Bidet

Filteren
Filteren

Dit zijn de misvattingen en vooroordelen over een bidet

Een bidet wordt vaak gezien als een toilet of urinoir, maar wist je dat het eerder te vergelijken is met een wastafel of bad? Met een bidet was je gemakkelijk je voeten of schaamstreek met water. En dat laatste is een stuk hygiënischer (en milieuvriendelijker) dan met toiletpapier. Benieuwd hoe je een bidet gebruikt? Blijf even lezen.

Dit moet je weten over een bidet

In Nederland zijn we nog niet zo bekend met de bidet of het fenomeen douche wc. Een bidet plaats je naast je toilet (en is dus geen toilet met bidet) en wordt gebruikt voor het wassen van je voeten óf je onderkant na je toiletbezoek. Wist je dat de bidet ook wel gebruikt wordt als babybadje? Tegenwoordig kennen we de bidet vaak als toilet met bidet. In dit toilet of de wc-bril komt een straalpijp met water die de schaamstreek reinigt.

Ons assortiment bidets

Koop je een bidet, dan maak je de keuze tussen een staand of wandmodel. De staande modellen hebben vaak een wat klassiekere look (mooi om compleet te maken met een gouden kraan), waar een wandmodel vaak een modernere uitstraling en vorm heeft.

Hoe gebruik je een bidet?

De bidet plaats je naast je toilet en gebruik je om jezelf te wassen na je toiletbezoek, als wasbak voor het wassen van je voeten óf als babybadje. Veelzijdig niet? Als je je na je toiletgebruik wilt reinigen dan gebruik je een bidet zittend. Je zit op het bidet en wast je schaamstreek met water. Een bidet wordt ook wel gebruikt voor een opfrisbeurt wanneer, bijvoorbeeld bij ouderen, douchen lastiger is.

De geschiedenis van de bidet

De bidet werd rond eind 17e eeuw vermoedelijk uitgevonden door Fransman Christophe Des Rosiers en betekent: ‘klein paard’. Dat verklaart het gebruik van de bidet, je gaat erop zitten alsof je op een paard zit. Vroeger was de bidet vaak in de slaapkamer te vinden, maar tegenwoordig vind je deze eigenlijk alleen nog maar in de badkamer. De moderne versie van de bidet is de douche wc, die ken je misschien wel van je reis naar Amerika of Azië. De bidet of douche wc is tegenwoordig ook steeds meer te vinden in de Nederlandse badkamers.