Toiletten

Tips voor het kopen van jouw nieuwe toilet

Een toilet is een toilet toch? Think again! Bij het kopen van een nieuwe toiletpot heb je te maken met een aantal keuzes. Ga je voor een diepspoel of vlakspoel toilet en een hangend toilet of staand toilet? En denk ook na over het type spoelrand en of je toilet een bidet moet bevatten. Stress? Niet nodig, we lichten alle opties graag even toe!

Staand of hangend toilet

Bij een diepspoel toilet valt de boodschap direct in het water en heb je minder last van vervelende geurtjes. Toiletten waarbij de boodschap eerst op een plateau valt noemen we een vlakspoel toilet. Het voordeel hiervan is dat je jouw ontlasting nog even kunt checken en dat je tijdens geen last hebt van opspattend water. Het type toilet dat je tegenwoordig vaak terugziet in woningen is het hangend toilet. Modern, handig met schoonmaken (hoppa, zo met de dweil eronderdoor!) maar vergt wel even wat aanpassingen om hem aan de muur te krijgen. Een staand toilet plaats je gemakkelijk in je toilet of badkamer en is vaak al voorzien van een toiletreservoir. Handig als je wat meer haast hebt bij de klus!

Extra hygiëne met een toilet met bidet en/of een randloos toilet

Voor extra hygiëne moet je bij een toilet met bidet zijn. Zo’n toilet, ook wel douche wc genoemd, heeft een warmwatersproeier die na het toiletbezoek je gebied reinigt. Een stuk milieuvriendelijker omdat je veel minder toiletpapier gebruikt én het is hygiënischer dan het reinigen met toiletpapier. Tegenwoordig zijn veel nieuwe toiletten ook randloos, dit betekent dat je toilet geen spoelrand meer heeft en er dus geen bacteriën onder kunnen verzamelen.

Doe ‘ns gek: ga voor een zwart toilet!

Een grote trend van dit moment: een zwart toilet. Waar de toiletpot kortgeleden nog lekker wit mocht blijven (en in de 70’s zelfs gekleurd), mag een zwart toilet niet ontbreken in een trendy toilet! Zwarte elementen in je toilet of badkamer is sinds de industriële interieurstijl steeds meer te vinden en kunnen ontzettend stijlvol zijn. Een zwart toilet in jouw nieuwe badkamer? Wij snappen ‘t volledig!