Bidet

Filteren
Filteren

Bidet kopen bij Sanitairkamer

Een bidet wordt vaak vergeleken met het toilet of urinoir. Terwijl het beter vergelijkbaar is met een wastafel of een bad. Een bidet wordt vaak laag gemonteerd zodat het wassen van de voeten en geslachtsdelen vereenvoudigd. Dat een bidet hygiënischer is staat vast, maar prijziger is te betwijfelen. Kijk eens rustig rond op SanitairKamer.nl en laat je verrassen door de scherpe prijzen. Bidets zijn in vele opties te verkrijgen, in een stand en wand model. Maar daarnaast ook in een vierkant, rond of ovaal model.

Geschiedenis

Een bidet komt uit het jaar 1710. Een fransman, genaamd Christophe Des Rosiers, is vermoedelijk de uitvinder. Het woord ‘bidet’ betekent in het Frans pony. Men gaat namelijk op een bidet zitten alsof ze een pony berijden. Voorheen werd een bidet vooral in de slaapkamer geplaatst. Pas vanaf begin 20ste eeuw is dit verhuisd naar de badkamer. In de jaren zestig onderging het een verandering. Deze jaren werd een elektronisch bidet op de markt gebracht. Dit is een hulpmiddel wat op een toilet geplaatst kan worden. Nu heb je een twee in één functie.

Voordelen van de bidet in je badkamer

Een bidet is vooral heel makkelijk en hygiënisch. Na een boodschap zorg je ervoor dat alles weer fris en fruitig is. Je hoeft niet langer te klungelen met vochtig toiletpapier, wat ook nog eens slecht voor het milieu is. Gewoon met water maak je alles weer schoon. Het is niet alleen handig voor vitale mensen maar ook ideaal voor senioren die niet meer zo behendig zijn. Het plaatsnemen op de bidet wordt voor senioren vergemakkelijkt door een wandgreep te bevestigen naast het bidet.

Naast deze functie is een bidet ook zeer praktisch voor het wassen van je voeten. Ben je naar het strand geweest of heb je een lang stuk gelopen? Je maakt je voeten zeer snel schoon in een bidet. Het gebruik van een bidet is natuurlijk ook geschikt als babybad, lekker makkelijk!

Een wandbidet of een staand bidet

Sommige bidetten zijn aan de wand bevestigd en andere aan de vloer. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Over het algemeen is een wandbidet met overloop kleiner in formaat dan een staand model. Daardoor is een wandmodel geschikt voor kleine badkamers!

Technologie

Het meest simpele bidet is voorzien van een vaste koud water kraan. Maar we zijn een aantal ontwikkelingen verder hedendaags. Verschillende kranen kunnen geplaatst worden. Sommige kranen hebben een krachtige straal in schieten de lucht in, andere kranen worden gericht in het bidet zelf zodat deze vol kan lopen. Kraankoppen zijn uitrekbaar verkrijgbaar. Je kunt een keuze maken tussen koud of een warm water kraan. De nieuwste technologie is dat verwarmingselement dat je huid droogt na het wassen. Eén van de meest geavanceerde bidet toiletten in ons assortiment is de Grohe Sensia Douche WC compleet systeem met softclose closetzitting met geurafzuiging en warme luchtdroging! Zo heb je een totaalpakket aan technologie als toilet.

Bidets van verschillende merken

Bij Sanitairkamer verkopen wel verschillende bidet toiletten. Gebruik je een bidet in je huidige huis en zoek je er eentje voor je nieuwe huis? Bij Sanitairkamer verkopen we staande bidetten en wandbidetten va nde merken Duravit, Geberit, Ideal Standard, Keramag, Laufen, Villeroy & Boch en Sphinx. Je kunt bij ons terecht voor de bekende series Grohe Sensia, Boch Viclean en Keramag Citterio. Echte aanraders zijn het Duravit Vero Wandbidet met kraangat wit en het Villeroy & Boch Amadea Staand Bidet.

Design bidets

Het gebruik van een bidet is zeer makkelijk en zorgt ervoor dat je toilet routine veel hygiënischer is. De uitgebreide series van merken zoals Duravit en V&B, hebben niet alleen wastafels, toiletten, fonteins en baden, maar zijn ook voorzien van een bidet. SanitairKamer.nl biedt de mogelijkheid te filteren op een bepaalde serie zodat je alles overzichtelijk vertoond krijgt. Uiteraard kun je jouw eigen samenstelling maken. Bij elke sfeer is een bijpassend bidet verkrijgbaar.

Service van Sanitairkamer

Wil je een bidet online kopen? Dat doe je gemakkelijk bij Sanitairkamer. Voordat je het weet kan je je bidet gebruiken! Je krijgt van ons altijd de laagste prijs doordat we groot inkopen, direct bij de fabrikant. Heb je vragen over een product zoals het Keramag Citterio wandbidet of een ander item? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice, we helpen je graag met je vragen en opmerkingen!

Naast onze uitgebreide collectie bidetten kun je bij Sanitairkamer ook terecht complete badkamers, radiatoren, douchegoten, afvoerpluggen en nog veel meer.