Urinoir

Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Alle voordelen van een urinoir bij jou thuis

Een urinoir voor naast je standaard toilet kopen? Dat urinoirs alleen geschikt zijn voor openbare toiletten is zeker niet waar. Tegenwoordig zie je urinoirs steeds vaker thuis in badkamers. Een urinoir, ook wel latrine of herentoilet genoemd, is een type hangend toilet dat je vaak ziet in openbare toiletten in combinatie met een schaamschot. Benieuwd naar de voordelen van een urinoir? We vertellen het je!

Kenmerken van een urinoir

Ga je je badkamer verbouwen, dan is een urinoir misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar mocht je de ruimte hebben, dan kan een urinoir veel voordelen opleveren. Zo is een urinoir:

 • waterbesparend. Een urinoir verbruikt minder water omdat het alleen de kleine boodschap hoeft door te spoelen. Scheelt weer op de waterrekening!
 • hygiënischer. Dankzij de minimale randen en het minimaal hoeven aanraken van bijvoorbeeld de wc bril is een urinoir een stuk hygiënisch. Maak je urinoir compleet met een touchfree bedieningspaneel voor een extra stukje hygiëne!
 • compact. Urinoirs nemen relatief minder ruimte in beslag. Dus heb je ruimte over in je wc of badkamer? Denk eens aan een urinoir!

Maak jouw urinoir compleet

Een urinoir is natuurlijk niets zonder urinoir reservoir en urinoir bedieningsplaat. Het urinoir reservoir zit vast aan een frame die je achter een wand plaatst. Met een urinoir bedieningsplaat spoel je na gebruik het urinoir door. Deze kan inbegrepen zitten in de toiletpot, maar je kunt ook een losse bedieningsplaat plaatsen. Wil je snel klaar zijn? We verkopen ook urinoirsets die alles wat je nodig hebt bevatten. Handig!


Veelgestelde vragen over urinoirs

Kan ik een urinoir ook thuis plaatsen?

Zeker! Waar je urinoirs vaak terugziet in openbare toiletten, kan een urinoir thuis ook zeker voordelen bieden. Zeker bij een groot gezin of als je vaak bezoek krijgt. Een urinoir plaats je thuis naast je standaard staand of hangend toilet en heeft veel voordelen. Zo is een urinoir een stuk hygiënischer dan een standaard toilet, is een urinoir compacter en verbruikt minder water.

 

Wat is het voordeel van een urinoir?

Een urinoir heeft verschillende voordelen. Zo verbruikt een urinoir minder water bij het doorspoelen en is daardoor meer waterbesparend dan een standaard toilet. Daarnaast is een urinoir hygiënischer dan een standaard toilet, zo hoeft de wc-bril niet continu aangeraakt te worden. Tip: maak je urinoir compleet met een touchfree bedieningspaneel voor extra hygiëne!

Welke type urinoirs zijn er?

Urinoirs zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je verschil in kleur (trendtip: zwart), maar ook in vorm (hoekige, langwerpige of compacte bijvoorbeeld). Naast het uiterlijk van de urinoir heb je urinoirs met een spoelsysteem op je urinoir of een bedieningsknop voor aan de wand. En wil je jouw urinoir liever afsluiten? Sommige urinoirs komen zelfs met een deksel!

 

Wat maakt een urinoir hygiënischer dan een standaard toilet?

Bij een standaard toilet raak je toch vaak de wc-bril aan, wat de hygiëne niet bevordert. Een urinoir kan geheel zonder aangeraakt te worden gebruikt worden en is daarom hygiënischer dan een standaard toilet. Een voorwaarde is wel dat je natuurlijk een spoelknop met sensor installeert die touchfree werkt.