Wastafelkraan

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Wastafelkraan kopen bij Sanitairkamer.nl

Een wastafelkraan kopen doe je niet alleen door te kijken naar praktische zaken. Het is namelijk ook een belangrijk element voor de uitstraling van je badkamer. Daarom is ook het design van een wastafelkraan belangrijk. Het is geen wonder dat ze in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn, iedereen heeft namelijk een andere smaak. Als je een wastafelkraan gaat kopen zul je je verbazen over het ruime assortiment. Er zijn ronde wastafelkranen en vierkante wastafelkranen. Daarnaast heb je moderne, elegante en industriële wastafelkranen. Er is een wastafelkraan voor elke stijl in de badkamer. Bij Sanitairkamer.nl vind je genoeg keuze om de wastafelkraan te vinden die past bij je overige badkamerelementen.

Verschillende soorten wastafelkranen

Zoals eerder beschreven is de wastafelkraan in verschillende modellen verkrijgbaar. Uiteraard is er de standaard wastafelkraan, maar daarnaast zijn er ook de elektronische kraan, verhoogde kraan en de inbouw wastafelkraan. Hieronder zullen wij de wastafelkranen toelichten, zodat je weet welke kraan past bij jouw wastafel en badkamer.

Standaard wastafelkraan

De wastafelkraan is de kraan die het meest voorkomt in badkamers. Deze wastafelkraan is in verschillende designs verkrijgbaar, zoals een ronde vorm of een vierkante vorm. De wastafelkraan is voorzien van een mengkraan. Dit kunnen verschillende mengkranen zijn, zoals een hendel of twee draaiknoppen. Met de éénhendel wastafelkraan bepaal je snel en eenvoudig de juiste temperatuur en de hoeveelheid watertoevoer. Met de twee draaiknoppen bepaal je de temperatuur en watertoevoer door de twee draaiknoppen open te draaien en handmatig te mengen. De eengreepsbediening is een modernere versie, maar toch wordt er vaak voor de twee draaiknoppen gekozen, omdat deze een mooie elegante uitstraling hebben. De vierkante vorm wordt steeds meer populair omdat dit past in een moderne badkamer. Een ronde elegante wastafelkraan is echter meer tijdloos, zoals de wastafelkraan van Saniclear.

Elektronische kraan

De elektronische kraan werkt door middel van een infrarood sensor. De kraan wordt geactiveerd zodra er een directe beweging voor deze sensor is. Er zit bij deze kraan een ingestelde stop op, deze zorgt ervoor dat er niet te veel water verspild wordt. Een hele duurzame keuze dus! Daarnaast is het ook een hygiënische oplossing, omdat je niet de kraan hoeft aan te raken. Als je na een toiletbezoek je handen wil wassen, hoef je dus geen kraan open te draaien.

Verhoogde wastafelkraan

Een trend die we in badkamers veel zien, is de keuze voor opbouwkommen op de wastafel. De waskommen worden op een wastafelblad geplaatst. Dit geeft namelijk een moderne en luxe uitstraling aan de badkamer. Een logische keuze als je voor een opbouwkom kiest, is de verhoogde wastafelkraan. De kommen hebben namelijk een gemiddelde hoogte van 15 cm, waardoor een standaard wastafelkraan te laag is om geplaatst te worden. Hiervoor zijn de verhoogde wastafelkranen ontwikkeld. Deze zijn hoger en kunnen buiten de waskom geplaatst worden. Deze kranen zijn er in verschillende stijlen, zoals elegant en strak modern. Bij Sanitairkamer.nl vind je veel verschillende stijlen die passen bij elk type badkamer, zoals de verhoogde wastafelkraan van Lambini Design. 

Inbouw wastafelkraan

Zoals hierboven beschreven is, is de opbouwkom een steeds meer gevraagde wastafel. Naast de verhoogde wastafelkraan kun je ook kiezen voor een inbouw wastafelkraan. Doordat de kraan voor een gedeelte ingebouwd is, creëert dit een rustig effect in de badkamer. Tevens zijn er veel verschillende modellen, van robuust tot elegant. Let wel op, voor een inbouw wastafelkraan moet meer ruimte gemaakt worden. De muur moet namelijk dik genoeg zijn, het inbouwdeel heeft namelijk vaak al een diepte van 4,5cm. Inbouw wastafelkranen zijn verkrijgbaar als 2-gats kraan en 3-gats kraan. Een 2-gats wastafelkraan bestaat uit een uitloop en een hendel waarbij eenvoudig en snel de temperatuur en watertoevoer bepaald wordt. De 3-gats wastafelkraan bestaat uit een uitloop en twee draaiknoppen.

