl dit bij traditionele sauna’s veel langer is. Ook wordt er veel minder energie verbruikt bij infrarood, slechts tussen de 15% en 30%. Dit komt omdat de lucht niet eerst opgewarmd hoeft te worden. Zonder hele hoge temperaturen, zoals in een gewone sauna, wordt er met infrarood warmte op het lichaam overgedragen. Hierdoor wordt de bloedcirculatie in het lichaam gestimuleerd. Dit komt doordat het lichaam de organen reguleert op een temperatuur op 37 graden, als het warmer dan dat wordt ga je transpireren. Om te transpireren is er extra bloedcirculatie naar de huid nodig en hier gaan de spieren en gewrichten ook van profiteren. Dit gebeurt allemaal zonder dat je het heel benauwd hebt, zoals in een traditionele sauna. Net als in een traditionele sauna, kun je in een infrarood sauna met meerdere personen zitten. Op zoek naar een sauna voor vier personen? Bekijk dan deze cabine van Badstuber. Een andere perfecte manier om tot ontspanning te komen is in een stoomcabine. Ook deze stoomcabines kun je bestellen bij Sanitairkamer.nl.

Last van stijve spieren na het sporten?

Na een intensieve work-out komt dit vaak opzetten. Het is aan te raden om in dat geval even in de infrarood cabine te zitten. Tien minuten in de cabine helpt de pijn al te verzachten en verbetert de doorbloeding. De kortgolvige infraroodwarmte dringt 3 tot 5 millimeter door de eerste huidlaag, waardoor onderliggende bloedvaten uitzetten en spieren ontspannen. De vetzuren en afvalstoffen in het lichaam die ontstaan door bijvoorbeeld een blessure kunnen door de warmte van de infrarood straling het lichaam verlaten. Blessures kunnen daardoor genezen. Het is wel aan te raden om eerst even af te koelen na het sporten, door bijvoorbeeld een regendouche te nemen. Na het sporten heb je het natuurlijk warm en door gelijk in de infrarood sauna te stappen, zal je het heel benauwd krijgen.

Voordelen van infrarood cabines

Naast dat een infrarood cabine een positief effect heeft op je gezondheid en fitheid, heeft het nog een aantal voordelen. De voordelen van een infrarood cabine zijn:

- Het reinigt de huid en verwijdert afvalstoffen sneller

- Het versterkt de bloedcirculatie

- Het werkt heilzaam bij psoriasis en fibromyalgie

- Het verzacht de pijn aan spieren en gewrichten

- Het vermindert spanning en stressverschijnselen

- De cabine is zeer snel opgewarmd

- Voordelig in verbruik en eenvoudig in gebruik

- De cabine is op het standaard lichtnet aan te sluiten

Aangenaam voor een grotere groep mensen

Omdat het in een infrarood sauna een heel stuk minder warm en benauwd wordt dan in een gewone sauna is het een stuk aangenamer met een grotere groep mensen. Wij hebben bij Sanitairkamer.nl sauna’s voor meerdere personen. Van één persoons tot maximaal vier persoons sauna’s. Bent u op zoek naar een infrarood sauna voor drie personen? Kijk dan even naar deze cabine van Badstuber.

Hoogwaardige kwaliteit

Net als onze douchecabines zijn de infrarood sauna’s ook van hoogwaardige kwaliteit. Ze zijn compleet uitgerust met luxe elementen, zoals een radio, USB aansluiting en speaker. De cabines zijn gemaakt van hoogwaardig Canadees hout en zijn allemaal te verwarmen tot 55 graden Celsius.

Service en garantie

Bij Sanitairkamer.nl bieden wij hoogwaardig sanitair voor de laagste prijs. Gebruiksvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij doen er alles aan om de behoeften van de consument te bevredigen. Bij vragen of advies over een infrarood cabine, aarzel niet om ons te bellen. Wij helpen je graag! Uiteraard kun je ook even kijken op de pagina met veelgestelde vragen. De garantietermijn op producten verschilt van 1 tot 10 jaar. Bij elk product staat apart vermeld hoeveel jaar garantie erop zit. De garantie die wij verlenen, is hetzelfde als die de fabrikant verleent.

Bezoek onze showroom

Wil je een sauna kopen, maar wil je de cabine nog even zien voordat je hem aanschaft? Dan kun je terecht in onze showrooms. Hier worden maar liefst 800m2 aan sanitair en tegels gepresenteerd. Naast dat je hier de sauna’s kunt bekijken, kun je hier de douchebakken en douchedeuren zien en hangen er meer dan 60 verschillende badkamermeubels in allerlei kleuren. In de showroom kun je ook de vloerverwarming ervaren.