Radiatoren

Radiatoren

Radiatoren worden gebruikt om een ruimte te verwarmen. Het is een warmtewisselaar. In de radiatoren stroomt een vloeistof, vaak water, die warmte afstaat aan langsstromende lucht. Een radiator wordt gebruikt in de centrale verwarming en in een auto. Het koelsysteem krijgt dan de naam radiateur. SanitairKamer.nl heeft een breed assortiment op het gebied van radiatoren. Het assortiment is niet alleen breed maar ook uiterst scherp geprijsd.

Werking

De warmte verspreiding gebeurt volgens het tegenstroom principe. Dit houdt in dat het warme water van boven naar beneden spoelt. Terwijl het naar beneden spoelt koelt het af. De warme lucht stroomt omhoog, omdat warme lucht lichter is dan koude lucht. Dus door convectie wordt een ruimte verwarmd. Niet alleen convectie verwarmt een ruimte, maar ook radiatie. Dit betekent straling. Hier komt ook het woord ´radiatoren´ vandaan.

Merken

• Vasco
• Kermi
• Plieger
• Lambini design
• Thermic
• Jaga

Vermogen

Voordat u een keuze maakt is het belangrijk om te weten hoeveel vermogen u nodig heeft. Dit is afhankelijk van een aantal aspecten. Hoe groot is de ruimte die verwarmd moet worden? Welke temperatuur wilt u in de badkamer? Hoeveel buitenwanden heeft de ruimte? Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben wij een schema voor u gemaakt. Hiermee kunt u vaststellen hoeveel vermogen een radiator dient te hebben: Het aantal benodigde Watts per kubieke meter kunt u aflezen van de onderstaande matrix.

                       geen buitenwand      1 x buitenwand     2 x buitenwand
Badkamer       55 W                          65 W                    75 W
Keuken           50 W                          55 W                    60 W
Hal                  30 W                          40 W                    50 W
Woonkamer    40 W                          50 W                    60 W
Slaapkamer    30 W                          40 W                    50 W

Kubieke meters berekenen: Lengte x breedte x hoogte = m3 (kubieke meters).

Prijsklasse

Doordat SanitairKamer.nl grote partijen tegelijk opkoopt, kunnen we u de scherpste prijzen aanbieden. Wij staan garant voor kwaliteit en service. Profiteer van de goedkoopste radiatoren bij SanitairKamer.nl!