Toiletten

Toilet kopen bij Sanitairkamer

Toiletten kunnen in de badkamer verwerkt zijn of in een gesloten ruimte. Het woord toilet kan gebruikt worden als omschrijving van de de wc-pot of een sanitair ruimte opzich. Op deze pagina vind je alle producten en materialen die in het toilet van belang zijn, zoals tegels, een fontein, hangend of staand toilet, spoelmechanisme en andere accessoires.

Hangend en staand toilet

Het belangrijkste element in de toiletruimte is natuurlijk het toilet, of de wc-pot, zelf. Er zijn drie soorten toiletten, namelijk een hangend toilet, staand toilet en de urinoir. Een hangend toilet is de meest moderne variant en van deze tijd. Deze gaat altijd gepaard met een inbouw spoelmechanisme, waarover later meer verteld wordt. Het inbouw spoelmechanisme wordt ook wel het reservoir genoemd. Een hangend toilet is heel onderhoudsvriendelijk, omdat er met een dweil gemakkelijk onder het toilet schoongemaakt kan worden. Hangende toiletten zijn in veel designs verkrijgbaar en bij ons is het assortiment dan ook groot. Kijk bijvoorbeeld eens voor een hangend toilet van Mueller.

Staande toiletten zijn in veel mogelijkheden verkrijgbaar. De staande toiletpot kan gecombineerd worden met een inbouwreservoir, duoblok of een stortbak. Een staande pot heeft twee mogelijke uitgangen, namelijk AO en PK. AO is een vloeruitgang en een PK een achteruitgang.  Zowel hangende als staande modellen zijn verkrijgbaar als verhoogde toiletten. Dit is vooral handig voor oudere mensen die moeite hebben met opstaan. Een mooi model is de staand toilet van Plieger.

Het urinoir zien we niet veel in woningen, maar vooral in openbare gelegenheden, zoals een restaurant of café. Een urinoir is namelijk bedoeld voor heren en is daarom vrijwel altijd op een herentoilet te vinden.

Een type ander toilet dat we steeds vaker zien, is het douche toilet. In Nederland zijn douche wcs nog niet heel veel voorkomend, maar toch is dit zeker aan te raden. Hiermee kun je namelijk je onderkant reinigen met warm water na een boodschap. Hierdoor hoef je geen gebruik meer te maken van vochtig papier, wat het dus tot een milieuvriendelijke oplossing maakt.

Het spoelmechanisme van het toilet 

Met het spoelmechanisme wordt het volgende bedoeld: water wordt aangevuld in het reservoir tot een bepaald waterniveau. Zodra er gespoeld wordt, verlaagd het waterniveau. Dit wordt automatisch aangevuld met behulp van een kraan. Aan de toiletten zijn verticale afvoerbuizen aangesloten om de ontlasting naar het riool sluizen. Het spoelmechanisme wordt geactiveerd door aan een ketting of touw te trekken of een knop in te drukken. Deze knop wordt een bedieningspaneel genoemd. Bij een staand toilet is het spoelmechanisme onderdeel van het toilet. Bij een hangend toilet is het spoelmechanisme ingebouwd, waardoor je het niet ziet. Er zijn bij ons veel verschillende bedieningspanelen verkrijgbaar.

Tegels in het toilet

Tegels bepalen de sfeer en uitstraling in zowel de badkamer als op het toilet. Door het diverse aanbod in tegels kun je voor veel verschillende stijlen kiezen. Tegenwoordig zijn grote tegels erg populair. Met grote tegels ontstaan er minder voegen en dit geeft een rustige uitstraling aan de ruimte. Van dezelfde grote tegels zijn vaak stroken en/of mozaïeken verkrijgbaar. Hiermee kun je een speels effect creëeren. Vaak wordt er in het toilet gekozen voor dezelfde stijl als in de badkamer, omdat dit veilig is. Toch is het juist heel leuk om hiermee te spelen en voor een andere stijl te kiezen.

Fontein voor op het toilet

Een fonteintje is een belangrijk element in een toilet. De meeste toiletten zijn dan ook voorzien van het kleine wasbakje om de handen te wassen. Fonteinen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en designs. Je kunt dus altijd een fontein kiezen die aansluit op de rest van het toilet. Ditzelfde geldt voor de fonteinkraan. Van elke serie kranen zijn er bijpassende fonteinkranen. Of je nou houdt van strak en modern of rond en elegant.

Toilet accessoires voor elke toiletruimte

Met tegels bepaal je de uitstraling van je toilet, maar toilet accessoires maken het pas echt af. Met de juiste accessoires kan de ruimte snel al heel anders ogen. Hiermee zet je de puntjes op de i. Sanitairkamer heeft diverse series, zodat je één geheel hebt in je toilet. Dat ziet er namelijk wel zo mooi uit. Onder toilet accessoires verstaan we onder andere de toiletborstelhouder, closetrolhouder, reserve closetrolhouder en de zeepdispenser. Verder hangt er vaak een haakje om de handdoek aan op te hangen, maar dit kan ook een ring of rek zijn.

Merken van Sanitairkamer

Bij Sanitairkamer.nl vind je alles wat nodig is in het toilet van mooie merken. Al de producten van deze merken zijn van uitstekende kwaliteit. Door ons diverse aanbod aan merken kunnen wij toiletten in verschillende prijsklassen aanbieden. In ons assortiment vind je bekende en minder bekende merken. Bij ons kun je onder andere slagen voor toiletten, fonteinen en toiletaccessoires van merken zoals Hansgrohe, Grohe, Hansa, Gessi, Dornbracht, Kludi en Best Design. Ook hebben wij ons eigen huismerk Lambini Design. Dit merk biedt toiletten aan van goede kwaliteit voor de laagste prijs. Je kunt dus met je budget de keuze maken tussen design toiletpotten of low budget toiletten. Bij ons kun je altijd van hoge kwaliteit uitgaan, ongeacht de prijs, omdat wij al onze producten zelf testen. De laagste prijs kunnen wij aanbieden doordat wij groot inkopen bij leveranciers, hierdoor zijn de producten meestal ook op voorraad en daardoor direct leverbaar.

Service bij Sanitairkamer

Sanitairkamer.nl wil het de consument makkelijk maken door alles zo overzichtelijk mogelijk te maken. Dat is de reden dat wij voor jou passende setjes hebben samengesteld. Toiletsets zijn in verschillen stijlen te krijgen en in alle prijsklassen. Kies dan ook voor complete toiletsets tegen aantrekkelijke prijzen!

Wil je een toilet kopen of ben je op zoek naar de overige producten voor in het kleine kamertje? Wordt het een staand of hangend toilet? Bij Sanitairkamer ben je aan het juiste adres! Hier kun je het toilet eenvoudig en snel bestellen. De bestelling kun je veilig betalen door onder andere iDeal en je kunt rekenen op een snelle levering. Wij doen er namelijk alles aan om zo snel mogelijk je bestelling te versturen, zodat je er snel van kunt profiteren. Naast producten voor in het toilet, kun je bij ons ook slagen voor een complete badkamer. Denk hierbij aan badkamermeubels, duoblok toiletten, dubbele wastafels, een bad op pootjes, vrijstaande baden, douches en overige accessoires.

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem dan contact op met onze Sanitair experts door te bellen of mailen naar de klantenservice. Wij helpen en adviseren je graag! Voor meer informatie over ons kun je kijken bij de veelgestelde vragen of algemene voorwaarden.