Douchegoot

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Douchegoot kopen

Een douchegoot is van groot belang in de badkamer aangezien. Dit item zorgt ervoor dat douchewater snel wordt weggevoerd. Dit onderdeel is niet het mooiste deel van de badkamer en ook niet het meest zichtbare onderdeel. Door de combinatie van deze twee factoren vergeten veel mensen om te kijken naar een goede douchegoot. Terwijl het kopen van een goede douchegoot veel problemen in de douche kan voorkomen.

Bij Sanitairkamer.nl koop je online douchegoten van de beste kwaliteit. We hebben een ruim assortiment om uit te kiezen. Al onze producten worden door ons persoonlijk getest. Als je een douchegoot koopt dan weet je zeker dat deze getest en goedgekeurd zijn door Sanitairkamer. Voor elk budget hebben we een douchegoot! 

Design

Voorheen werd de doucheput regelmatig gebruikt in plaats van een douchegoot. Maar sinds er veel gewerkt wordt met grote vloertegels is een douchegoot handiger. Een doucheput is meestal een vierkant afvoerputje oftewel een douchebak afvoer. Hiervoor moet de douchebak aflopen naar het doucheputje toe. Met grote tegels is het onmogelijk dit goed te realiseren. Vandaar dat de vervanger is ontstaan, de douchegoot. Dit is een langwerpig model in plaats van een kleine vierkant midden in de douche. De goten zijn in vele verschillende afmetingen te krijgen zodat het goed is te combineren met de tegels.

Meestal heeft een douchegoot een groter afvoer oppervlakte dan een doucheput. Hierdoor wordt vies douchewater sneller afgevoerd. Het voordeel hiervan is dat de douchevloer eerder droog is waardoor er veel minder snel schimmelvorming ontstaat. Ook zal de vochtverspreiding in de badkamer veel minder zijn. 

Luxe

Een standaard kale douchegoot is voorzien van een vast stankslot. Het ziet er mooier uit dan de vaak gebruikte vloerput. Op den duur komt ieder stankslot vol te zitten met haren. Het nadeel van een vast stankslot is dat je moeilijk de haren kan verwijderen. Daarom adviseren wij een douchegoot met een uitneembaar stankslot waarbij je regelmatig het stankslot naloopt.

Naast haren in het stankslot zal het stankslot ook schoongespoeld moeten worden om de opbouw van zeep, doucheproducten en huidoliën te verwijderen. 

Soorten

Een douchegoot is in verschillende soorten te krijgen, hier een opsomming:
• Kale douchegoot
Een kale douchegoot is een goot met daaroverheen een rooster waardoor het water sijpelt. Er zijn verschillende soorten roosters op de markt, een design rooster zal iets minder opvallen.  

• Douchegoot met flens
Een douchegoot met flens heeft een extra onderdeel waardoor het opvangen van het water wordt bevorderd.

• Douchegoot met muurflens
De muurflens loopt tegen de muur op, hierdoor wordt douchewater dat via de muren loopt sneller afgevoerd. De douchegoot met muurflens heeft ook een vloergedeelte.

• Douchegoot met tegelrooster
Deze douchegoot is bijna onzichtbaar. Door het tegelrooster wordt dit type douchegoot verwerkt in de vloer van de douche. Dit type douchegoot rooster zorgt voor een feilloze afwerking van een douche of douchecabine. De douchegoot leidt niet af, want deze is bijna onzichtbaar.

• Hoek douchegoot
Zoals de naam al weergeeft wordt een hoek douchegoot in de hoek van een douchecabine geplaatst. Het is vaak een driehoek waarin het water wordt weggevoerd. Aangezien de douchegoot niet over de gehele breedte of lengte loopt moet de douchecabine anders schuin worden geïnstalleerd. Dit zal iets meer moeite vereisen.

Houd rekening met de uitlaat van de douche goot. Het kan een horizontale uitlaat zijn of een onder uitlaat. Je kunt altijd met ons overleggen wat voor goot jij nodig hebt voor jouw doucheruimte. Daarnaast kan je altijd een afspraak maken om onze showroom in Harderwijk te bezichtigen.

Merken

Douchegoten online kopen kan natuurlijk bij Sanitairkamer.nl! We verkopen douchegoten van Lambini design, Easydrain, Plieger en Van den Berg. Door de combinatie van bekende merken en ons eigen huismerk kunnen we ieder budget van een douchegoot voorzien. Kies bijvoorbeeld voor de Easy Drain compact, de Van den Berg RVS standaard douchegoot of voor de Plieger Start Kunststof douchegoot.

Tips van SanitairKamer.nl

• Werk met een ondiepe douche goot zodat je zo min mogelijk de vloer in moet
• Maak de douchedrain waterdicht met behulp van het epoxy setje
• Verschoon regelmatig het stankslot

Klantenservice

Sanitairkamer koopt altijd in grote aantallen in, daarnaast kopen wij direct in bij de bekende merken. Hierdoor kunnen wij je van de laagste prijsgarantie verzekeren. Niet alleen betekent dit dat onze klanten de laagste prijs betalen, ook hebben we alle producten op voorraad leverbaar. Dit betekent dat je niet langer maanden hoeft te wachten op je nieuwe douchegoot of andere sanitair artikelen.

Kijk voor meer informatie over ons bedrijf op onze 'Wie zijn wij?'-pagina en op onze Sanitairkamer blog!

Al jarenlang voorzien wij klanten van persoonlijk advies. Ben je op zoek naar een specifieke douchegoot, douche accessoires, douchepaneel, douchedeuren, hoekbad, complete badkamer, badkamermeubel of douchedeur maar kan je deze niet op de site vinden? Neem via de mail of telefonisch contact met ons op!