Uitstortgootsteen

Filteren
Filteren

Handig voor in en rondom het huis: de uitstortgootsteen

Een uitstortgootsteen is jouw maatje in de tuin, garage of bijkeuken. Dankzij de diepe wasbak is de uitstortgootsteen ontzettend handig voor het vullen en legen van emmers, het schoonmaken van bijvoorbeeld je vieze laarzen óf om je planten in onder te dompelen tijdens het tuinieren. Een uitstortgootsteen wordt vanwege z’n robuuste look ook wel een ouderwetse wasbak genoemd. Dit type wastafel vond je vroeger namelijk vaak terug in de keuken als spoelbak.

Maak je uitstortgootsteen compleet met een emmerrooster en een kraan

Dankzij het emmerrooster vul je gemakkelijk je emmer zonder je al met water gevulde gootsteen te hoeven legen. Het rooster hangt boven de wasbak waardoor je emmer boven het water zweeft. Handig! En wil je het rooster even niet gebruiken? Dan klap je ‘m omhoog en kun je gemakkelijk je emmer legen. Vergeet niet om je uitstortgootsteen compleet te maken met een kraan. Vaak wordt hier een koudwaterkraan voor gebruikt.

De uitstortgootsteen kan wel tegen een stootje

Een uitstortgootsteen komt vaak met een spatrand zodat de muur schoon blijft en heeft vaak een stootrand zodat dit type wasbak letterlijk tegen een stootje kan. Het meest gebruikte materiaal voor de stortgootsteen is keramiek. Keramiek is een sterk materiaal en is krasvast, zo gaat jouw uitstortgootsteen lekker lang mee!