Draaideuren

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Maak je doucheruimte compleet met een draaideur

De deur die we allemaal kennen, de draaideur. De populairste deur voor in je inloopdouche en een mooi en effectieve vervanger van het douchegordijn (dat toch altijd nog water doorlaat). Met de douchedeur sluit je de doucheruimte af en blijft het water en de warmte lekker binnen de douche. Benieuwd naar de voordelen en mogelijkheden? Lees vooral verder.

Voordelen van de draaideur

De draaideur trek je naar je toe open, net zoals je kent van een normale deur, en sluit de ruimte goed af. Het water blijft binnen de doucheruimte waardoor de rest van je badkamer droog blijft, ideaal (& veilig)! Houd er wel rekening mee dat een draaideur ruimte nodig heeft om de draai te maken. Daarom is de draaideur niet altijd praktisch in een kleine badkamer. Bepaal vervolgens hoe je nieuwe draaideur eruit moet komen te zien. Wil je de douchedeur ’t liefst helemaal van glas of ga je voor een draaideur met een stalen frame zoals vaak te zien is in een industriële badkamer?

Losse draaideur of met een vast paneel

Heb je alleen een losse draaideur nodig of een deur met een vaste glazen wand? Dat is afhankelijk de breedte van je inloopdouche. Door met een draaideur en een vaste glazen wand te werken past je douchedeur in de meeste gevallen altijd. En anders denken we natuurlijk graag met je mee.

Een extra veilige badkamer door speciaal veiligheidsglas

De meeste douchedeuren worden tegenwoordig gemaakt van gehard veiligheidsglas. Het glas van je douchedeur bestaat uit meerdere lagen en is minimaal 6cm dik. Hierdoor is je draaideur een stuk sterker en breekt het bij een ongeluk niet in kleine scherven maar scheurt enkel of breekt in brokken. Safety first!

Je draaideur schoonmaken

Wist je dat sommige draaideuren zijn voorzien van een speciale anti-kalkcoating? Deze coating wordt ook wel een nanocoating genoemd en deze coating zorgt ervoor dat kalk- & zeepresten zich minder hechten aan het glas. Je raadt het al, zo is de deur gemakkelijker schoon te houden. Benieuwd hoe je de draaideur 100% kalkvrij houdt of weer schoon krijgt? Lees onze blog met gouden tips over je badkamer schoonmaken.

Je draaideur monteren

Een draaideur heeft vaak een muurprofiel en een sluitprofiel. In het muurprofiel wordt de deur gehangen en het sluitprofiel, it’s all in the name, zorgt ervoor dat de deur het doucheruimte goed afsluit. Volg voor het monteren van de draaideur de meegezonden instructies en pas extra goed op. Glas is en blijf kwetsbaar materiaal en kan breken. Laat je douchedeur, douchecabine of douchewand daarom altijd zetten door een ervaren installateur.