Urinoir

Informatie

Een urinoir is ideaal voor een groot toilet of grote badkamer. Over het algemeen is dit product voor mannen. Vandaag de dag zijn er ook speciale urinoirs voor vrouwen. Vaak wordt dit artikel in combinatie met een schaamschot geplaatst. Met de naam urinoir wordt zowel de opvangbak als de ruimte waarin het hangt bedoeld.

Schaamschot

Vooral in openbare toilet gebouwen worden tussen de urinoirs schaamschotten geplaatst. Het ontdoen van je ontlasting is toch een privé aangelegenheid en hierdoor heeft u iets meer privacy. Ook is het mogelijk om een urinoir te plaatsen in uw toiletruimte. Dit komt overigens niet veel voor.

Vrouwenversie

Het vrouwenurinoir heeft veel weg van het mannen model. Vrouwen gebruiken het ook rechtopstaand. Uit onderzoek bleek dat veel vrouwen de toiletzitting vermijden en hier is goed op ingespeeld. In 1993 werd het vrouwenurinoir uitgetest, en door de helft als goed bevonden. Geen lange wachtrijen meer en het is vriendelijker voor het milieu.

Merken

• Duravit • Geberit • Plieger • Laufen • Villeroy & Boch • Keramag • Ideal Standard

Design

Een urinoir wordt nog steeds zelden gebruikt in de Nederlandse markt. Dat terwijl de voordelen groot zijn. Het bespaart op jaarbasis minstens de helft aan water ten opzichte van een wandcloset. Dit is jaarlijkse een aardige besparing. Tegenwoordig zijn de urinoirs in elke stijl te krijgen, dus het gaat niet ten koste van uw design. Het is onderhoudsvriendelijker daar het makkelijk schoon te maken is. Er zijn minder randen en naden dan bij een normaal toilet waardoor het hygiënischer is. Heeft u de ruimte ervoor, dan is dit zeker een aanrader!

Prijsklasse

Een urinoir is in dezelfde prijsklasse te bestellen als een hangtoilet. Het spoelmechanisme is een ander systeem maar in prijs vergelijkbaar. Uiteindelijk bent u evenveel geld kwijt als een hang closet. Overweeg de voor- en nadelen goed, en maak weloverwogen u besluit. Voelt u vrij om contact op te nemen met ons zodat we u kunnen adviseren. Goedkoop een urinoir aanschaffen doet u bij SanitairKamer.nl

Klantenservice

Heeft u een vraag over toiletten, accessoires of onze ligbaden? Neem telefonisch contact met ons op of maak een afspraak om onze showroom te bezoeken. Hier kunt u al onze toiletten bewonderen en onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.