Douchedeuren

Informatie

Een douchedeur wordt gebruikt om een ruimte waterdicht te maken. Vaak wordt een deur geplaatst in een daarvoor gecreëerde nis. Door een deur te plaatsen maakt u een gesloten doucheruimte, wat ervoor zorgt dat het water niet door de gehele badkamer loopt. SanitairKamer.nl heeft deuren in alle maten en uitvoeringen tegen lage prijzen.

Kwaliteit

Een douche deur is gemaakt van gehard veiligheidsglas. De glasdikte verschilt per model. Zo nu en dan worden kunststof deuren ook nog aangeboden. De profielen zijn gepolijst aluminium wat roest bestendig is.

Draaideur / swingdeur

Een grote douchedeur heeft een muurprofiel en een sluitprofiel. Het muurprofiel wordt bevestigd aan de douchewand waaraan de deur komt te hangen. Het sluitprofiel wordt bevestigd aan de wand waar de deur sluit. De namen spreken voor zich. Het voordeel van een grote deur is dat het weinig profielen heeft waardoor het onderhoud simpel is. Tevens zit er 4 cm stelmogelijkheid in de douchedeur. Dit zorgt ervoor dat de deur vrijwel altijd te plaatsen is.

Schuifdeur

Ideaal voor een badkamer met beperkte afmetingen. Een douche deur met schuifsysteem voorkomt een grote uitzwenk van een draaideur. Een rolsysteem is nieuw op de markt. Het voordeel t.o.v. een schuifdeur is dat een roldeur niet zoveel profielen heeft. Juist in de profielen gaat vuil zitten en is lastig schoon te maken. Met een rolsysteem rolt de deur over een stang en heeft u deze profielen dus niet.

Vouwdeur

U heeft een vrij kleine nis waarin een douchedeur geplaatst moet worden. De schuifdeur is geen optie omdat de doorloop dan te klein wordt. De vouwdeur is de perfecte oplossing. De deur vouwt zich op in een aantal delen en kan helemaal tegen de zijmuur aangeschoven worden. Hierdoor behoudt u een goede doorloop. SanitairKamer.nl heeft vrijwel elk model in elke afmeting en deze kunt u gemakkelijk online kopen.

Merken Douchedeuren

• Lambini design • Bruynzeel • Novellini • Kermi • Plieger • Huppe • Duscholux• Mueller

Douchedeuren op maat

De situatie kan zich altijd voordoen dat een standaard douchedeur simpelweg niet past. SanitairKamer.nl kan u zelfs dan helpen. U bent van harte welkom in onze toonzaal in Harderwijk om de situatie te bespreken en ons aanbod aan douchedeuren en badkamermeubels te bekijken. Wij bieden de mogelijkheid de douchedeur in te meten, te bezorgen en te plaatsen.