Kogelkranen

Filteren
Filteren

Kogelkraan kopen bij Sanitairkamer.nl

Kogelkranen sluiten een vloeistof, zoals water, gedeeltelijk of geheel af door middel van een roterende kogel met een boring. De kranen worden gekenmerkt door hun betrouwbare werking en lange levensduur. Kogelkranen zijn verkrijgbaar in verschillende toepassingsmogelijkheden en soorten. Bij Sanitairkamer.nl koop je kogelkranen van uitstekende kwaliteit!

Het gebruik van een kogelkraan

Kogelkranen worden vooral gebruikt bij de voorziening van water en gas. De kogelkraan is ook wel bekend als kogelklep of bolkraan. De kraan sluit de stroming van water of gas af door een kogel die om zijn as draait, loodrecht op de boring. Door de kogel een kwartslag te draaien, gaat de kraan van open naar dicht, of andersom. De kogelkraan is daarom heel gemakkelijk in gebruik. Kogelkranen worden vooral toegepast op kleine diameters van leidingen tot ongeveer 200 mm. Bij grotere leidingen vergen ze namelijk te veel kracht om te bedienen en dat werkt niet. Een kogelkraan is in badkamers heel handig bij het aansluiten van een doucheslang. Hierdoor kan de knijphanddouche bij een toilet bediend worden.

Soorten kogelkranen

Wil je een kogelkraan kopen? Dan krijg je te maken met verschillende soorten. Kogelkranen zijn verkrijgbaar in twee soorten, namelijk de 2weg kogelkraan en 3weg kogelkraan. Tweewegkranen hebben twee aansluitpoorten en driewegkranen hebben drie aansluitpoorten. De laatste wordt gebruikt voor het schakelen tussen verschillende circuits. Bij driewegkranen heeft de boring in de kogel een T-vorm of een L-vorm.

Materiaalsoorten van kogelkranen

Er zijn kogelkranen in verschillende materiaalsoorten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pvc kogelkraan, messing kogelkraan, rvs kogelkraan, chroom kogelkraan en vernikkelde kogelkraan. De zittingen kunnen ook van metaal of kunststof zijn. Bij Sanitairkamer vind je kogelkranen gemaakt van messing of chroom.

De kogelkranen van Sanitairkamer

Sanitairkamer heeft niet een heel uitgebreid assortiment in kogelkranen, maar we bieden wel kwaliteit. Een kogelkraan is namelijk heel handig bij het aansluiten van een doucheslang voor de bediening van bijvoorbeeld de knijphanddouche bij een toilet. Dit is ook precies waar de chroom kogelkraan van Mueller voor gebruikt kan worden. Ook de kogelkraan van Viega is daarvoor te gebruiken. Ook deze kogelkraan is handig in gebruik. Onze kogelkranen hebben een KIWA keurmerk.

Service bij Sanitairkamer

Wil je een kogelkraan kopen, maar heb je nog een vraag of advies over dit product nodig? Neem dan gerust contact met onze klantenservice op. Je kunt contact met ons opnemen via de mail: info@sanitairkamer.nl of telefonisch: 0341 41 0156. Wij horen graag hoe we je kunnen helpen. Daarnaast kun je ook altijd even kijken bij onze veelgestelde vragen of algemene voorwaarden. Wellicht vind je hier je het antwoord op je vraag al. Bij Sanitairkamer kun je altijd rekenen op een snelle levering en een goede service.

Naast kogelkranen kun je bij ons ook slagen voor badkranen, douchekranen, hoekstopkranen, buitenkranen en tapkranen. Ons assortiment is ontzettend groot! Bij elk artikel van Sanitairkamer staat beschreven hoeveel jaar garantie het product heeft. We houden hierbij de garantie van de leverancier aan. Bij Sanitairkamer.nl ben je aan het juiste adres voor de complete badkamer, zoals badkamermeubels, douchecabines, vrijstaande baden en toiletten.