Badwand

Filteren
  1. 1
  2. 2
Filteren
  1. 1
  2. 2

Badwand kopen

Met een badwand houd je je badkamer goed droog als je een bad - douche combinatie hebt. Niet langer meer hoef je op zoek te gaan naar een perfect sluitend douchegordijn waardoor je badruimte verandert in een waterballet. Door een glazen wand op het bad te plaatsen creëer je een doucheruimte in je ligbad. Hierbij is het van belang dat je nagaat op wat voor bad de wand geplaatst gaat worden. Sanitairkamer.nl heeft het één en ander uitgezocht en uitgewerkt zodat je weet waarop je moet letten bij een badwand kopen.

Afmeting

Als je een badwand aanschaft die je op een bestaand bad plaatst, meet dan heel nauwkeurig je ligbad op. Dan kun je bewust letten op de breedte van de wand. Over het algemeen komt een glazen wand niet verder dan de helft van het bad, meet deze lengte ook goed op. Je dient ook te letten op de hoogte. Ga na hoe hoog je bestaande bad is geplaatst, hierdoor weet je wat de totale hoogte van je badwand maximaal mag zijn

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen over het opmeten van je bad voor een badwand, bel voor deskundig advies met Sanitairkamer.nl: 0341 41 0156.

Het voordeel van een anti-kalk coating

Het grootste deel van onze collectie wanden is voorzien van een anti-kalk coating. Hierdoor wordt het schoonmaken van je bad een stuk makkelijker. Als je na het douchen of badderen met een trekker het vocht snel weghaalt ben je al bijna klaar. Eén keer per weg nog een korte schoonmaak en je geniet jarenlang van je badwand.

Materiaal

De meest voorkomende wand is de glazen badwand gemaakt van helder glas. Behalve badwanden van helder glas verkopen we ook badwanden met een blok patroon, bruin glas, gestreept glas, grijs glas, mat glas en kunststof badwanden.

Wat is veiligheidsglas?

De meeste van onze glazen badwanden zijn gemaakt van 6mm helder veiligheidsglas. Dit type glas is samengesteld uit twee glaslagen met daartussenin folie. Als iemand hard tegen de glazend wand aanstoot breekt de wand niet in scherven. Bij minder heftige stoten zal het glas in brokjes aan de folie blijven plakken en de wand intact blijven. Bij hardere stoten zal de wand in brokjes uit elkaar vallen in plaats van in scherven. Niet alleen is veiligheidsglas sterker, je raakt ook minder snel gewond.

Design

Er zijn verschillende modellen badwanden te krijgen. Hierbij kunt u denken aan een profielloze, deze wordt bevestigd met twee scharnieren of klemmen. Daarnaast hebben we ook een 2-delige badwand, 3-delige badwand of gewoon een badwand 1-delig. Geen draaibare badwand nodig? Ga dan voor de vaste wand.
Dit is natuurlijk afhankelijk van de wens om de badwand naar binnen en buiten te klappen of dat het een vast model mag zijn. Als de 1-delige wand beweegbaar is, dient die niet breder te zijn dan het bad. Dan kan de wand naar binnen geklapt worden zodra gebruik wordt gemaakt van het ligbad. Ook voor het schoonmaken geldt dat twee draairichtingen een voordeel is. Sommige wanden zijn voorzien van een zelf liftend profiel. Dit houdt in dat de wand bij het naar binnen of naar buiten draaien iets omhoog wordt gelift. Zodra je de draaibare wand terug draait sluit die weer netjes op de badrand.

Profielkeuze badwanden

Het is mogelijk om badwanden te kopen zonder profiel. Daarnaast hebben we in ons assortiment ook badwanden met een mat zilver of zilver profiel, oftewel chromen profielen of mat chroom profielen. Daarnaast hebben we ook badwanden met een wit profiel.

Badklap wanden

Mocht u toch een badwand willen die breder is dan de helft van het bad, zodat u minder last heeft van spattend water, dan kunt u voor badklap wand gaan. Deze zijn zowel 2-delig als 3-delig verkrijgbaar. Met het gebruik van een 3-delig type kunt u zelfs een gesloten ruimte maken. Ook hier zijn weer variaties ten overvloede.

Merken

Van design badwanden tot budgetvriendelijke badwanden, we hebben voor ieder de perfecte badwand in onze collectie. Je kunt bij ons terecht voor bekende sanitairmerken zoals Bruynzeel, Villeroy & Boch en Duscholux. Maar ook voor de merken Lambini Design, Novellini en Kermi. 

Het huismerk Lambini design heeft topkwaliteit producten voor een betaalbare prijs. Een badwand is al verkrijgbaar vanaf € 149,-. Op zoek naar de Novellini Aurora lijn? Ook die kun je bij ons vinden. Onze twee aanraders zijn de Mueller State Vijfhoek badwand en de Saniclear Swing badwand.

Service van Sanitairkamer

Als je op zoek bent naar een specifieke douchewand met zilver profiel en helder glas zit je bij Sanitairkamer altijd goed. De perfecte badwand voor je bad niet kunnen vinden in ons assortiment? Neem dan contactop met onze klantenservice.

Ben je op zoek naar een douchecabine, bubbelbad, douchegoot, badset of badpaneel? Bij Sanitairkamer hebben we het grootste assortiment op het gebied van sanitair producten. We kopen altijd groot in, direct bij onze fabrikanten. Hierdoor kunnen we je de laagste prijs garantie garanderen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat het grootste deel van onze producten direct leverbaar zijn. Je hoeft niet langer maanden te wachten voordat je kan beginnen met het verbouwen of bouwen van je droombadkamer. Wil je meer weten over Sanitairkamer? Lees dan ook onze blog!