Wandtegels

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Wandtegels voor je badkamer

Wandtegels zijn een belangrijk onderdeel van je badkamer. Ze zijn samen met de vloertegels het startpunt van jouw badkamerstijl en daarom een belangrijke keuze. Trek je de aandacht met een opvallende tegel, een gekleurd accentwandje of laat je jouw vloertegels doorlopen op de wand?

Verschillende type wandtegels

Waar je de vloertegels vaak wat rustiger houdt (tenzij je voor de kleurrijke Portugese tegels of Marokkaanse tegels kiest) kun je met wandtegels in de badkamer en het toilet lekker knallen. We hebben een paar populaire opties voor je op een rijtje gezet:

Wandtegels voor het toilet, de keuken of de hal?

Op zoek naar toilettegels of keukentegels? Natuurlijk zijn onze wandtegels niet alleen geschikt voor de badkamer. Wil je bijvoorbeeld toffe visgraattegels in het toilet, de hal of de keuken? Go for it! Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere opties. Kom langs in onze badkamershowrooms voor een nog groter assortiment badkamertegels.

Trendtip: marmeren wandtegels

Op de vloer of op de wand, marmerlook tegels zijn op dit moment een grote trend. Wil je jouw badkamer een luxe en sjieke uitstraling geven? Combineer je wandtegels dan met een gouden kraan of met een accentwand van gouden tegels of leuke Friese witjes!

-------------------------------

Veelgestelde vragen wandtegels

Hoeveel wandtegels moet ik kopen?

Ga je tegels plaatsen, dan wil je ab-so-luut niet zonder zitten en de klus lekker afmaken! Denk aan kostbare wachttijd door levertijd, uitverkochte tegels en misschien wel kleurverschil door verschillende batches. Koop daarom altijd genoeg tegels en reken altijd minimaal 10% snijverlies. De berekening is: de breedte van de muur X de hoogte. De uitkomt daarvan doe je X 1,1. Ga je tegels in visgraatvorm of in wildverband leggen? Reken dan 15% (X 1,15) tot 20% (X 1,20) extra tegels door snijverlies. Bekijk ook onze video met tegeltips voor meer informatie.

Kan ik wandtegels ook op de vloer plaatsen?

Dat raden we eigenlijk altijd af. Wandtegels zijn namelijk vaak te kwetsbaar en te glad om op de vloer te plaatsen. Maar heb je een toffe vloertegel gezien die je door wilt trekken op de muur, dan kan dit zeker! Vloertegels zijn namelijk een stuk sterker en zijn daarom ook geschikt als wandtegel. De regel is dus: vloertegels kunnen wel op de wand maar wandtegels niet op de vloer.

Wat zijn gerectificeerde tegels & wat zijn de voordelen?

Gerectificeerde tegels herken je aan de scherp afgesneden hoeken en hebben een strakke afwerking. De tegels worden namelijk na het bakken gesneden waardoor je ze dicht op elkaar kunt plaatsen en een kleinere voeg nodig hebt. Ga je voor een strakke & moderne look, dan adviseren we je om te kijken naar gerectificeerde tegels. Bij niet-gerectificeerde tegels heb je te maken met rondere afgewerkte hoeken waardoor je bij plaatsing meer van de voeg ziet. Dit past veel beter bij bijvoorbeeld de look van handgemaakte tegels. Een echte smaakkwestie dus!

Wat zijn de trends op het gebied van wandtegels?

Kleur & stoer! Vaak worden er in de badkamer gekozen voor tijdloze opties. Logisch, je tegels en sanitair zijn gemaakt om er lang van te kunnen genieten en verander je het jaar daarop niet. Durf je toch iets meer? Denk dan eens aan toffe groene visgraattegels in combinatie met goud sanitair óf pastelkleurige tegels in combinatie met terrazzo tegels! Daarnaast blijft de betonlook badkamer ook nog helemaal in de picture. Benieuwd naar meer trends? Lees onze blog over de badkamertrends 2021 om meer trends op het gebied van wandtegels te zien.