Schakelmateriaal

Filteren
 1. 1
 2. 2
Filteren
 1. 1
 2. 2

Schakelmateriaal en alles voor je stopcontact scoor je hier

In elke ruimte in huis heb je te maken met lichtschakelaars en stopcontacten zodat je jouw elektra en verlichting perfect kunt bedienen. Gelukkig maar! Daardoor kun je én koken én tegelijkertijd de tv en de lampen aan hebben én je laptop opladen. Een hele organisatie dus. Ben je aan het verbouwen? Denk dan goed na over je elektra en zorg dat je op de handigste punten een stopcontact hebt. Benieuwd naar ons assortiment stopcontacten, schakelmateriaal en dimmers? Die vind je hier!

Ons assortiment schakelmateriaal, stopcontacten en dimmers

In ons assortiment schakelmateriaal en stopcontacten vind je:

 • schakelmateriaal;
 • wandcontactdozen;
 • dimmers;
 • stekkerdozen;
 • afdekplaten;
 • blindplaten;
 • hoofdschakelaars;
 • data-aansluitingen.

Welk type schakelmaterialen zijn er?

Een schakelaar helpt je in huis het licht te bedienen en in ons assortiment schakelmateriaal vind je wisselschakelaars en serieschakelaars. Een wisselschakelaar kun je zien als een lichtschakelaar voor een enkele lichtbron en een serieschakelaar voor minimaal twee lichtbronnen. Deze schakelaars worden in de wand gemonteerd en worden daardoor inbouwschakelaars genoemd.  

Hier moet je aan denken bij stopcontacten

Stopcontacten of wandcontactdozen kennen we allemaal. Wist je dat je hier ruime keuze in hebt? Combinatiestopcontacten met een dimmer, stopcontacten met schakelaar, dubbele stopcontacten, stoere zwarte stopcontacten, opbouw stopcontacten, inbouw stopcontacten etc. Ben je aan het verbouwen? Denk dan goed na over het aantal stopcontacten, de locatie van de stopcontacten en welk type contactdoos je nodig hebt. Het vergt van tevoren even wat uitzoekwerk, maar uiteindelijk ga je er veel plezier van hebben. Vertrouw ons!

Gezellig sfeerlicht creëer je met een dimmer

Met een dimmer kun je niet alleen je lamp aan- of uitdoen, maar ook de lichtsterkte van je led-verlichting bepalen. Dim het licht voor een gezellig sfeerlicht of draai het licht naar volle sterkte wanneer je al het licht wel kunt gebruiken. Klik je op de dimmer dan kun je de dimmer zien als een schakelaar en gaat het licht aan of uit. 

Elektra en stopcontacten in de badkamer

Het is algemeen bekend: elektra en water zijn nou niet echt de beste vrienden. Maar kun je dan helemaal geen stopcontacten plaatsen in de badkamer? Meestal wel! Een badkamer kan opgedeeld worden in meerdere zones rondom het gebruik van elektriciteit. Bij zone 0 moet je dan denken aan de locatie van het bad of de douche en is het gevaarlijkst en zone 3 bevindt zich het verst weg van het stromende water en de stoom die vrijkomt en daar kan meestal wel een stopcontact (check die met een elektriciën). Tip: tegenwoordig worden stopcontacten ook vaak in kasten of het meubel geplaatst. Zo kun je gemakkelijk je elektrische tandenborstel en/of scheerapparaat opladen en opbergen. Handig!