Douchedeuren

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Douchedeur kopen

De douchedeur wordt steeds vaker gekozen ten opzichte van een douchegordijn. Een douchedeur wordt gebruikt om een ruimte waterdicht te maken. Bij veel douchegordijnen heb je nog steeds last van wateroverlast. Daarnaast kiezen steeds vaker voor een douchecabine waarbij een douchedeur het geheel prachtig afmaakt. Vaak wordt een deur geplaatst in een daarvoor gecreëerde nis. Door een deur te plaatsen maak je een gesloten doucheruimte, wat ervoor zorgt dat het water niet door de gehele badkamer loopt.

Een inbouw regendouche maak je af met een prachtige douchedeur. SanitairKamer.nl heeft veel verschillende soorten douchedeuren in alle maten en uitvoeringen tegen de meest voordelige prijzen.

Kwaliteit

Een deur voor in de douche is gemaakt van gehard helder veiligheidsglas. Onze glazen douchedeuren zijn verkrijgbaar in helder glas. De glasdikte verschilt per model. In ons assortiment vind je zowel deuren met 6mm veiligheidsglas en 8mm veiligheidsglas. Onze deuren zijn niet gemaakt van enkel glas. Doordat ze gemaakt zijn van gehard veiligheidsglas zijn ze een stuk veiliger in gebruik. Mocht iemand tegen een deur aanvallen dan spat het glas niet uiteen, de glazen deur barst dan maar blijft intact. Zeker in een omgeving als een badkamer is dat noodzakelijk.

Zo nu en dan worden kunststof deuren ook nog aangeboden. De profielen zijn gepolijst aluminium waardoor deze roestbestendig zijn. De kwaliteit van de douchedeuren is dan ook hoogwaardig. Al onze Sanitairkamer producten worden uitvoerig getest. Pas nadat ze ‘geslaagd’ zijn, nemen we de producten op in ons assortiment. Je kunt er dan ook altijd zeker van zijn dat je producten koopt van hoogwaardig materiaal.

Draaideur / swingdeur

Deze soort douche deuren draaien of zwaaien open. Een grote draaideur heeft een muurprofiel en een sluitprofiel. Het muurprofiel wordt bevestigd aan de douchewand waaraan de deur komt te hangen. Het sluitprofiel wordt bevestigd aan de wand waar de deur sluit. De namen spreken voor zich. Het voordeel van een grote deur is dat het weinig profielen heeft waardoor het onderhoud simpel is. Tevens zit er 4 cm stelmogelijkheid in de douchedeur. Dit zorgt ervoor dat de deur vrijwel altijd te plaatsen is.

Een draaideur met vast paneel is ook een mogelijk. Hierbij heb je naast je draai douchedeur ook nog een stuk niet draaiend glas. Vooral bij grote douchecabines in combinatie met kleinere badruimtes, is dit een keuze waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de ruimte. 

Schuifdeur

De schuifdeur douchedeur is perfect voor een badkamer met beperkte afmetingen, oftewel perfect voor de kleine badkamer. Een douchedeur met een schuifsysteem is handiger in gebruik omdat je niet langer de grote uitzwenk van een draaideur hebt.

Een nieuwe ontwikkeling bij schuifdeuren is het rolsysteem ten opzichte van een roldeur. Het rolsysteem van een schuifdeur is een redelijk nieuw product op de sanitair markt, het is dan ook niet vreemd als je hier nog niet eerder van hebt gehoord. Bij een rolsysteem rolt de deur over een stang, hierdoor heb je geen profielen meer. Voorheen waren deze (chroom) profielen er wel en hier kwam makkelijk vuil in terecht. Met een rolsysteem verbeter je dus ook de hygiëne in je badkamer. 

Vouwdeur

Je hebt een vrij kleine nis waarin een douchedeur geplaatst moet worden? Misschien heb je wel een doucheruimte met een schuin dak. Hierbij is een schuifdeur of een swingdeur dan geen optie, omdat dit de doorloop in de badkamer beperkt. We raden je dan altijd een vouwdeur aan. Hiermee heb je toch deze complete afsluiting van je douche en hoef je geen douchegordijn aan te schaffen.

De vouwdeur is de perfecte oplossing. De deur vouwt zich op in een aantal delen en kan helemaal tegen de zijmuur aangeschoven worden. Hierdoor behoud je een goede doorloop. SanitairKamer.nl heeft vrijwel elk model in elke afmeting en deze kan je gemakkelijk online kopen.

