Douchedeuren

Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Alle douchedeuren verzamelen! Belangrijkste info over je douchedeur

Dankzij de douchedeur blijft spatwater perfect binnen je douchecabine of inloopdouche en blijft de rest van je badkamer lekker droog. Prettig, effectiever dan het douchegordijn en wel net zo veilig, want glijgevaar moeten we in de badkamer niet hebben. Benieuwd naar nog meer voordelen van douchedeuren? Daar komen ze!

Voordelen van een douchedeur

Wel of geen deur? Een douchedeur toevoegen aan je inbouwdouche heeft veel voordelen. Benieuwd welke? We sommen ze even voor je op. Een douchedeur:

 • werkt veel effectiever dan een douchegordijn;
 • houdt de rest van de badkamer lekker droog;
 • is voorzien van gehard veiligheidsglas en een speciale anti-kalkcoating;
 • staat perfect in een moderne & industriële badkamer;
 • is in verschillende uitvoeringen te verkrijgen.

Verschillende type douchedeuren

Voor elke wens & situatie zijn er verschillende type douchedeuren. Zo heb je de bekende draaideur die je naar je toe opent, schuif- of vouwdeuren die ideaal zijn in een kleine badkamer en een pendeldeur die je naar je toe en van je af kunt openen. Nét wat je wensen zijn!

Douchedeur schoonmaken

Je denkt: een douchedeur is bijna alleen maar gemaakt van glas, mij niet gezien. Al dat schoonmaakwerk! Wist je dat al onze douchedeuren voorzien zijn van een nanocoating? Dit is een speciale coating op het glas waardoor kalk & vuil zich minder snel hechten aan het glas. Dat maakt het schoonmaken van de douche deur een stuk gemakkelijker. Benieuwd naar nog meer schoonmaaktips? Lees onze blog over de badkamer schoonmaken!

Douchedeur op maat

Ben je op zoek naar een douchedeur in een afwijkende maat of ben je benieuwd welke douchedeur in jouw badkamer het meest geschikt is? We helpen je graag een aan nieuwe douchedeur! Neem even contact op met onze telefonische toppers of kom langs in een van ons showrooms. Tip: koop een douchecabine op maat als je je nieuwe douchcabine zelf wil samenstellen.


Veelgestelde vragen over douchedeuren

Wat voor verschillende type douchedeuren zijn er?

Antwoord 1

 

Wanneer kies je voor een douchedeur of een inloopdouche?

Een douchedeur plaats je in een nis (tussen twee muren) om de ruimte af te sluiten. Waar je bij een inloopdouche ruimte moet hebben voor het inlopen en een douchewand plaats tegen spatwater, is een douchedeur in een nis perfect voor in een kleine badkamer. Zo heb je meer loopruimte of meer ruimte om voor een breder badkamermeubel te gaan!

Waar moet je op letten bij het kopen van een douchedeur?

Douchedeuren komen natuurlijk in verschillende vormen en maten. Ga na welk type douchedeur het handigst is in jouw situatie. Een draaideur heeft ruimte nodig om de draai te kunnen maken. Heb je beperkt de ruimte? Ga dan voor een vouw-, schuif- of pendeldeur om je loopruimte vrij te kunnen houden en je kleine badkamer zo efficiënt mogelijk in te delen.

 

Hoe houd je je douchedeur mooi schoon?

De nieuwste douchedeuren zijn voorzien van een speciale nanocoating waardoor kalk zich minder snel hecht aan gladde oppervlakken. Dat scheelt schoonmaakwerk! Droog na het douchen de wand met een zachte (droge) doek of een trekker om hardnekking vuil & kalk bijna helemaal geen kans maken om zich te hechten. Toch even meenemen met de schoonmaakbeurt? Voeg een klein drupje schoonmaakazijn aan je middel toe voor extra glans!