Badkraan

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Badkraan kopen bij Sanitairkamer

Een badkraan is van essentieel belang indien je een bad hebt. De badkraan is er in veel verschillende types en stijlen. Sanitairkamer.nl heeft een breed en scherp assortiment samengesteld zodat je altijd slaagt. Zodat een badkraan kopen voor jou eenvoudiger gaat, leggen we hieronder stap voor stap de verschillende soorten en opties uit.

Verschillende soorten badkranen

Bij het kopen van een badkraan krijg je te maken met een hoop keuzes in verschillende soorten badkranen. Bij ons kun je slagen voor een badrandkraan, vrijstaande kraan, inbouwkraan, thermostatische kraan en mengkraan. Deze verschillende badkranen zullen we één voor één uitleggen.

Badrandkraan

Deze badrandkraan wordt logischerwijs op de rand van het bad bevestigd. De kraan bestaat uit meerdere knoppen. Vaak krijg je hiervoor vijf aparte gaten in de rand. Deze gaten zijn namelijk bedoeld voor de twee knoppen om het water te mengen en één gat voor de wateruitloop die je bad vult. De andere twee gaten zijn bedoeld om de handdouche te bevestigen en het laatste gat is bedoeld voor een omstel, ook wel bekend als de regelknop. Hiermee bepaal je of het water uit de uitloop of handdouche komt.

Vrijstaande badkraan

Een vrijstaande badkraan is in vele designs te krijgen. Meestal bestaat deze kraan uit één voet met daaraan een wandhouder voor de handdouche. SanitairKamer.nl heeft deze kranen ook met twee voeten wat voor meer stabiliteit zorgt en het ontwerp anders maakt. Deze kranen zijn hoog, waardoor ze naast het bad geplaatst kunnen worden. Dit is prachtig bij vrijstaande baden.

Inbouw badkraan

De naam zegt het al, in tegenstelling tot opbouw badkranen wordt een inbouw badkraan bevestigd in de muur. Inbouw kranen hebben een langere uitloop dan normale kranen omdat ze de badrand moeten overbruggen. Inbouw oogt super luxe en is onderhoudsvriendelijker. Meet de dikte van je muur op en informeer naar de inbouwdiepte, dit is een absolute aanrader.

Thermostatische badmengkraan

Een thermostatische badmengkraan werkt hetzelfde als de thermostatische douchekraan. De rechterdraaiknop regelt de temperatuur. Op deze knop zit een blokkering functie zodat het water 38 graden is. De linker knop is voor het water toevoer. Hier zit een waterbesparende blokkering op. Het voordeel is tevens dat je niet lang aan het mengen bent om de juiste temperatuur te vinden. Zo heb je snel de juiste balans tussen warm en koud water.

Mengkraan

De badmengkraan is vaak voorzien van twee knoppen. Door de ene knop open te draaien komt er koud water uit en voor de ander geldt warm water. Zelf bepaal je de hoeveelheid die samenkomt, wat bepalend is voor de temperatuur. De mengkraan is ook verkrijgbaar als vrijstaande badmengkraan. Een prachtige mengkraan is de Grohe badkraan met koppelingen van chroom.

Baduitloop

Een baduitloop is een kraan die los is van de mengkraan. Deze is ingebouwd en heeft daarom een hele mooie luxe uitstraling. Dit is vooral het geval bij een waterval uitloop. Deze uitloop heeft een brede opening, waardoor het water er als een waterval uitkomt. Zoals bij de baduitloop met waterval van Best Design. Handig is ook de draaibare uitloop. Zo kun je meerdere plekken in het bad bereiken.

Badkraan materialen

Als je een keuze voor de type kraan gemaakt hebt, kun je nog kiezen uit verschillende soorten materialen. Dit is een hele persoonlijke keuze, want je wil dat het materiaal past bij de rest van de badkamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor geborsteld staal, RVS, messing, geborsteld nikkel en metaal. Elke type kraan is verkrijgbaar in één van deze materialen. Het mooiste is het als al je badonderdelen in dezelfde materiaalsoort zijn, dus dat een baduitloop van chroom met een badmengkraan chroom en omstel chroom gecombineerd wordt. Ditzelfde geldt voor de douche onderdelen en wastafel onderdelen. Het is het mooist als ook de douche accessoires passen bij de onderdelen in het bad. Combineer een douchekop in rvs met een rvs douchegoot.

Merken badkranen

Bij Sanitairkamer hebben wij een ruim assortiment badkranen. Onze badkranen zijn van de beste kwaliteit, maar wel voor de laagste prijs. Bij ons kun je slagen voor de badkranen van toonaangevende merken, zoals Lambini Design, Grohe, Hansgrohe, Best Design, Ideal Standard, Mueller, Badstuber, Dornbracht en Schutte. Daarnaast hebben we ons eigen huismerk, waar je kunt slagen voor een badkraan voor een scherpe prijs. We hebben nog veel meer badkranen van verschillende merken op onze website staan. Kijk daarom eens naar ons ruime assortiment en je vindt sowieso een badkraan die aansluit op je wensen. SanitairKamer.nl kan je elke type badkraan leveren. Staat de badkraan die je zoekt er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Informeer naar de mogelijkheden, want Sanitairkamer kan vrijwel alles leveren.

Prijsklasse van onze kranen

Sanitairkamer koopt groot in en dat zorgt ervoor dat wij onze producten voor een scherpe prijs kunnen verkopen. Wij hebben badkranen in verschillende prijsklassen waardoor er altijd een juiste badkraan voor ieder budget te vinden is. Een bad kun je natuurlijk zo luxe maken als je zelf wil. Je kunt namelijk een bad combineren met een douche. Hiervoor heb je dan een badkraan met omstel nodig. Een inbouw thermostaat ziet er dan heel mooi uit. Ongeacht de prijs zijn alle badkranen van goede kwaliteit. Wij testen al onze producten, waardoor we naast de laagste prijs ook de beste kwaliteit kunnen aanbieden. Van de meest voordelige producten voor een scherpe prijs kun je er dus vanuit gaan dat ze nog jaren meegaan.

Waterontharder

Een waterontharder plaatsen gaat kalkaanslag tegen en transformeert hard water naar zacht water. Kalkaanslag is zo hard als steen en tast de werking van jouw sanitair aan. Zonde! Een waterontharder zorgt ervoor dat kalkdeeltjes zich niet meer hechten op glanzende oppervlakken waardoor je langer van jouw badkamer kunt genieten!

Service van Sanitairkamer

Wil je badkranen kopen? Bij Sanitairkamer kun je dankzij ons ruime assortiment vast slagen voor een mooie badkraan, maar ook kraan toebehoren. Bestellen doe je gemakkelijk en de meeste van onze producten zijn direct leverbaar, waardoor je je bestelling snel in huis zult hebben. Heb je een vraag over een kraan of over onze service? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze experts horen graag hoe ze je kunnen helpen. Aarzel daarom niet om te bellen of te e-mailen. Voor meer informatie kun je ook even kijken bij onze veelgestelde vragen en algemene voorwaarden.


Wil je de badkraan liever even in het echt zien voordat je het product besteld? Breng dan eens een bezoek aan onze showrooms. Hier vind je al onze kranen, maar nog veel meer overige sanitair producten, zoals bijvoorbeeld dubbele wastafels, standaard wastafels en hoge kasten. Daarnaast is het mogelijk om hier een 3D-tekening te laten maken van je nieuwe badkamer, zodat je weet hoe deze er na de verbouwing uit komt te zien. Onze experts staan in onze showroom voor je klaar.