Design van wastafelkranen

Het design van badkamermeubels en badkameraccessoires verandert vaak. Dit heeft te maken met trends en nieuwe ontwikkelingen op de markt. Tegenwoordig is een modern en strak design in. Deze wastafelkranen zijn recht en scherp afgewerkt. De vierkante wastafelkranen passen bij verschillende badkamerstijlen, zoals een moderne of industriële badkamer. Ook zijn de elegante ronde wastafelkranen nog steeds populair. Het aanbod in deze kranen is daarom ook het grootst.

Materiaalsoorten van wastafelkranen

Veruit de meeste wastafelkranen zijn verkrijgbaar is het materiaal glans chroom. Dit geeft namelijk een sfeervolle uitstraling aan de badkamer en is tijdloos. Toch zien we de laatste jaren dat veel mensen kiezen voor een RVS look. Een RVS look staat prachtig op hardsteen en past bij een moderne of industriële badkamer. De RVS look wordt ook wel inox look of nikkel genoemd. Ga je een wastafelkraan kopen? Let er dan goed op dat de materiaalsoort past bij de andere sanitair producten in je badkamer. Dit zorgt namelijk voor een mooi geheel. Wat natuurlijk helemaal mooi is, is de keuze voor de complete serie van een merk in de badkamer. Zo weet je zeker dat alles bij elkaar aansluit.

Merk wastafelkranen

Bij Sanitairkamer.nl vind je mooie merken van uitstekende kwaliteit. Door ons diverse aanbod aan merken kunnen wij wastafelkranen in verschillende prijsklassen aanbieden. In ons assortiment vind je bekende en minder bekende merken. Bij ons kun je onder andere slagen voor wastafelkranen van Hansgrohe, Grohe, Hansa, Gessi, Dornbracht, Kludi en Best Design. Ook hebben wij ons eigen huismerk Lambini Design. Dit merk biedt kranen van goede kwaliteit voor de laagste prijs. Bij ons kun je altijd van goede kwaliteit uitgaan, ongeacht de prijs, omdat wij ons producten testen. De laagste prijs kunnen wij aanbieden doordat wij groot inkopen bij leveranciers, hierdoor zijn de producten meestal ook op voorraad en daardoor snel leverbaar.

Weet je al precies wat voor type kraan je wil, maar kun je deze niet vinden op onze website? Neem dan contact op met onze klantenservice. Vaak kunnen wij deze modellen alsnog voor je bestellen.

Waterontharder

Een waterontharder plaatsen gaat kalkaanslag tegen en transformeert hard water naar zacht water. Kalkaanslag is zo hard als steen en tast de werking van jouw sanitair aan. Zonde! Zeker wanneer je bijvoorbeeld een trendy gouden kraan of zwarte kraan plaatst, dan wil je daar geen kalkaanslag op terugzien. Een waterontharder zorgt ervoor dat kalkdeeltjes zich niet meer hechten op glanzende oppervlakken waardoor je langer van jouw badkamer kunt genieten!

Service bij Sanitairkamer

Op zoek naar een wastafelkraan en bij ons de kraan gevonden die voldoet aan je wensen? Bij Sanitairkamer kun je de wastafelkraan eenvoudig en snel bestellen. De bestelling kun je veilig betalen door onder andere iDeal. Wij doen er alles aan om zo snel mogelijk je bestelling te versturen, zodat je er snel van kunt genieten. Bij ons kun je onder andere slagen voor badkamermeubels en douche accessoires. Daarnaast hebben wij nog veel meer type kranen, zoals inbouw douchekraan en inbouw badkranen.

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem dan contact op met onze experts door te bellen of mailen naar de klantenservice. Wij helpen en adviseren je graag! Voor meer informatie over ons kun je kijken bij de veelgestelde vragen of algemene voorwaarden.