Wastafel

Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Dit is het beste materiaal voor je wasbak!

Mag jouw badkamer wel een upgrade van je huidige wasbak krijgen? Waar een wasbak al een lange tijd vooral wit was, kun je nu weer helemaal losgaan met kleur en materialen! In ons assortiment wasbakken vind je opties voor jouw moderne, industriële óf landelijke badkamer!

Alles weten over wasbakken? Bekijk de video!

Benieuwd welke verschillende wasbakken er zijn en welk materiaal het langst mee gaat? Jasper praat je in de video hieronder helemaal bij op het gebied van wasbakken.

Verschillende type wasbakken

Natuurlijk zorgen wij voor een breed aanbod wasbakken zodat jij bij ons naast je wasbak direct ook je badmeubel én je kraan kunt kopen. Deze wasbakken vind je in ons assortiment:

Het beste materiaal voor je wasbak

Waar de meeste wasbakken gemaakt zijn van keramiek, zijn er tegenwoordig meer mooie materialen op de markt om jouw wasbak van te maken. Zo is een stenen wasbak gemaakt van natuursteen of beton, is het materiaal mineraalmarmer een mooi alternatief van keramiek en heb je het langst plezier van een solid surface wastafel. Benieuwd naar alle voor- en nadelen op een rijtje?

 • keramiek: + budgetvriendelijk, krasvast, onderhoudsvriendelijk, - keramiek zet tijdens productie uit, maten kunnen iets afwijken;
 • natuursteen: + unieke look, natuurlijk materiaal, robuuste look, - vlek- en krasgevoelig, moet voorzien worden van een impregneermiddel
 • mineraalmarmer: + vaste afmetingen, strakke look, krasvast, onderhoudsvriendelijk, - gaat niet goed op agressieve schoonmaakmiddelen
 • solid surface: + hygiënisch, kras- en slijtvast, onderhoudsvriendelijk, blijft jaren mooi - kan niet goed tegen je hete stijltang

Op welke hoogte monteer je de wasbak?

De hoogte van je wastafel is afhankelijk van je lengte (en die van de rest van je huishouden). Je wilt natuurlijk wel een prettige werkhoogte hebben en niet continu last van je rug krijgen. Gemiddeld worden wasbakken op een hoogte tussen 70 – 90 cm geplaatst, gemeten vanaf het diepste punt in de wasbak tot aan de grond. Bekijk wat jij zelf een prettige hoogte vindt, bedenk ook hoe hoog je spiegel moet komen en of je wastafel dan nog uitkomt. Tip: plaats de wasbak zeker niet te laag om rugproblemen te voorkomen. 

Trends onder de wasbakken

Ben je helemaal fan van de industriële interieurstijl? Denk dan eens aan een stoere zwarte wasbak of robuuste betonnen wasbak. Houd je meer van kleur en de gezelligheid van Oosterse sferen? Dan staat een Marokkaanse waskom prachtig in jouw kleurrijke badkamer! Maak je wasbak vervolgens compleet met een trendy zwarte, gouden óf koperen kraan en maak van je wasbak een echte eyecatcher.