Toiletten

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Tips voor het kopen van jouw nieuwe toilet

Een toilet is een toilet toch? Think again! Bij het kopen van een wc pot heb je te maken met een aantal keuzes. Ga je voor een diepspoel of vlakspoel toilet en een hangend toilet of staand toilet? En denk ook na over het type spoelrand en of je wc een bidet moet bevatten. Stress? Niet nodig, we lichten alle optie voor het toilet graag even toe!

Alle verschillende type wc's, bekijk de video!

 

Ons assortiment toiletten

Benieuwd naar ons assortiment toiletten? Uit deze type toiletten kun je kiezen:
  • staande of hangende toiletten;
  • toiletsets;
  • vlakspoel of diepspoel toiletten;
  • verhoogde toiletten;
  • randloze toiletten;
  • toiletten met bidet of douche wc's;
  • wc-brillen;
  • toiletreservoirs;
  • urinoirs.
Staand of hangend toilet

Bij een diepspoel toilet valt de boodschap direct in het water en heb je minder last van vervelende geurtjes. Toiletten waarbij de boodschap eerst op een plateau valt noemen we een vlakspoel toilet. Het voordeel hiervan is dat je jouw ontlasting nog even kunt checken en dat je tijdens geen last hebt van opspattend water. Het type toilet dat je tegenwoordig vaak terugziet in woningen is het hangend toilet. Modern, handig met schoonmaken (hoppa, zo met de dweil eronderdoor!) maar dit toilet vergt wel even wat aanpassingen in je badkamer of toilet om hem aan de muur te krijgen. Een staand toilet plaats je gemakkelijk in je toilet of badkamer en is vaak al voorzien van een toiletreservoir. Handig als je wat meer haast hebt bij de klus!

Extra hygiëne met een toilet met bidet en/of een randloos toilet

Voor extra hygiëne moet je bij een toilet met bidet zijn. Zo’n toilet, ook wel douche wc genoemd, heeft een warmwatersproeier die na het toiletbezoek je gebied reinigt. Een stuk milieuvriendelijker omdat je veel minder toiletpapier gebruikt én het is hygiënischer dan het reinigen met toiletpapier. Tegenwoordig zijn veel nieuwe toiletten ook randloos, dit betekent dat je toilet geen spoelrand meer heeft en er dus geen bacteriën in de wc pot kunnen verzamelen.

Doe ‘ns gek: ga voor een zwart toilet!

Een grote trend van dit moment: een zwart toilet. Waar het toilet kortgeleden nog lekker wit mocht blijven (en in de 70’s zelfs gekleurd), mag een zwart toilet niet ontbreken in een trendy toilet! Zwarte elementen in je toilet of badkamer is sinds de industriële interieurstijl steeds meer te vinden en kunnen ontzettend stijlvol zijn. Een zwarte wc in jouw nieuwe badkamer? Dit type toilet is ontzettend populair en we snappen ‘t volledig!

Tips voor het schoonmaken van je wc

Een nieuw toilet wil je natuurlijk zo lang mogelijk nieuw houden. Maar hoe pak je dit het allerbeste aan en welke schoonmaakmiddelen moet je juist wel of juist niet gebruiken? Onze blog vol tips over je wc schoonmaken helpt je lekker lang te genieten van jouw nieuwe toilet! 


Veelgestelde vragen over wc's

Waar moet je op letten bij het kopen van een wc?

Bepaal eerst welk type toilet mogelijk is in jouw ruimte. Wil je van een staand toilet naar een hangend toilet gaan? Dan moet je afvoer wel verplaatst kunnen worden. Check dat met de aannemer van de verbouwing voordat je jouw nieuwe toilet koopt. En bekijk natuurlijk welke type toiletten er allemaal bestaan. Kijk ook eens naar een randloos toilet, verkort toilet, vlakspoel of diepspoel toilet!

 

Welke type toiletten zijn er allemaal?

Op zoek naar een nieuwe wc? Dan heb je om te beginnen de keuze uit een staand of hangend toilet. Een staand toilet is gemakkelijker te installeren, waar je bij een hangtoilet vaak een ombouw moet maken om je toiletreservoir netjes af te werken. Ga je voor een hangtoilet dan heb je de meeste vervolgopties. Denk dan aan een hygiënisch randloos toilet, verkort toilet en maak de keuze tussen een vlakspoel of diepspoel toilet

Wat is het verschil tussen een vlakspoel en diepspoel toilet?

Kies je voor een vlakspoel toilet dan valt de boodschap eerst op een plateau voordat het in het water valt. Dit heeft als voordeel dat je jouw ontlasting nog even kunt bekijken voordat je het doorspoelt en dat je geen last hebt van opspattend water. Wel geeft het geur meer de kans zich te verspreiden. Bij een diepspoel toilet valt de boodschap direct in het water en minimaliseert geur de kans zich te verspreiden. Wel kan dat zorgen voor opspattend water en kun je jouw ontlasting minder goed bekijken.

 

Je toilet schoonmaken, hoe doe je dat het beste?

Het krachtigste middel om je toilet mee schoon te maken is een flinke scheut bleek. Pak goed alle randjes mee, laat het inwerken en zet je toiletborstel rechtop in de toiletpot om deze ook mee te pakken. Borstel vervolgens de wc schoon en neem de rest af met een doekje. Ben je op zoek naar een milieuvriendelijkere manier om je toilet mee schoon te maken? Dan is schoonmaakazijn een goede manier om je toilet mee schoon te maken.