Radiatoren

Koop je radiator bij Sanitairkamer

In de badkamer is de radiator een van je grootste vrienden. Zeker in de wintermaanden, want niets is zo vervelend als een ijskoude badkamer. Bibberend de douche in, even genieten van de warmte en vervolgens als een ijspegel de badkamer weer uit. Een radiator vind je in alle vormen en maten, waar gaat je voorkeur naar uit: de welbekende waterverwarmende radiator, elektrische radiator of vloerverwarming?

Welk type radiator past bij jou?

Een radiator kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Radiatoren heb je in alle vormen en maten. De eerste vraag die je beantwoordt is: ga je jouw radiator horizontaal ophangen of wil je liever een verticale radiator? Het is natuurlijk maar net hoeveel ruimte je hebt. Ga voor praktisch en kies voor een handdoekradiator die je handdoeken heerlijk mee verwarmt. Heerlijk voor ’t moment dat je nét de douche uitstapt en je jouw handdoek heerlijk verwarmd van de radiator haalt! 

Maar een radiator hóef je natuurlijk niet per sé in je badkamer te plaatsen. Zo’n prachtige design radiator is ook te plaatsen in een andere ruimte in huis. Let dan wel op of de radiator voldoende vermogen heeft om de desbetreffende ruimte te verwarmen. Aan de hand van onderstaande tabel kun je gemakkelijk uitrekenen hoeveel vermogen jouw horizontale radiator nodig heeft om de ruimte te verwarmen.

 
  Geen buitenwand 1x buitenwand 2x buitenwand
Badkamer 55W 65W 75W
Keuken 50W 55W 60W
Hal 30W 40W 50W
Woonkamer 40W 50W 60W
Slaapkamer 30W 40W 50W

 

 

 

 

 

 

 

 

Kubieke meters berekenen: Lengte x breedte x hoogte = m3 (kubieke meters).

 

Welke radiator past binnen jouw badkamerstijl?

Een badkamer kan meerdere stijlen hebben, maar vaak heeft er 1 toch wel de overhand. In de moderne badkamer is een design radiator een gouden match, waar je in een industriële badkamer toch al snel gaat voor een zwarte radiator die matcht met je zwarte inloopdouche. Voor welke radiator ga jij?