Merken Douchedeuren

Bij Sanitairkamer kan je terecht voor de bekende sanitair merken zoals Bruynzeel, Novellini, Plieger, Huppe, Duscholux en Mueller. Daarnaast verkopen we ook het betaalbare Lambini Design. Hierdoor kun je bij Sanitairkamer.nl terecht voor een Lambini Designs Quadra 90x200cm douchedeur maar ook voor een Mueller Swipe 2-delige douchedeur met anti-kalkcoating.

Afmetingen douchedeuren

De meest voorkomende maten douchedeuren zijn 80x195 cm, 80x 200 cm, 90x190 cm, 90x195 cm, 90x200 cm, 100x195 cm, 120 x200 cm en 140x200 cm. Het kan voorkomen dat onze leveranciers op dit moment een van deze maten niet in het assortiment heeft. Neem dan contact op met onze klantenservice, dan gaan wij voor je op zoek naar een perfect passende douchedeur. 

Antikalk

Een vaak voorkomend probleem bij een douchedeur met gehard glas is kalkaanslag. Het staat niet mooi en ook nog onhygiënisch. Om deze reden hebben veel van onze deuren een anti-kalkbehandeling gekregen. Hierdoor blijkt kalk minder snel vastkleven aan de glazen deur. Dit betekent niet dat je niet meer hoeft schoon te maken, helaas, alleen de schoonmaak gaat vele malen sneller. Kalk hecht zich moeilijker waardoor het makkelijker loslaat bij het schoonmaken. Let goed op dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt voor de materiaalsoort van je douchedeur.

Douchedeuren op maat

Steeds vaker ontwerpen en bouwen onze klanten hun eigen complete badkamer. Het voordeel hiervan is dat je jouw droombadkamer zelf kan samenstellen. Het nadeel is dat je jaren aan ervaring mist. We verwelkomen je graag in onze showroom in Harderwijk. Hier staan onze sanitair experts voor je klaar om samen met je te kijken naar het samenstellen van je droombadkamer. Hierdoor zit je aan tafel met experts met jarenlange ervaring. Wij kunnen je adviseren welke mogelijkheden er zijn voor jouw badruimte en wat misschien problemen gaat opleveren in je huidige design.

Ook geven we je de mogelijkheid om je wensen en eisen te visualiseren door middel van een 3D ontwerp. Hierdoor zie je makkelijk én snel hoeveel loopruimte je overhoudt en in welke richting de douchedeur open moet slaan, of dat er toch beter de keuze kan maken voor een op maat gemaakte pendeldeur.

Daarnaast komt het ook voor dat je een badkamer hebt waarin je een douchedeur wilt plaatsen maar dat een standaard douchedeur helaas niet past. Geen probleem! Neem contact op met onze klantenservice of maak een afspraak om langs te komen in Harderwijk. Met onze ervaring kunnen we voor elk sanitair probleem een oplossing vinden waardoor je nog jaren kunt genieten van je badruimte.

Service van Sanitairkamer

Bij ons kun je terecht voor douchedeuren van superieure kwaliteit tegen de laagste prijzen op de markt. Wij kopen al onze douchedeuren direct in bij de fabrikant. Daarnaast kopen we altijd in grote aantallen. Het voordeel hiervan is dat al onze producten zeer voordelig zijn en dat het grootste deel van onze producten direct leverbaar is. Hierdoor hoef je niet langer maanden te wachten voordat je je douchedeur in huis hebt.

Op al onze producten zit garantie. De meeste van onze artikelen hebben minimaal 10 jaar garantie. Zo zeker zijn wij van de kwaliteit van onze douchedeuren! Bij Sanitairkamer krijg je de kwaliteit die je verwacht, maar dan vele malen voordeliger. Douchedeuren koop je bij Sanitairkamer.nl!

Op zoek naar standaard wastafels, spiegelverwarming, regendouche set, toiletten sets, stoomcabines, dubbele wastafels of douchepaneel? Maak van je badruimte een wellness omgeving met onze luxe infrarood sauna! We verkopen alles wat je nodig hebt voor het samenstellen van een complete badkamer. Lees ook over ons retourbeleid, voor het geval dat je je deuren toch net verkeerd hebt opgemeten.