Badwand

Badwand

Wilt u een bad – douche combinatie, dan is een badwand de oplossing. Door deze glazen wand op het bad te plaatsen creëert u een doucheruimte in uw ligbad. Een badwand is er in verschillende soorten en afmetingen. Niet op elk bad past elke badwand. Hierdoor is het van belang dat u nagaat op wat voor bad de wand geplaatst gaat worden. SanitairKamer.nl heeft het één en ander uitgezocht en uitgewerkt zodat u weet waarop u moet letten.

Afmeting

Als u een badwand aanschaft die op een bestaand bad geplaatst wordt, meet dan uw bad op. Dan kunt u bewust letten op de breedte van de wand. Tot hoever wilt u een glazen wand, over het algemeen komt dit iets minder ver dan de helft. U dient ook te letten op de hoogte. Ga na hoe hoog uw bad is geplaatst. Mocht u vragen of informatie willen, bel voor deskundig advies met SanitairKamer.nl

Design

Er zijn verschillende modellen badwanden te krijgen. Hierbij kunt u denken aan een profielloze, deze wordt bevestigd met twee scharnieren of klemmen. Afhankelijk of u de badwand naar binnen en buiten wilt klappen of dat het een vast model mag zijn. Als de 1-delige wand beweegbaar is, dient die niet breder te zijn dan het bad. Dan kan de wand naar binnen geklapt worden zodra gebruik wordt gemaakt van het ligbad. Ook voor het schoonmaken geldt dat twee draai richtingen een voordeel is. Sommige wanden zijn voorzien van een zelf liftend profiel. Dit houdt in dat de wand bij het naar binnen of naar buiten draaien iets omhoog wordt gelift. Zodra je de wand terug draait sluit die weer netjes op de badrand.

Badklap wanden

Mocht u toch een badwand willen die breder is als de helft van het bad zodat u minder last heeft van spattend water. Dan kunt u voor badklap wand gaan. Deze zijn 2-delig en 3-delig verkrijgbaar. Van een 3-delig type kunt u zelfs een gesloten ruimte maken. Ook hier zijn weer variaties ten overvloede. De wanden zijn bevestigt met scharnieren en met profielen.

Merken

• Lambini design
Novellini
• Bruynzeel
• Kermi
• Villeroy & Boch
• Duscholux

Prijsklasse

Het huismerk Lambini design heeft topkwaliteit producten voor een betaalbare prijs. Ook een badwand is verkrijgbaar van dit merk. Een absolute aanrader volgens SanitairKamer.nl. Een Badwand is al verkrijgbaar vanaf € 149,-.